Apropå hundar

Jag klippte den lille korvförsäljaren för lite mer än en vecka sedan, eftersom han har en fullkomligt gräslig päls. Den tovar sig på en nanosekund vintertid. För att vädret alltid är blaha, samt att vi har tre bäckar på tomten som det badas och dricks i och ur. Stor har däremot ståtlig päls med noll tovor. Skumt det där.

I vilket fall som helst råkade resultatet bli sisådär. För tillfället ser han ut som om en blind höll i rakapparaten. Och så fryser han såklart, dock inte utomhus pga spring i benen, men inomhus. Oj så trångt det har blivit i sängen.

Igår fick alltså Liten sin första tröja.

Titta noga ser ni hiphoppigt guldhalsband också.

Liten tenderar att bli staty när något är läskigt. Ni som vet ni bara vet. När hunden blir alldeles “tyst” och i det här fallet även lite paralyserad också. Det blev den här lurvskallen igår. I timmar. Det enda som rörde sig var tarmarna, för han fes dödliga doser trots statyliggning.

Idag är det finemang igen och tröjan bekommer honom inte.

Det är väldigt underligt att ha en hund som är helt knäpptyst när något är läskigt och en som överkommunicerar med både ljud och kroppsspråk. Förvirrande, minst sagt.

Och nej, det fanns inga andra färger än rosa. Men rosa och svartvitt är dödsläckert ju 🙂

0 thoughts on “Apropå hundar

 • Snyggaste statyn jag sett på länge och Gnista håller med hon också. Stort gilla på halsbandet. Komma annars att tänka på alla filmer där man ser hundar som fått “tossor” på fötterna. Inte för att det blir statyer utan mer för hur det går med dem på 😀

 • Otroligt fin staty! Hade det lika förvirrande när jag hade två jack Russells. Den ena var jag tvungen att prata väldigt strängt med för att han skulle lyssna, den andra kunde man liksom slänga ur sig ett kommando i förbifarten o han löd blint. Lite förvirrande när man tävlade om man råkade ta fel på hund i nervositeten :—)

 • En sådan prydnad för soffan,här inte bara vi frysen,vi håller på att regna bort också.Blä för detta skitväder.Var har du hittat hundsjalen?Riktigt fin

 • Utsnygg!
  Leif är nästan mer frusen än mig och älskar allt vi styr ut honom i. Tror det beror på aningens korta ben, men vad vet jag?! Han är ju min bäbis då är man som mig.
  Tror varje pälskling är sin person och har sin personlighet. Klart en kan ha frissigt hår och en ha stylade lockar!
  Imon skall lekas mef Ozzy värsting rottis. En klen boxer är inget för starka TaxLeif!

 • Han är väldigt söt. Kan det inte vara så att som det kan vara med människor med självfallet i håret att de brukar säga att de har ett förlåtande hår, kanske likadant med vovvar. Kan också vara att jag nyss producerat den längsta meningen i mina försök att förklara haha.

  • Hahaha, det skulle kunna vara en rekordmening. Men fullt rimlig och lättläst.
   Det borde betyda att jag är mittemellan svintjockt krulligt hår och tunt tunt frissigt. Vid närmare eftertanke stämmer nog det. Och jag har bara haft hårhundar.
   Trist för Glittra, som isf har taxhår haha! Jag vet inte om jag tycker det och henne har jag känt i hela mitt liv. Men heeeeelt olikt är det kanske inte. Leif är ju inte strävhårig iaf 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.