Sinnesrubbat

Nu har jag ätit ostron igen. Plus att den australiensiske kocken har lagat elva maträtter och lagt i vår frys.

Han har varit här i tre dagar och han cyklar och lagar och fiskar och kan bara inte vara i stillhet.

Men jag är tacksam över maten. Och att kamerorna hittades as per Markattans anvisning.

Jag återkommer imorgon, vi skall lämna huset halvnio imorgon och den där fräcka sjukdomen jag har gör att jag måste ställa klockan minst två timmar innan det är dags att gå upp. För annars kommer jag inte upp. Inte utan rullator i alla fall.

Att ställa klockan på fem när man skall åka halvnio är fan inte rimligt någonstans.

Until tomorrow vänner

0 thoughts on “Sinnesrubbat

 • Vad bra att du hittade grejerna.

  @Humlan, Jag får en känsla att dina linnen ligger högt upp men ändå lågt…. Har du tvättstuga i källaren kan du leta högt upp annars får du kika längst ner i garderober eller i lådor i golvnivå i en byrå.
  Alltså högt upp i källaren eller långt ner vid golvet på bostadsplan.

  Markattan

  • @Markatta; Tvättstugan är på markplan och där är de inte, sovrum och klädkammare är på övre plan och där har jag rotat runt (bl.a. i byråer) men har en känsla av att jag ska titta under sängen i gästrummet (där det finns några förvaringslådor) men samma dumma sjukdom som “förgyller” Vics tillvaro hemsöker även mig, så jag har inte kommit ner på golvnivå de senaste dagarna. Det står även en låda på golvet i ett annat rum på övervåningen som jag har tittat i en gång men som nog behöver en ordentlig genomgång. Tack för tipset! /Humlan

 • Vet precis hur det är med minst 2 timmar att komma igång, när man ska iväg någonstans. Har ju själv fibro sedan 1977 men då kallades det för kronisk muskelinflammation.Fick diagnosen januari 2000 och fick sluta jobba 1996. Har lagt om kosten äter lchf sedan 2,5 år tillbaka och har gått ner från storlek 50-52 till 38-40. Min psoriasis är också bättre och jag har börjat promenera 5-6 dagar i veckan då viktnedgången gör det möjligt med promenader. Gick upp klockan 9 idag så om vädret tillåter kan jag gå ut vid 11-12 idag. Har slutat med alla mediciner jag ätit genom åren då det inte finns någon som hjälper för fibron har provat allt och alla behandlingar som finns men sjukdomen vinner alltid.

 • Borttappat och passar på... says:

  Åh.. kanske Markattan kan se vart jag har lagt min glasskärare samt mitt favorithaksband med stor grön sten/kristall?

  • Jag kan försöka men behöver något slags namn, smeknamn, alias om det ska gå.
   “Borttappat och passar på” räcker inte

   Markattan

    • Halsbandet hänger på något, en galge, krok, dörrhandtag?
     Glasskäraren verkar ligga på en målad men flagnande yta, kanske ett mindre fönster.

     Lämnar inga garantier, ibland funkar det, ibland inte.

     Markattan

     • Glasskäraren tror jag att du “gömt” under tidningar eller papper men fortfarande i eller vid ett fönster.

      Markattan

     • Det går inge bra alls
      MEN jag har fått med maken på tåget så han letar för fullt -ngt positivt iallafall trots att han är en av landets sämsta ”letare”. Han väckte mig imorse med att redovisa nya teorier om hur och vart sakerna har försvunnit.
      Ang Halsbandet…finns det nära mig eller kan det ha fått fötter?

 • Ulrika!
  Jag har försökt “känna” av ditt halsband idag eller snarare söker det mig och jag blir inte klok på signalerna.
  Det är som om det finns nära och ändå svårtillgängligt.
  Har ni renoverat i närtid?

  Markattan

   • Har du något utrymme där du har kläder men som inte är en vanlig garderob, alltså ett utrymme du inte går in i varje dag?
    Där skulle jag i så fall leta.

    Markattan

    • Hmm…tror det kan vara ett ”förråd” vi har. Allt därinne är dessutom svårtillgängligt
     Beger mig en trappa upp och letar direkt!

     • Inte nåt där heller -men jag fick iaf fram resväskorna som stod längst in.
      Jag tar nog en paus i letandet och ser till att städa och organisera kaoset istället.
      Tack för hjälpen!

     • Hemskt ledsen att jag inte kunde hjälpa dig att hitta dina grejer men ibland är det så, något som “stör”.
      Lycka till med städ och organisation!

      Markattan

     • Alltså, det här är ju en enorm talang Markattan. En som jag aldrig vetat om heller. Vad gömmer du mer för mig ❤️

    • JAG HAR HITTAT HALSBANDET!
     Det låg i en smyckelåda (från känd Juvelerare i Göteborg) – en hylla med allmänt bröte och pyssel – i ett rum som är kombinerat garderob och förvaring!

 • Jag vet att det finns där och med din hjälp har det var SÅ mkt roligare att leta! 🙂
  När det kommer fram lovar jag rapportera vart det fanns. Glasskäraren har jag ju inte lagt så många minuter på så den kanske kommer fram snabbare sen.
  Stort Tack igen för engagemanget!

  • Jag håller tummarna för att du hittar det du letar efter.

   Victoria, jag har alltid kallats sakletaren och ofta fått hjälpa till att hitta saker. Har aldrig tänkt på det på annat sätt än att jag funderar på var man mest troligt lagt sakerna som försvunnit.
   När du frågade efter dina kameragrejer fick jag en “bild” på en låda och en ytterdörr. Det är mest en känsla. Likadant med Humlans linnen, en känsla. Ulrikas halsband spökar fortfarande med mig så det kommer nog fram vad det lider.

   I övrigt verkar jag vara öppnnare för mediala grejer än de flesta och jag känner/ser besökare från “andra sidan”. Har ingen träning på detta och tror inte jag kommer skaffa mig det heller. Det får helt enkelt vara som det är.

   Markattan

   • Jo, snälla gör det. Jag vill så himla gärna prata med någon öppen, och min högsta önskan är att vara det själv, men jag är som en igenbommad dörr.
    Kan tala om att lådan kamerorna låg i var knallila. Den enda lila lådan jag äger. Mamma sabbade mitt organiserade kaos, men jag ÄLSKAR att kamerorna är back in business igen, det var ju vidrigt. Inte kamerorna i första hand, men minneskorten i dem som sagt. Puh.

   • PS: du borde verkligen komma hit, när vi flyttade hit på riktigt stod det mängder av skor i ladan. Bara skor, inga andra kläder, och det var riktigt gamla skor. Många var barnskor. Funderingarna på de skorna har drivit mig till vanvett, för jag får inte ihop det med tidigare boende.

    • Hm, det låter spännande. Var det använda skor? Har det bott en skomakare där?
     Vi får se om vi kvistar över något i sommar ❤

     Markattan

     • Nix, aldrig skomakare. De enda som bott här har varit ett bondepar och långt efter det en skum gubbe i skägg (möjligen tidig hipster?) och hans hund och sedan vi. Vilket gör skorna lite creepy.
      Just do it! Vi har ju extrarum att erbjuda i husbilen åtminstone, för kvadratmetrarna är en bristvara här. Eller såklart lägenheten i stan.

     • Och ja, använda skor. De såg utslitna ut, men jag tror inte det. Utseendet kom nog av att de stått i så himla många år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.