Fredde, jag och min hemliga kompis

Det här är skitskumt, för jag vet att jag har frågat tidigare eftersom jag har haft poddprylarna länge. Jag hade ett vagt minne om något slags enhälligt nej och idag blev det väl ett rätt enhälligt ja?

Inte nog med att mitt närminne är värdelöst, nu börjar jag tydligen få problem med närminnet också? Eller så har ni ÄNDRAT er?

Jag misstänker fel i minnesbanken dock. Vilket för en gång skull var jättebra, eftersom jag var så inställd på unisont nej och så blev det ett ja.

Med tanke på att jag har plockat ihop grejorna här hemma så har jag ju funderat på det, och det är ju onekligen roligare med dialog än monolog. Särskilt för mig, sa hon och log glatt och egoistiskt. Nu tycker jag i och för sig att vi har rätt schyssta dialoger här inne, men det är ju ingen som skriver 3000 ord i en kommentar. Herregud, tänk om alla hade gjort det, hur roligt som helst, snacka om metablogg.

Men jag tror att jag har hyfsad koll på vad som kanske fattas i poddvärlden. Vi vet ju att det finns ett överskott på vita män som intervjuar människor och vi vet att det finns många unga tjejer som pratar sex och relationer. Det fattas således inte. Så det finns en grundplan, med min hemliga kompis. Och nu skall jag vara sådär modernt bloggish och låta er fundera över både tema och allt annat till vi har spelat in vårt första avsnitt. Efter det första avsnittet är planen att bli köpta av till exempel Bonnier och sedan leva lyckliga i resten av våra liv. Oslagbar plan.

I övrigt har inte dagen bjudit på så mycket spännande, jag har städat och ätit och stackars Stor har magsjuka. Som han får varje gång han blivit sövd. Maken har jag inte sett röken av, men för en gång skull är han inte i ladan utan har spenderat dagen och antagligen resten av kvällen med, i källaren. För imorgon kommer en man från byn för att isolera källartaket. Vilket i verkligheten betyder att vi inte kommer ha svinkallt på golvet på nedervåningen i vinter. Stor idé att ha värmepump när gliporna ner till källare och krypgrund är så stora att det är nästan så katten kan smita ut.

Det är positivt. En annan, väldigt positiv sak, är den här. Minns ni hur kär jag var i den när den var nyinköpt?

https://www.fitterbittan.se/wp-content/uploads/2018/10/img_0183.mov

Det enda jag köpt mot makens vilja. Jösses så arg han var och vilka allvarliga samtal han försökte ha med mig, jag hade fetvadd i öronen och lyssnade inte på ett enda argument. Vilket jag är glad för i efterhand. Dels för att det verkligen är en löjligt rolig och fiffig grej och dels för att han har “råkat” glömma berätta om två auktioner sedan dess. För att inte tala om ladan och traktorjäveln.

Men vi gjorde en tabbe första vintern och den stod på laddning oavbrutet. Sedan var den kaputt året efter och först nu har jag ryckt tummen ur arslet.

Förhoppningen var att det skulle gå att chocka liv i batterierna igen. Men varför ha lite tur när man kan ha otur?

Det slutade med inköp av två nya batterier.

Jag som brukar räkna pris per användning. Kommer inte hända den här gången.

Men nu fungerar den igen, jag lärde mig en läxa och nu skall den få åka både husbil och båt framledes. Maken har ju en liten konstig elsparkcykel på husbilen och det har retat mig att jag inte kunnat hänka på. För det var ju så vi rullade första (och enda) sommaren med Segwayen.

Jag var ju dessutom smart och köpte off road-modellen, så den funkar vinter som sommar. Solsidan-Fredde kör ju omkring med en klen sommarvariant, och är det någon som borde haft värstingmodellen är det väl han? Det går till och med att haka på ett ställ för golfbag och ha den som golfbil. Sedan går det visserligen att haka på något annat tillbehör och ha gevär med sig när det är jaktsäsong. Det är svårare att förstå, för den går ju inte att köra inne i skogen. Vad skall man jaga med den då?

Jag har visserligen sett att Trygghetsgruppen hos Stockholmspolisen kör omkring i innerstan med likadana sedan något år tillbaka.

Segway kanske bara var före sin tid och tänkte att vi kunde hjälpas åt att jaga tjuvar?

Ytterst spännande dag som ni hör.

Vad har ni gjort?

0 thoughts on “Fredde, jag och min hemliga kompis

 • Jag har något svagt minne av att du pratat pod tidigare. Det kan ev vara så att maken skulle vara med, men minnet är svagt, så jag kommer inte ihåg några detaljer och jag kan vara helt fel ute, det kan ha varit i något helt annat sammanhang som maken skulle vara med.

  Jag hostar och dricker te, snart borde den här förkylningen vara klar så att jag får sova på nätterna.
  I går flyttstädades det i lägenheten (själv satt jag på café och läste under tiden), så nu är det snart dags att lämna ifrån sig nycklarna och inse att jag klippt banden med stan. Du vet väl hur det känns, du sålde ju Göteborgshuset efter ungefär lika lång (mental) flyttprocess.

 • Segway ser så kul ut, men jag vågar inte med tanke på mina trasiga knän. Risken att jag antingen kör omkull eller har så ont i dem efteråt att jag blir liggande i flera dagar gör att jag avundsjukt tittar på.

  Det jag gjort förutom att jobba är att jag fått min veckliga (är det ens ett ord och är det inte det borde det uppfinnas omedelbart!?) lymfterapi, vilket går ut på att jag trär på mig “byxor” och “strumpor” som pumpar luft och pressar igång mitt lymfsystem. Detta har jag gjort varje vecka i tre månader nu och det gör stooor skillnad. Jag mår bättre, jag orkar gå och stå på ett helt annat vis än innan och det känns som att jag snart kan börja gå i trappor som en normal människa, trots mina trasiga knän.

  • Förståeligt. Med trasiga knän hade inte jag heller vågat. För min del är den nog bra, även om den inte kräver cirkusbalans är det ju ändå balans som styr den, och min balans blir ju bara sämre. Bra övning, helt klart. Hade du fixat det om det funnits garantier att du inte trillar? För den är ju väldigt snäll mot kroppen, som färdmedel, om man inte gör som maken och bara är sådär manlig och gör idiotiska grejor.

   Jag vill också veta vad det är för byxor och strumpor? Det låter ju som om de ger dig ett nytt liv?

 • Men så roligt med en liten Mållgankompis,ser och hör fram emot denna svada.Annars har dagen varit en”fixardag”med prommis,simning,div hantverkare,städning av husbilen(hej Humlan var tyvärr tvungen att städa själv)vet besök-eftersom jag vaknade mitt inatten och trodde att vi hade fått skabb,eftersom en vovve har börjat klia sig för några dagar sedan,och på mig började det klia runt 2snåret=hysterisk googling ,men hunden hade”bara” exem och jag hade antagligen ett gäng knottbett….Lyxigt med elsparkcykel och segway, vi har EN trampcykel..Anyway åker till Spanien på Fredag en liten nätt resa på 125 mil,may the force be with me.

 • Fm var en slappardag tillbringades i soffan med att titta i kapp på serien S.W.A.T på Viaplay, innan det var dags att ge sig ut i blåsten o cykla till jobbet

  Tala inte om minne, för mitt e nog fan obefintligt när det gäller trevliga saker som resor, medans jag minns saker på jobbet ifs är det rätt viktiga saker som bör minnas. Men va fasen kan jag inte få minnas vissa roliga händelser med

  Minnet är si o så med sen jag kom in i klimakteriet

 • Idag hemma med kass mage o trasig tand. Hatar att gå till tandläkaren :/ Och vill ha MIN!
  Har inte ont så kan vänta
  Hoppas iaf på återbudstid hos min favvo.
  Suck suck suck

 • Idag tredje dagen sjukskriven för mitt ryggonda (längst ner i ryggen disk som klämmer mot ichiasen) och borde inte sitta framför datorskärmen, men det gör nästan lika ont även stående och liggande. Endast promenera hjälper, men jag har förstås dragit på mig även en förkylning plus mens så det är lagom “piggt” just nu. Jag tänker förutom “vloggningen” även sparka igång min gamla blogg igen, lite mindre FB, lite mera av det nya. 🙂 tips på podd?? oh, ingen aning vad du gillar att prata om… Lokal turism? Böcker? Jag lyssnar aldrig på poddar så din skulle kunna bli bland de första jag börjar lyssna på. 🙂

 • En Annan Susanne says:

  Jag har ju faktiskt sett den där läskiga farkosten på riktigt, men nog är den för praktisk för att glömmas eller gömmas.

  Du ser sjukt nöjd ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.