När punen absolut inte var intended

Stor är inte särskilt vaktig när det gäller saker och mat. Inte som andra hundar som hälsat på här på torpet, samlat ihop alla Litens leksaker och vaktat dem som om de vore hans förstfödda. Hej Dante, vi saknar dig ❤️

I alla fall, vi har tusentals leksaker överallt och både Stor och Liten är munhundar, de måste ha något i munnen när de känner överdriven glädje. Så fort Stor har en grej i munnen, då kommer Liten och rycker ut den, för precis just DEN skulle han ha. Gräset är alltid grönare i den andra hundens mun, tänker Liten. Liten släpper inget ur munnen och sitter så länge med gosedjuren att man blir bekymrad över att tungan skall torka ut. Stor bryr sig inte utan lommar iväg och hämtar något annat. Inte för att han behöver lomma särskilt långt i pyttelitet hus med tusen leksaker.

Förutom en grej, den är hans. Egentligen är den min och skulle inte komma i närheten av en hundmun någonsin, för jag hade den som resekudde. Jag hade bara inte hjärta att claima den när Stor blev så kär.

Min Tempurnallebjörn.

När Liten, som vanligt, skall rycka den ur munnen på honom är det som om käkarna har låst sig på Stor. Finns inte en chans att han släpper den. Har aldrig hänt, kommer troligen aldrig hända, han släpper ICKE björnen. Liten ser lika förvånad ut varje gång han inte får som han vill.

Lurvskallarna gör alltså inte sönder sina gosedjur, de bär bara omkring på dem. Men nallebjörnen är ju tung och har gått sönder av att bli buren. Då köpte vi såklart en ny som bars runt till även den hade gått sönder och så fortsatte vi tills de tog slut på Tempurlagret, det var tydligen bara en tillfällig grej. Eller “limited edition” som det heter på fashion. Katastrof för både mig och Stor, för vad hjälper det att vi har typ fem när alla har ett hål på magen där det trillar ur Tempurbitar? Alla björnar är undanlagda utom en, den tog jag hit förra veckan för att laga. Dels sy ihop stackars magen och dels knåpa ihop någon hållbar lapp över lilla magen där hundmunnen är.

Samvetet hos hundmamman varje gång hon ser Stor titta på högt älskad nalle? Ibland råkar den även trilla ner, för det har hänt att vi har hittat den i munnen på överlycklig stor hund.

Tydligen så sent som för en timma sedan berättade maken nyss, varpå jag svarade att jag skulle laga den, men att jag inte kommit på något bra tyg att lappa magen med.

Då uppkom följande konversation med make som bevisligen har sytt i verkligheten.

“Men det är väl bra att ta björntråd”, frågade maken och fortsatte, “den är ju stark och jag vet att vi har sådan”.

“Mmmm”, svarade jag och fnissade så snoret yrde. “Fast jag måste lappa också, och då tror jag tyget är för klent för BJÖRNTRÅD.”

Såklart kunde jag inte sluta skratta och maken fattade ingenting utan fortsatte bara på inslagen bana, “Men VADDÅ? Heter det inte björntråd eller, men säg vad det heter då, du vet ju vad jag menar?” Frustrationen osade ur öronen över att han inte förstod varför jag skrattade, och han fattade verkligen inte varför han var jätterolig.

“Jag sitter bara här en stund och väntar”, skrattade jag, “medan du funderar över om tråden är gjord specifikt för att vi skall laga just den här leksaken.”

Han fortsatte stirra på mig med ett helt blankt uttryck i minst en minut och sen såg man verkligen hur glödlampan poppade upp ovanför skallen på honom och så började han också gapflabba.

“Du är dum i huvudet!, sa maken. “Det är du med!”, svarade jag, “Är det någon som är dum i huvudet nu så är det ju du!”

Vi behöver flytta tillbaka till Göteborg inser jag.

Min göteborgska ådra sitter antagligen där den sitter, men maken behöver lite påfyllning. Eller mycket påfyllning.

Finns det snabbkurser möjligen?

0 thoughts on “När punen absolut inte var intended

   • Ja, verkar inte bättre än så

    Ps… vet du varför jag måste fylla i namn & mail varje gång jag ska skriva något, nu för tiden. För mig att förr fanns det där bara, när jag gick in på din sida. Använder oftast mobil lr iPad och safari som webbläsare. Är det nån Apple säkerhetsgrej de fått till tro ?

    • Låter som ngt i dina inställningar, att telefonen rensar cachen i Safari på både telefon och padda. För jag har precis som du, att den kommer ihåg mig överallt. Inklusive här. Googla inställningar för cache och ditt operativsystem. Antagligen iOS 12 om du har uppdaterat. Det är lättare än om jag ska skriva en förklaring 🙂

     • Ja, ipaden e uppdaterad till 12,1 medans mobilen bara e uppdaterad till 12 än så länge, nen får kolla runt lite

      Men tror det försvann redan innan jag uppdaterade till 12

 • Japp,finns en fortsättningskurs som heter GHFN (Göteborgs humor för nyanlända ) Skolan ligger dock i södra Frankrike och han lär med lätthet bli en av dom bästa iklassen.Jag har ingen hund som bär/älskar/dissikerar nallar längre,känns nästa lite konstigt att inte hitta en massaker när jag kommer hem när dom har varit ensamna en stund.

  • Anmäler härmed.

   Visst hajade du direkt? Utan betänketid?

   (Mitt bästa är om du svarar ”skiter björnen i skogen” nu stället för ett vanligt ”ja”. För då tar vi det ytterligare en nivå hahaha.

  • Hahahaha, det är förvisso sant. Och det blir bara roligare och roligare.

   Jag skickar ner honom. Självklart följer jag med och semestrar medan han fräschar upp ordvitsarna.

   • Beary good,ser fram emot nästa termin.(Och ni är ju dom perfekta gästerna,hela huset med er)Men det verkar vara en del”förtappade”ute i landet,så behovet känns ju rätt stort.

  • Fniss. Du får också gå kursen. Det här kan ju bli riktigt trevligt med kurs i göteborgska ordvitsar när det är vår i Frankrike 🙂
   Hur många kan vi vara Karin?

   (Och du kommer förstå, jag väntar bara på att det skall gå upp ett ljus) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.