Gäller sådana här fortfarande månntro?

För vi hittade mammas och styvfaderns gamla häften i en låda, och det känns ju väldigt enkelt att dela ut pengar när man bara behöver skriva lite på ett papper.

Tänk så rik man kände sig varje gång man hämtade ett nytt häfte, konstigt nog?

Då plockade jag fram ett väldigt gammalt minne ur banken där uppe i huvudknoppen. Vi var ute på festligheter, mitt gäng och och jag, sent 80-tal eller tidigt 90-tal och antagligen på Gamle Port. Innan hemgång var det standardiserad nattamat på Donken och en av mina kamrater var fullkomligt karatefull, talet gick överhuvudtaget inte att förstå och det var han som skulle betala hamburgernotan. Kompisen förstod inte vad han skulle betala och killen bakom disken förstod inte något alls som sades.

Det slutade med att den dyngrake kamraten skrev en check på en miljon, lämnade i kassan och sluddrade “behåll växeln”.

Vilket såklart inte hände, jag fick checken eftersom summan var en smula för hög för att de skulle kunna ta emot den och som tack för det fick jag betala allas käk med mina Rikskuponger (de finns inte längre heller väl, och de var ju urbra innan det blev massor med skatt och annat trams på dem).

Den miljonchecken hade jag kvar i många år. Utfärdaren hade naturligtvis inte ett endaste litet minne av att ha skrivit den när han vaknade dagen efter.

Men nu har jag ju en alldeles skinande ny, var löser jag enklast in den?

Vi är med andra ord hos ömma modern, några dagar för sent och inte helt enligt planerna. Liten är fortfarande lite risig, men fick börja med risavkok igår. Nu är hönsmamman bara bekymrad över att han inte har gjort nummer två en enda gång sedan han började äta. Jag vill ju veta att allt går igenom systemet så inte magsjukan beror på att det sitter en klump kattsand eller något annat otrevligt i vägen.

Men han är fortfarande precis lika glad och väldigt hungrig.

Dessutom har han ju en del av miljonen såklart. Jag gissar att han planerar inköp av till exempel oxfilé. Det finns väl ändå inga miljonärer som äter tråkigt torrfoder?

0 thoughts on “Gäller sådana här fortfarande månntro?

  • Haha, roligt minne! Tänk vad mycket sånt roligt man gjorde förr…
    Du får komma hit till USA med checken – här betalar man fortfarande glatt med såna. Efter 8 år här har jag vant mig, men oj så märkligt det var i början. Skriva ut en check och lägga i ett kuvert på brevlådan, liksom…

    • Jamen jag vet. Det är ju helt galet! En gång i tiden var USA långt före oss med allt från teknik till…jamen allt. Nu är det ju nästan ett u-land. Jösses 🙂
      Din kusin från andra sidan jordklotet är här och lagar mat åt oss nu. Det är käckt. Jag funderar på att gifta med honom och skippa det där med ”Halvkusin” och bli Hel istället. Oklart vad han tycker. Jag gissar på att han inte är så sugen haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.