Mat och mat i löjligt stora lass

Svärfarsbästisen gick ju bort förra onsdagen och sedan dess har allt fokus legat på väldigt snabb begravning så sonen från OZ skulle kunna vara med utan att byta biljett hem en fjärde gång. Och så har det lagats mat. I mängder.

Helgen efter svärfarsbästisensbortgång kom ett par av kusinerna, varpå kocken lagade mat igen. Finger food, kyckling, fläskkött och gudomlig potatis i ugn. Jag har ingen järnkoll på vad vi åt, bara att det var äckligt gott. Dagen efter åt vi rester och nytillverkad lammgryta.

I tisdags kom kocken hit med ingredienser för att göra lasagne åt hela Sveriges armé. Vilket antagligen inte ens är en överdrift, Sveriges armé är nog inte större än så.

Vi körde Masterchef Australia och jag sa saker som “yes chef …” och så vidare. Vi borde haft minst ett tv-team här, antagligen fler med tanke på att jag lagade mat i gul onepiece.

Kocken gjorde sju lasagner. SJU! På 45 minuter.

Sju sådana.

Dagen efter gjorde kocken tre sådana här.

Med tusen olika toppings jag aldrig sett på pizza förut. Min personliga favorit var fikonen. Givetvis gjordes både deg och tomatsås “för hand”.

Om jag aldrig mer får på mig mina kläder vet jag åtminstone vem jag skall skylla på.

Imorgon är det begravning. Jag kommer gråta floder och sedan lite till när jag ser hur ledsen svärfar är. Den här veckan har bara handlat om familj. Det kommer även helgen att göra. Medan vi ägnar de kommande två månaderna åt att beta av pizza- och lasagneresterna som bor i frysen.

Sedan skall ni få se Harry Potter/John Lennon-glajjorna som kom igår. Och jag skall berätta om mina ringar. Samt allt annat som säkert kommer hinna hända.

Avsnitt 0,5

0 thoughts on “Mat och mat i löjligt stora lass

  • Kan du skicka hit kocken! ”Dreglar massor”
    Så slipper jag tillbringa mina helger med att serielaga mat till veckan.
    Hoppas på att begravningen går lätt iofs gör aldrig begravningar det men jag hoppas du förstår hur jag menar
    Kramar o tankar till er!

  • Det är en tid när de som står en nära behövs nära en. All styrka till er i morgon och den närmaste tiden.

    Det är ju så man borde göra. Laga mycket av infrysningslämpliga middagar och fylla frysen, sedan har man när man inte hinner eller klarar av att laga mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.