Världens lataste helg

Och antagligen är det mitt fel att vi har drivis och pingviner på gatorna eftersom jag var så tidig med nya solglasögon och DESSUTOM har jag köpt shorts, klänning och urtjusiga vita sommarstövlar hos Plain Vanilla. Har även köpt en ljusrosa handväska för sommaren. Jag som kan räkna antalet väskor jag köpt i hela mitt liv på fingrarna, har visst accelererat lite de senaste åren. Nu är det stopp och ett par skall säljas. En åkte till sitt nya för alltid-hem i fredags.

Fem veckor EXTREMVÄRME. Motsatsen till RÖVKYLAN. Och så blev det höst?

Igår gjorde vi inget alls och idag fortsatte jag på redan inslagen bana. För att regnet fullkomligt har vräkt ner och det har åskat så högt att jag har haft en lite åskrädd hund ovanpå mig. Under tiden har jag varierat mellan att läsa och att titta på serier och snart kommer jag få liggsår.

Det här kan även vara det mest skumma vi gjort på länge. När extremvärmen kom och efter att luftkonditioneringen installerades i husbilen tog vi vårt pick och pack och gick ut för att sova. Sovrummet i lilla torpet var vidrigt varmt och jag har svettats på ställen jag inte ens visste att man kunde svettas från. Magen till exempel, och ovanpå fötterna?

Sedan hade vi ju nattgäst första kalla natten mellan torsdag och fredag. Vi orkade inte göra en rockad med lakanen och han fick sova i huset medan vi tog husbilen. Men vi blev kvar? Trots drivis och pingviner.

Det här är min utsikt från den 80 cm breda britsen. Jag SER mitt härliga sovrum med bred Tempursäng.

Men jag har dessvärre fastnat. Mina enda stora rörelser är när jag måste gå huset för att nyttja toan och hämta mat. Inkomster ger utgifter, så jag överväger att hämta mindre mat för att gå mindre på toaletten.

Ni hajar nivån av lathet?

På det ett litet skov såklart. Även om jag inte skyller på det den här gången, med tanke på störtregnet hade jag antagligen gjort ungefär samma ändå.

JO! Jag har gjort en upptäckt. En ny fibrogrej som jag klurar över. Ni vet ju redan att jag lider av dubbelseende sedan ett gäng år tillbaka och har glasögon som korrigerar det. Jag ser ju jättedubbelt utan glasögon och givetvis bara på långt håll. Utan glasögon har vi två tv-apparater i vardagsrummet och vår lilla riksväg är fyrfilig.

De senaste veckorna har jag sett dubbelt även med glasögon när det varit som tyngst. Lika dubbelt som utan.

Jag avslutar det här, rätt innehållslösa, inlägget med två frågor.

1. Någon annan med samma skitsjukdom som också ser sämre under fibrodimma?

2. Sedan Ohejdat slutade blogga blev mitt liv lite tomt. Jag vill ha bloggtips. Var läser ni mer än här? Helst inte diet- och träningsbloggar bara. Mer sådana som skulle kunna ligga i husbilen en hel helg och titta på sovrumsfönstret i sitt hus?

Tack på förhand ❤️

0 thoughts on “Världens lataste helg

 • Hade jag haft husbil hade jag nog kunnat ligga där. Dubbelseendet låter knepigt, men jag har tyvärr inget att komma med. Maken här ser inte åt vänster, fungerande vänsteröga, men hjärnan stänger ner. Om det inte är något attraktivt ätbart, mycket märkligt.

   • Det är jätteskumt hur som. Och ibland lite underhållande, när man=jag lägger något attraktivt till vänster och han hittar det, men det är annars mest besvärande. Och hjärnan är en knepig apparat.

    • Hm. Det låter som en manlig sak snarare än något neurologiskt. Eller ja, att vara man innebär garanterat en helt annan uppsättning av hjärnceller. Att det bara skulle handla om X och Y tror jag inte på. Men knepigt är det, sa Bull.

 • Åsa Johanna Johansson says:

  Finns ju inga avslappnade bloggar längre. Är ju bara du som är avslappnad och erkänner att du är lite lat ibland. Har fibro jag med men inget dubbelseende än men däremot så ploppar det upp små små blåsor lite överallt på kroppen när jag får mina jobbiga värkperioder. Har aldrig fått nått svar på om blåsor och värk hänger ihop.

  • Nä, dubbelseendet är nog inte fibrons fel, det hade jag fått ändå. Men när det är riktigt tufft är det precis som om inte glasögonen räcker till. Och i min värld låter blåsor helt rimligt? Det känns ju som om hela kroppen protesterar, så varför inte med lite blåsor också. Men just nu skyller jag allt på fibron, även tex om maken råkar andas fel. Vilket iofs kan ha med ursinne/klimakterie att göra för tillfället. Nu skall jag sluta gnälla. *backar ut ur rummet* 🙂

 • Jag saknar också Ohejdat ohejdat mycket men finner tröst och nöje i följande bloggar;
  Hormoner och hemorrojder
  Hej hej vardag
  The fat Lady sings
  Hoppas du också kan gilla dem (men anar att de kanske redan finns på din lista)

  • Ohejdat mycket håller jag med om. Hon skrev det roligaste blogginlägget i världshistorien för ett par år sedan. Inget kan slå det. Som TUR var skärmdumpade jag det och lade här. Synd bara att jag inte hittar det just nu, jag fortsätter leta. En död ekorre, som i sig inte är så kul, men med rubriken var det så roligt att jag skrattar bara av att tänka på det.

   Jag har hört talas om den översta, men de två andra är helt nya för mig. För jag har ingen lista. Tack! 🙂 Jag skall kolla alla tre.

 • Kul att du är tillbaka
  Angående fibron och förändrad syn, så jodå med jämna mellanrum tror jag att jag måste till optikern igen för att ändra styrkan på glajorna vilket är onödigt eftersom det hänger ihop med hur dålig jag är i kroppen. Så nu är allt dimmigt och blurrigt ett tag igen då Optikern sa att man ska kolla synen när man är i ett bra tillstånd eftersom det annars kan visa fel. Den här fibron är ett roligt sällskap den

  • Tack Och vad i h-vete? Det har ingen sagt till mig. Inte vad jag minns i alla fall. Alla dessa små nya överraskningar som poppar upp hela tiden *morrar*

 • Jag gillar Maggans G´s blogg. Ibland “svämmar hon över” men av någon anledning känns hon alltid ärlig.
  Filippa Rådin är någon som får mig på bra humör.
  Fredrik Backmans IG är också en humörhöjare. Älskar hans sätt att beskriva vardagen och njuter av hur han använder vårt vackra svenska språk.
  Sen måste jag erkänna att jag läser Anna Books instagram ibland när jag vill “förfasas” (Visst är det ett kul ord?).

  • Håller helt med om Maggan och Backman. Dessutom är det fortfarande mysig stämning hos Backman, trots att han numera är världskändis. Känslan är samma som när han bara bloggade och hade skrivit noll böcker 🙂

   Booken glömmer jag alltid av, men föööörfaaaasas är helt rätt och ett fantastiskt läskigt ord. Filippa har jag däremot noll koll på. Tack, henne skall jag kolla också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.