Vackerheten ändå

Tanken var att packa både thermooverall och shorts, men hoppet är ju det sista som överger och allt det där. Så jag åkte i mjukiskläder och Mouskor och Mouskorna var helt pisseblöta rakt igenom innan jag ens hade startat bilen hemma. Det tjofsade om tårna varje gång jag gasade.

Sedan kom vi till Hamburgsund där båten skulle ta oss till Väderöarna, där regnade det ÄNNU mer. Och så blåste det en miljon meter per sekund. Happy Första Juni?

Givetvis regnade det precis lika mycket på Väderöarna, och jag hade inte packat thermooverall, utan bara shorts och seglarskor. Kanonbra. Och blåsten blev bara värre.

Så jag somnade litegrann på rummet och en timma senare kom solen. Älskade sol och älskade mig som faktiskt tog med kameror och alla objektiv. Ut på ön med kamera i högsta hugg, blåsten var bara att gilla läget.

Jag rekommenderar en tur hit, men jag gillar inte att man delar toa och dusch med de två andra rummen i huset man bor i. Extra mycket gillar jag det inte när medelåldern är 70 och de lägger sina badkläder på toagolvet och röker cigarr på dass. Sedan är inga rum låsta och det finns inga nycklar, inte heller helt coolt när man delar hus med okändingar (som dessutom verkar lägga sina vidriga underkläder på golvet).

Men visst är det skumt att inte kunna låsa dörren på en ö där man lägger tid på att gå omkring utanför sitt rum?

Man glömmer nästan allt sådant sen när man ser den låga solen lysa på farledsmärken.

Äh, Väderöarna är bara vackert helt enkelt.

Till och med när det blåser.

Men det var sjukt skumt att åka “färja” hit. Vem vet, det här kanske blir året jag åker färja till Koster för första gången i livet också. Även om det är tveksamt. Ytterst tveksamt.

Nu är det snart sovdags. Efter att ha spenderat ett par intensiva och pratglada dagar ihop kommer det bli väldigt tyst. Förmodligen läskigt tyst.

Då hittar vi på något nytt helt enkelt.

0 thoughts on “Vackerheten ändå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.