Vad har vi gemensamt med Hulken?

Det här är stort. Jättestort. När man dessutom äntligen, tack vare er, klurat ut nischen på bloggen. Dessvärre finns det ingen kategori för “slapp” på Bloggportalen, men det borde verkligen.

Eventuellt får jag byta inriktning, bli de bohuslänska Mandelmanns? Eller kanske inte, men ändå för det här är STORT.

När jag berättade det för mamma förut sa hon “åh herregud, det här är ju större än månlandningen”.

Det ÄR det. För mina fingrar är svarta. Vi har noll krukväxter av en anledning. Fel, vi har en, jag fick en orkidé när jag köpte bilen för två år sedan. Trots att jag glömmer den jämt blommar den som en galning nästan året runt. En levnadsglad liten sak.

Vi köpte lite frön på måfå när vi var på Dollarstore i typ april. Egentligen för att ge till svärfadern, men han är dum och sur så vi planterade dem själva när mamma med man var uppe senast. Tomater, rädisor och någon slags ärta vill jag minnas.

Vi hade alltså inte klarat själva planteringen utan hjälp och glada tillrop från mamma och man. När de åkte hem lämnade de noggranna instruktioner om bevattning och flytt och vaddetnuvarmer.

Ömma mamman suckade vid hemresa och sa att hon antagligen aldrig skulle se blomlådorna igen. I alla fall inte med levande saker i.

IDAG ÅT VI VARSIN FÄRDIG RÄDISA!

Från egen blomlåda!

Det var det som var större än månlandningen!

Dessvärre blev vi så ivriga att vi inte tog kort på någon av våra två rädisor innan de slank ner, men bevisen syns ju i lådorna.

För första gången i mitt liv har jag varit delaktig i något slags odlande. Ihop med maken som är på pricken lika usel som jag på att ta hand om grönt. Vi är alltså äckligt stolta.

Men jag ljög lite för mamma, för vi köpte även en cool pelargon som doftar coca-cola om bladen. Efter att jag hade deklamerat rädisätandet och hon hade kommenterat månlandningen, då frågade hon om jag skötte min pelargon också. Jadå SÅKLART, svarade jag och nu har jag lite ångest för att jag vet inte riktigt var jag ställde den. Och när jag ställde den där den nu råkar stå. Det var ett tag sedan jag tittade på den senast, om man säger så.

Men nu fokuserar vi på rädisan jag åt tycker jag.

Ny nisch, odlare! Proffsodlare! Kommer snart i butik nära dig?

0 thoughts on “Vad har vi gemensamt med Hulken?

 • Duktiga ni är,gårdsbutik nästa kanske?Här röjer vi som f*n,och planterar tomater,gurkor;sallader and youname it.Gräsmattan är en katastrof och roboten kämpar för livet,(kan jag låna dina alpackor?

   • Tja, här kostar en knippe 1€ så du lär ju knappast överleva på den inkomsten.MEN VARFÖr sover ni i husbilen?Våra sängar är 80 cm…VS hemsängarna är 120cm(det blir ju inte”såmycketåkaav” om man säger så med 2 långbäddar i husbilen)

    • Hahaha jag vet inte? Först för att det var för varmt inne och nu för att vi när någon slags förhoppning om värme igen. Och ingen orkade åka av i värmen ändå 😉 Våra är också 80, men vi har åtminstone tempur. Men jag tror jag flyttar in imorgon, för det är vrickat.

  • Hm. Har ingen äldsta dotter och mamman är här för oregelbundet sommartid. Men jag kanske kan hyra ut odlingsplättar till…eh…seniorer som bytt hus mot lägenhet? Det var min första tanke, dissa den inte förrän den är genomtänkt haha!

 • Jag har också en coca-cola-pelargon! Lättskött, bara o skvätta på lite vatten då & då. Men då behöver man iofs veta var den är 😉

  • Jag ringde maken och bad honom leta (eftersom jag är i husbilen alltså åh så vrickat det här låter, men jag hade gått och lagt mig och orkade inte jogga naken i ösregnet för att kolla). Den stod på köksbordet och har därmed stått i sol och hundragradig värme medan det fortfarande var det. Han övervattnade den nu och meddelade att ca 10 % var grönt medan resten var brunt och dött. Snälla rara pelargon, var lika levnadsglad som min orkidé så jag slipper bli PÅKOMMEN av mamma när de kommer hit på torsdag. Eller om hon råkar läsa här, fast det tror jag hon har glömt lite. Jag får helt enkelt åka till Tanum och köpa en ny. Lite som föräldrar som byter ut döda djur för att barnen inte skall bli ledsna. Fast ändå så himla tvärtom eftersom det är en planta och det är barnet som gör det mot föräldern. From nu skall jag sätta vattningslarm i telefonen. Då dör orkidén av chock antagligen. Hur ofta skall pelargonerna ha en skvätt och hur mycket är en skvätt? Frågar för en kompis (larmet) 😉

  • Och har ett äppleträd med FANTASTISKA vinteräpplen. Samt två svarta vinbärsbuskar och två rädisor. Vi kan behöva lite mer för att bli självförsörjande? Men vi är bra på att mysa och gosa, mest med lurvskallarna dock eftersom en av dem är högljutt avundsjuk på ALLT som gosar med hans pappa. Jag filmade ett av dagens svartsjukebrötande precis innan jag gick ut i husbilen, kan lägga det på instagram om det är rätt format. Kika där om en stund 🙂
   Det är alltså Stor som dööööööör om någon rör pappan eller om pappan rör någon. Inklusive mig. Kramas vi så skäller han så det hörs till grannlandet.
   Jag gillar verkligen din bild, imorgon skall jag fläta mitt hår som Marie. Hon instruerade ju hur i något av programmen som jag slaviskt följde. ❤️

   • Men så söt han är där han sitter och muttrar, lille stackarn. Och jag måste ha missat hennes hårinstruktioner, men det är ju ett måste förstås, och så får lille maken gå runt och vara som Gustaf? Eller?

 • Vad tänker Ni ha för väder på onsdag em/kväll. Ska till Rauforss i morgon och ska köra hem onsdag em. Frågan är hur långt jag ska köra innan jag ska ha ett hotell bokat för lite sömn…. Idéer?

  • Vaddå boka hotell???? Du åker väl förbi oss på väg dit? Vi har utmärkta hotellegenskaper, eller ja, vi har sängplats och sällskap. Kom hit! Så roligt! Lite oklar över vädret dock, men jag återkommer. Just exakt nu är det storm.

    • Meeeeen. Jag svarade ju jättesnabbt tyckte jag. ❤️ Var bokade du hotell? Här har vi lite sjukstuga, Liten har gräslig magsjuka sedan igår natt och jag hönsar runt honom. Varför kan inte hundar prata? Eller ja, en del grejor säger han ju, men inte så detaljerat. Därav tystnaden på bloggen idag, jag VAH:ar. Helt rimligt. Men ja, var har du bokat hotell är ju frågan i alla fall. 🙂

     • Så. Jävla. Nära. Förstår du hur nära mig du är? Hade jag vetat det tidigare hade jag kört ner såklart. Du åkte förbiiiii mig på vägen. Så himla ledsamt. Finns det bra pokemons?

 • Kan man få hyra dig till att få ordning i radhusträdgården? Den är inte stor men väldigt vildvuxen och halvdöd på en gång.

  Söta lurvskallen! Jag såg klippet på IG och skulle kommentera men var tvungen att bara … nu hittar jag det inte igen. Jag blir tokig på deras sätt att bestämma vad jag ska se och när. Inte kan jag se samma inlägg igen och tidpunkten när man ser det har inget att göra med när det las upp (eller i vilken ordning just det konto har lagt upp inläggen). Om man nu inte gör en sökning på namn, men jag tycker (av princip) att man inte ska behöva det.
  Nä, nu börjar jag bli så svamlig att det nog är bäst att jag går och lägger mig. 🙂

 • Flinar lite för mig själv när jag läser… Inom mig har jag alltid en målbild av mig själv strosande i en prunkande trädgård, plockandes grönsaker till någon enormt god maträtt. Sen startar jag hela projektet och är enormt lycklig för att jag (äntligen) ska få en underbar trädgård med massor av grönsaker, kryddor och blommande buskar som doftar så otroligt gott.
  Efter ett tag vaknar jag till och inser att den där otroligt vackra och goda trädgården har förfallit och består av enstaka överlevare och en jävla massa ogräs 😀 Hmmm tror jag missade nåt där…….
  Vi får väl se var jag hamnar med den här trädgården i nya huset men ett par pallkragar med liiite grönsaker ska jag nog ha ………..nångång.
  Det är bara att inse att jag möjligen klipper gräset sen stoppar det där nånstans för rensa ogräs och beskära buskar, plocka bort vissna blad o sånt krafs missar jag alltid 😀
  Fast jag får erkänna att två rädisor inte är dåligt OCH en halvvissen pelargon dessutom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.