Värsta bästa grejen!

Jag fick en present idag! Som inte var en våg eller en motionscykel eller ens en diamantring!

Jösses, jag är både mållös och talträngd samtidigt.

Maken gav mig en present idag, en rar liten Tiffanyblå ask, helt anledningslöst eftersom jag varken fyller år eller har namnsdag.

Nu kanske jag kommer med gamla nyheter, men KOLLA här.

Har ni en aning om vad det där är? Det hade inte jag i alla fall, inte den blekaste, jag kunde inte ens gissa. Och om det skulle vara så att jag är först på bollen säger jag inte vad det är, ni kan fundera en stund ni med.

Det visade sig att stålgrunkan gick att dela i två.

Med en grymt stark (heter det så?) magnet i vardera ände. Så himla magnetisk att den gick att sätta på kylskåpet och öppna kylskåpsdörren med. Men det var inte ändamålet, inte heller var det kylskåpsdekoration.

Då placerade maken den på korrekt plats. På min pippigula onepiece någonstans i brösthöjd.

Jag fattade fortfarande inte.

Gör ni?

(Det här är ju jättespännande.)

..

.

Då kom förklaringen till mojängen jag inte var ett dugg medveten om att jag behövde. En glasögongalge! Dock egenpåhittat ord, jag vet inte vad den korrekta benämningen är, men galge låter bra.

Första tanken var såklart att den är löjligt onödig.

Andra tanken var ren fascination, vem sitter hemma och uppfinner en sådan här pryl?

Nu har jag övat med galgen i ett par timmar och jag är bara imponerad. Jag vet inte hur många gånger per dag som jag drar upp och ner mina glasögon på skallen, men det är många. Ännu fler gånger om jag inte har mina Jan-Öjwind Swahn-brillor. Då kör jag ju dessutom dubbel uppsättning på huvudet och ibland ett tredje par på näsan, för att jag varvar läsglasögon, se på långt håll-glajjor och slipade solglasögon.

Alltså, jag kan inte riktigt beskriva galgen, men det känns lite som om den förändrat mitt liv till det bättre. Bästa presenten för mindre än tio spänn och man behöver inte vara synsvag som jag för att använda den. Tänk bara på alla solglasögon man dräller med på sommaren? Och tänk om maken hade köpt mer än en galge? Jag tänker att man borde ha en magnettavla på väggen i hallen, där man kan sätta sina glasögon istället för att riva runt i handväskan (eller var man nu förvarar sina glajjor) och öppna glasögonfodral efter glasögonfodral i jakt på rätt par. Vill man vara riktigt vågad skippar man tavlan och dekorerar kylskåpet istället.

Jag har ju på riktigt sisådär sju glasögonfodral i handväskan och bara tanken på att rycka åt sig ett par från en galge i hallen för att hänga på en galge på jackan/blusen/tröjan (eller onepiecen)! Jag kan till och med ha två galgar på onepiecen. För att täcka hela dagsbehovet. Som bonus slipper jag bli barskallig varje gång jag möblerar om glasögonen som alltid sitter på skulten, allt hår som fastnar i näsplupparna varje gång.

Antingen är det här en bra grej på riktigt, eller så har det varit grått så länge att jag blir superpepp av väldigt lite? Men nä, det är orättvist mot galgen. Jag tror att den lirar i samma liga som exempelvis manschettknappar och slipsnålar, men betydligt mer användbar.

Det enda som talar mot galgen är att den är ganska ful och opiffig. Den behöver finnas i olika färger för att matcha klädsel, lite pynt på varje sida och olika ytor (matt/blank/rugglig). En brosch med en funktion helt enkelt! Broscher som dessutom fått ett uppsving på senare tid.

Så. Jävla. Bra!

Maken har blivit beordrad att köpa ett gäng till som jag skall pynta och göra broscher av, och ett gäng som skall hänga i hallen.

Jag ber om ursäkt på förhand om det mot all förmodan finns fler som blir lika exalterad som jag över tanken på allt som går att göra, maken sover och jag vet inte var han har köpt galgen, men jag återkommer om det (hur fan kunde han bara köpa EN) till hugade spekulanter.

Det enda ogenomtänkta här är antagligen att jag berättar om bästa blivande businessen. (Pinsamt om någon redan gjort allt jag har klurat på.)

Senilsnöret kommer fasas ut och glasögongalge kommer bli nya trenden. Fyra dagar in på 2018 och jag har “uppfunnit” värsta grejen, tack vare bästa gåvan. Tack maken.

Nu undrar jag ju såklart ett par saker:

1. Hade ni sett den innan?

2. Var ni klipskare än jag och listade ut vad det var innan sista bilden? (Det är jag helt hundra på att de flesta gjorde pga min obegåvning)

3. Visst är det en fullkomligt briljant uppfinning?

4. Som bara kan bli Så Mycket Bättre?

Sicken grej va?

Just det …

5. Någon med känningar i stål- och magnetbranchen som vill bli min kumpan?

Ses vi förresten på hundmässan i Göteborg på lördag? Om ni nu tagit er igenom ett textsjok enbart om en liten galge och läst ända hit. Jag får nog fråga igen imorgon.

// Från Dyster Till Yster

0 thoughts on “Värsta bästa grejen!

  • Men visst är det på riktigt? 🙂
   Jag vill väldigt gärna veta huuuuur det gick att se att det var en glasögongalge? Sjukt impad, i min värld var det möjligen en fönsterhake. Innan den delades i två, DÅ fattade jag inget alls.

   • Supersmart, verkligen! Jag gissade det när jag såg storleken och att den skulle sitta på tröjan/onepiecen. Vet ju hur många brillor du har på gång samtidigt, så då tänkte jag att det nog var till för dem!

    • Du är tusen gånger smartare än vad jag är. Tom när du har ont och äter medicin. Jag är verkligen impad <3
     Vad fick du för rävgift mot nervsmärtan förresten? Och funkar den? Du skulle ju verkligen behöva smärtblockader, det är ju bästa bästa mot nervsmärta. Åh vad jag saknar blockaderna (och därför var jag ohyfsad nog att fråga om medicinerna - försöker desperat hitta ersättning för just blocken). Är det något bättre din stackare?

     • De heter Gabapentin och man ska trappa upp. Första 2-3 dagarna bara till natten (man blir visst sjukt trött av dem, så jag hoppas det innebär att jag både är smärtfri och kommer sova som en klubbad! Det var ju ett tag sen…) sen även ta en på morgonen ett par dagar för att sen ta dem även mitt på dagen. Återkommer med om hur de funkar. Ska ta första nu ikväll.

     • Hoppas de funkar för dig, de var de första jag provade och de funkade inte på mig. Fan då, hade hoppats på ny och modern mirakelmedicin 🙂 Trött blev jag inte heller av dem. Om jag inte minns helt fel är de ngn slags utveckling av Lyrica. Jag håller tummarna för dig, mediciner är ju så himla olika från person till person.

     • Vet inte om de hjälpte mot smärtan, men sovit som en stock har jag gjort hela natten, så jag har inte märkt av nån smärta i alla fall. Bara det var skönt, att få sova en hel natt!!!

  • DET hade ju faktiskt varit mer rimligt 🙂 Jag gissade antagligen inte på det pga vrålstor handväska som säkert väger sju kilo. Hade jag varit typen som har liten väska däremot haha.

 • Visst är prylen smart!?!
  Köpte en sådan till maken, för något halvår sedan. Vips är brillorna på samma ställe som blindstyret;-)
  Kram!!

 • 1. Nej
  2. Nej
  3. Ja
  4. Ja

  Så himla supersmart!! Måste införskaffas både till mig & sambon, så jag väntar spänt på inköpsställe 🙂

 • Hej! Vilken lattjo liten pryl! Den verkar ju superfiffig. Jag fattade först vid sista bilden, det erkänner jag. Jag trodde det var för att hålla snörena till headsetet på en lämplig ”pratplats”. Det kanske är den alternativa användningen.

  Idag blir det hundmässa för vår del. Lite jobb med att filma och resten blir klappa och pussa främlingar 🙂

 • 1. Nej
  2. Nej
  3. Ja för bövelen, såna behöver jag med! Måste få veta var jag hittar dem!
  4. Absolut!
  5. Dessvärre inte, men jag kan bidra med peppiga & hurtfriska tillrop =)

 • Svarar omedelbart –
  1 Nej absolut inte
  2 Hahaha, jag fattade inte ens storleken
  3 Jo men jättebra, då skulle jag lättare transportera solglasen
  4 Absolut plats för piff, om det inte redan finns??
  5 Tyvärr.

  Men det är en genialisk grej!

 • En sån fiffig grej! Jag gissade på någon hängare, men var inte nära i tankarna att den var till glasögon. Hade tänkt åka till mässan idag och kolla på portisarna. Men ena barnet fick ögoninflammation så nä. Kanske bra förstås för jag är typ såhär ‘ nära att köpa en portis..Ha det så kul bland alla vovvarna!

 • Nä, jag fattade inte men nu vill jag ha!
  Sedan tänkte jag att den borde gå att hänga öronpropparna till mobilen i, den tråden trasslar ju så lätt och jag som har svårt att hålla mobilen till örat någon längre stund (dessutom hör jag dåligt) använder alltid dem. Därför trasslar jag med proppsladden så fort jag ska svara.
  Och så kom jag på att jag har en mängd broscher och sjal-säkerhetsnålar (med eller utan hemgjord dekoration) som jag kunde använda till samma syfte. Men dina fungerar nog bättre. Och med lite dekorationer så kan man variera sig efter klädsel och humör.
  Nu blev jag dessutom sugen på att rota fram samlingen av pärlor med tillbehör som ännu inte är uppackade sedan flytten och “leka” lite. Fast det är kanske bättre att fixa ett bra arbetsbord först?

 • 1. Nej
  2. Nej, min gissning var bärbart handtag
  3. Absolut!
  4. Jajemen!
  5. Tyvärr inte men hade jag haft stålar hade det varit kul att vara kumpan (ordet låter lite kriminellt i mina öron haha)
  Tyvärr för långt för mig att åka till Gbg. Ha det gott!

 • Har funnits på Clas Ohlson men har utgått, finns på andra ställen också. Clas Ohlson köpte faktiskt in produkten via ett UF-företag från Kundkapsgymnasiet i Norrköping för ett par år sen. Kul att driftiga ungdomar kunde skapa sån glädje

 • 1. Nej
  2. Det kunde jag verkligen inte lista ut
  3. Skitsmart!
  4. Jaaaaaaaa!
  5. Tyvärr inga kontakter i den branscher

  Och ses på mässan gör vi tyvärr inte 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.