Saker man gör mitt i natten

När andra lyllosar sover. Annars är just sömn en sak man gör på natten. Här vaknade jag av gråtande hund som inte vågade hoppa upp i sängen för att vi hade glömt tända hans nattlampa. Helt sanningsenligt, Stor har numera en nattlampa. Har han inte det ylar han så översiggivet att man vaknar, muttrar, tänder ficklampan på iphonen för att lysa upp planlagd hoppväg medan man pratar med nattgullerösten för att han inte skall vara så förtvivlat ledsen. Då hoppar han upp, skyndar sig att ta min kudde innan jag hunnit vika ihop mig igen och sedan morrar han när även jag vill ha lite kudde.

Sådant lägger sig som enhörningsvadd runt hjärtat på den väckta mamman. Inte alls.

Hundarna verkar gilla husbilen i alla fall. Vi övningssover ju här mest hela tiden (förutom när vi inte sover). Här undrar jag vad som rör sig i skallen på dem. Vart vill de köra? Åmål? Franska Rivieran? Eller kanske bara till hundgodisbutiken?

De ser åtminstone prydliga ut.

I torsdags var jag hos min alldeles nya husläkare och fick en kortisonspruta i vänster axel. Första gången jag träffade henne fick jag en i höger axel. Impinchement eller något liknande hette det onda och jävlar så ont det har gjort. Hade jag varit en bil hade doktorn antagligen bytt ut det mesta. Definitivt lampor, styrleder och kardanaxlar. Nytt batteri hade jag garanterat fått. När hon frågade var jag hade ont någonstans försökte jag låta bli att gråta så mycket att jag glömde hur man andas, varpå doktorn tog mig i handen och sa att jag skulle släppa ut istället för att hålla in och att jag framför allt skulle andas. Jag visste inte att det fanns läkare som höll handen längre, men det var helt fantastiskt.

Eftersom jag alldeles nyss listat om mig efter att äntligen ha vågat lämna Göteborg skall jag tillbaka till henne redan på måndag och gå igenom mina brister. Jag hoppas att hon har väldigt gott om tid. Men det skall bli skönt. Jag gillar att ha en samlingsläkare på nära håll med koll och jag är sjukt trött på att åka till Sthlm enbart för recept och spruta. Det kostar en mindre förmögenhet att åka och ibland (ofta) finns inte orken. Då måste jag åka ändå, för smärtdoktorn är numera pensionär och jobbar bara två dagar varannan månad och recepten ger inte utrymme för att missa ett återbesök. Väldigt mystiskt. 

Men nu har jag fått för mig att vårdcentraler är VÄLDIGT restriktiva mot vissa mediciner. Och att hon av den anledningen kanske inte kan ta över. Vad äter ni för mediciner och vem administrerar dem?


Har de hundgodis i Stockholm åker vi GÄRNA säger Quislingarna.

Nu till det viktiga. Jag har nästan blivit vuxen.

Igår drack jag min första kopp kaffe utan att göra grimaser. Jag drack den frivilligt dessutom.

Berättade jag när Johannas dotter inledde mig i frestelse och köpte kokossocker? Kokossocker visade sig smaka som en liten bit av himlen med ett kilopris högre än guld. Cornflakes, mjölk, blåbär och kokossocker är världens bästa frukost.


Bevismaterial A. De samlas som flugor kring skit.

Igår hittade jag den här på samma hylla i affären.


Vill man se texten kan jag förtydliga.


Då blev jag sugen på kaffe för det kändes som något som skulle passa i kaffe. Eller bara på en sked. Sked fungerade också väldigt bra.

Tillåt mig presentera mitt livs första och frivilliga kopp kaffe.


En blyg viol.

Och jag tror banne mig att jag vill ha en idag med.

Den åttonde september 2017 blev jag nästan-vuxen.

Ett litet steg etc. *kors i taket*

0 thoughts on “Saker man gör mitt i natten

 • Äter inga större mängder medicin, har problem med en axel som hålls i schack med träning och övningar, fast det förutsätter ju att jag gör övningarna och det har jag slarvat kopiöst med på sistone så det måste jag ta tag i. Annars är det väldigt uppiggande att få sovmorgon på en ledig lördag och hitta ett inlägg från dig! Så glad att du hittat tillbaka, både till oss och till en förhoppningsvis fungerande vardag! ❤️

  • Nu blev jag lite gråtfärdig över uttryckt glädje igen. Att sovmorgon och ett nattinlägg var uppiggande. Be still my hormoner och humör. Vad har du gjort med axeln? Impeachment som jag kallar mina axlar till vardags? Det jag hoppas att de skall göra med Trump. Vilket även stämmer bättre som ont i axlar-namn. Man blir trumpen av det. ❤️

   • Har inte gjort något större med axeln, mer än kanske inte tagit hand om den som jag borde ha gjort genom jobbåren. Men har jag inte något större problem än så, så funkar det. Jag vet ju vad jag ska göra för att hålla det i schack, så jag får skylla mig själv.
    Och som sagt, så glad att du är tillbaka!

 • Fnissar lite glatt för mig själv här för jag hat aldrig blivit vuxen nog att dricka kaffe förrän jag av misstag fick en svag kaffe latte gjord på sojamjölk…. numera är ransonen en om dagen. Fast jag skyr vanligt kaffe som pesten fortfarande 🙂
  Hm tror inte att vårdcentralen har några restriktioner på mediciner? Har aldrig varit med om det iaf, numera har ju den här tanten diset för att kommaihåg sina piller, det har blivit en del sen alla operationer plus då en liten söt spruta i skinkan varannan månad typ. När jag tänker på hur mycket pengar jag lägger på mediciner och avgifter till vårdcentralen så baxnar man lite o tackar för att man trots allt bor i det landet man bor 🙂 kokossocker o spread måste nog testas ändå tror jag

  • Haha! Men man känner ju sig inte vuxen när det vankas kafferep och man måste be om saft. Och nästan hamna vid barnbordet på kuppen.
   Det är kanske från doktor till doktor och vårdcentral till vårdcentral, men jag vill minnas att det finns nyare regler med restriktioner i form av FARLIGA mediciner per år. Har dock inte superkoll. Enda anledningen till att jag vet det alls är ju att smärtkliniker måste få lov att frångå de restriktionerna eftersom de bara har smärtpatienter och inte hostmedicin och halsfluss. Och enda anledningen till att jag hört något om det är för att doktorn sagt det och egentligen låter det typ logiskt. Men det låter ju även rimligt att man inte skall behöva åka till opererande sjukhus för medicin. Ett jävla gissel är det iaf, men orimligt glad att du åtminstone har vettig vc. För jag gissar att det inte är Magnecyl du får 😉
   Prata inte om pengar. Lägg till runt en tusing (drygt) i tågbiljett, soppa till bilen t o r Gbg och runt 600 i p-avgift. Det är INTE rimligt. Och dessutom skitjobbigt om det är en skitjobbig period när jag verkligen inte orkar egentligen, men måste. Det är 14 timmar resa. Det går fortare till Thailand. Nu känner jag mig som en riktig gnällröv.

   Vi pratar kokos istället. Prova! Gillar du kolasmak som känns som en ypperlig kombo med latte, då kanske kaffeintaget ökar pga supergott. Jag upptäckte dock att ovana vid kaffe skapade viss körighet i magen, så jag kanske skall idka avhållsamhet idag. Åtminstone från kaffet 😉

   • Du kan ju alltid kolla med din braiga doktor på vi och be henne ta över medicineringen samt förklara varför , be henne dessutom att ta kontakt med Stockholm o få din journal överskickad så borde hon inte neka, inte om hon har fått all info. Jag förstår att läkare nekar om man bara drullar in o säger “jag behöver eller vill ha” och de då aldrig har skrivit ut den medicinen till dig innan. Det brukar lukta ngn form av missbruk när man gör så som patient o läkare brukar få lära sig sånt rätt fort :-/
    Sen finns det helt klart restriktioner för farliga/kraftigt smärtlindrande mediciner som kan vara vanebildande.
    Just nu kör jag på ett par tre sorters medicin plus smärtlindring före o efter träningen och ibland annars också. Att bli äldre är helt ok fast jag gillar inte när kroppen sviker :-/
    Du kanske ska göra som jag, nöja dig med en kopp om dan ? Med tanke på magköret

 • Håller på att bråka med Huddinge sjukhus för att få mediciner men av någon j-la anledning ska jag gå igenom hela undersökninfsproceduren igen innan jag kan få kortison och något starkare än Alvedon. Jag vägrar så jag tar en ambulans med vidhängande smärtstillande och tillbringar ett par timmar på akuten till kramperna gett sig. Jag vet inte hur läkarna resonerar på Huddinge för det måste ju kosta en del att göra så här. Diagnosen har jag ju och smärtan är densamma.
  Välkommen i kaffedrickarnas värld. Har själv druckit kaffe sen 14 års ålder.

  • Åh. Herre. Gud. Men varför? Alltså nu är jag ju inte särdeles impad av vården, men det här måste ju slå alla rekord att behöva åka ambulans och vara på akuten. De måste ju ha en åsikt om det? Tycker de att det är rimligt? Eller omyndigförklarar de dig och tror att du skall bli knarkare vid “fri” tillgång? De skrev inte ut lugnande till mormor mer än en gång för att hon skulle få prova lägsta dosen eftersom hon känner sig ensam och brukar bli ledsen och få dödsångest på kvällarna. Det hjälpte jättebra, men när hon frågade om nya fick hon inte för de var beroendeframkallande. Då var hon 99 år. Behöver jag säga mer? ❤️

 • Passa på att berätta för braiga husläkaren att du åker till Stockholm för att träffa smärtläkaren ENBART för att få recept, och fråga om hon kan ta över det! Hon verkar ju super!
  Själv blev jag vuxen efter min Gastric Bypass, för jag som skytt minsta droppe kaffe tidigare dricker nu latte hur mycket som helst! Så mycket och ofta att ja till och ed köpt en mjölkskummare-värmare!

  • Har redan berättat om båda delarna. För att jag är så himla korkad att jag behöver ledsagare. Så långt tänkte jag inte ens, att man faktiskt inte behöver vara så himla ärlig jämt. Herregud så korkad jag är. För sprutor kan hon inte ge. *faceplant*

 • Jag gråter en skvätt när du berättar om den nya läkaren, sådana läkare är sällsynta så nu hoppas jag att det inte blir krångel med medicinerna. Jag har mest astma-allergi mediciner och för mitt öga, så det är lokalbehandlingar mer än hela kroppen.

  Kokos kan jag oftast motstå och något sött i kaffet klarar jag inte (om det inte är sprit också), så den frestelsen faller jag inte för. Vilket väl är tur eftersom jag faller för så många andra.

  Jag har en himla massa kuddar i sängen, men ska en hund komma dit så får den ta med sig egen kudde för jag använder alla mina! 🙂

  • ❤️ Mycket sällsynta. Och trots det kväver jag egen gråt så jag börjar hyperventilera. Jag längtar dit på måndag bara för mer tid att prata med henne. Håll tummarna för att det löser sig och jag kan börja åka till Sthlm för att det är kul istället.

   Fniss. Du hade fått vika dig. Men jag lovar att man vänjer sig vid att sova med pälsmössa 😉

 • Nice med kunniga co driver’s,passa dig bara om polisen stoppar er,grymma böter och dessutom en stor säkerhetsfara med 2 krulltottar som kommer farande i 190 om du hänger dig på bromsen.Överlever på dubbla espresso,sista tas på vägen ner till kudden ibland

 • Har bara medicin för mitt blodtryck som jag förnyar då och då via nätet, har inte mycket kontakt med läkare. Dessutom har de bytt läkare flera ggr sen de upptäckte jag hade högt blodtryck för några år sedan. Då gick ändå bara dit för jag hade sån klåda på ben och armar, men kom till en bra läkare som kollade lite allt möjligt på mig och då visade det sig jag hade skyhögt blodtryck.

  Sen har jag bara varit där en gång förra året då jag hade en böld på halsen. Men den läkaren fick jag inget förtroende för, men så e han nog inte kvar längre heller.

  Fick ett brev nyligen när jag förnyade mitt recept att jag inte varit inne och tagit de prover jag skulle gjort i våras ( tack för den postnord) för alla prover som togs förra sommaren inte har helt bra då.

  Men var inne förra veckan och tog proverna men inte fått något svar innan jag åkte till värmen och solen

  • Jo den sortens medicin kan man förnya på nätet, och det är ju såklart praktiskt. Men recept som det var varningstriangel på fört går inte att göra så med. Vad nu skillnaden är egentligen.
   Vill jag ens veta hur varmt du har? 😉

   • Typ 28 grader och sol

    Sanden bränner om man går utan ladder ( tur jag fick nödköpt ett par här) på fötterna eftersom jag tydligen fick för mig jag hade 2 högerfötter när jag packade

    Fast min mobil har fått solsting idag och inbillar sig den är i Madrid istället för Kanarieöarna så kl visar inte lokal tid, trots att den gjort det ända till idag och har exakt samma inställningar som iPaden som är på Kanarieöarna o inte i Madrid

 • Blir aldrig vuxen blir väldigt sjuk av kaffe var gång jag får i mig lite av misstag. Oavsett som kaffe, i kakor eller i choklad. Magsjuk i ett drygt dygn numera och det blir bara värre.

  Samtliga läkare ska vara restriktiva med beroende framkallande medicin. De får inte skriva ut för mer än max ett år och man får inte hämta ut mer än man behöver för typ 1 eller 2 månader i taget beroende på hur mycket det är beroende framkallande…. Och en gång om året ska man utredas igen….. eller något i den stilen.

  När kommer Ni? Vet du vilken abstinens man har haft i din frånvaro?

  • Jag har aldrig hört talas om någon som är allergisk mot kaffe. Så vidrigt. Med tanke på att det är kaffe i så mycket. Är det ens ordentligt noterat på listan av ingredienser? Har du någonsin druckit det?

   Jag köper allt när det gäller rimliga restriktioner, som de du nämnde nu. Men att behöva åka varje månad? Årskontroller har jag alltid gjort. Det otroligt orimliga i att jag tom vägrade alvedon fram tills jag var typ 35, för piller var läskigt. Hade mycket spänningshuvudvärk som yngre, ibland bönade och bad mamma, men icke ett piller över mina läppar (överdrivet när man tänker på det idag). Nu är jag ju dömd att äta en del medicin resten av livet om inget magiskt inträffar. Pilutta mig liksom.

   Till vilken stad vill du ha oss? 😉 Och nej, den abstinensen hade jag inte förstått. Inte förrän jag dök upp igen. Det är jag fortfarande totalt rörd av ❤️

   • Jag kunde dricka kaffe som barn om det till hälften var utspätt med mjölk. Och nej det är sällan det står på att det finns i. Så okända kakor, glass, choklad, drycker osv avstår man enkelt ifrån. Har jag tur kräker jag upp det snabbt och jag behöver “bara” må dåligt i typ 12-15 timmar.

    När läkaren känner en så brukar det bli mer sällan. De behöver ju förvissa sig om att man inte missbrukar det. Så VC på hemplan kan vara att föredra för där brukar ju dr snubbla över en lite här och var. 😉

    Kommer du i veckan är det Alvesta och pratar vi fredag till söndag så är det Köpingsvik på Öland 😉 Med tanke på abstinens så hoppas jag att du uppdatera oss regelbundet (och då menar jag oftare än en gång var eller varannan månad 😉 )

 • Oj vad man får lära sig mycket på din blogg. Cocossocker hade jag aldrig hört talas om men det måste testas. Angående mediciner kör jag mycket alternativt just nu. Är för dålig för att ta mig till läkaren för att få mina recept förnyade just nu. Läste precis om ett kosttillskott av grönläppad mussla, Glyc, som ska vara bra för värk. Kronans droghandel har en kampanj just nu med riktigt låga priser fram till 12 september. Annars tar jag Ipren och Alvedon men har haft liiite starkare tabletter innan och även sömntabletter. Helst vill man ju vara utan och det är just det jag är nu förresten ;-). Apropå kaffe, jag började dricka vid 3 års ålder, visserligen med mer mjölk än kaffe. Är finlandssvenska och vi drack alltid kokkaffe hemma. Slutligen, husbil är ju helt sagolikt. Jag och ett gammalt ex hyrde en husbil i slutet av 80-talet, drog rätt över till Strömstad och ner längs kusten till Öland. Hade våra två katter med oss och jag kan nog säga att det är bästa semestern någonsin. Många kramar till dig!

  • Glyc-Omega tar min mamma
   Brukar få beställa på Apotea åt henne

   Sen blir det även membrasin, Redasin, Helaflex och bio-biloba tror jag allt heter hon vill ha exakt vad som hjälper mot vad vet jag inte, förutom Helaflex som är djävulsklo och ska bara bra mot hennes artros

   Hon har artros i knäna och får on när hon går för mycket i trappor värst är nerför trapporna då det sliter mer på knäna än uppför trappor

   Tyvärr kan vi inte undvika trappor här helt och hållet även om vi oftast inte har så jättemånga, beror på vart vi hamnar när vi går iväg på kvällarna, lr när vi ska gå och handla, då blir det trappor då det är närmsta vägen till affären . Dessutom är hon envis, så hon säger att det går bra när vi gått i trappor istället för att erkänna för oss om det var jobbigt.

   • Åh vad bra att höra från någon som testat innan! Det var ju lite skillnad i pris om man säger. Har också artros som upptäcktes då jag skulle vara med i en läkemedelsstudie. Man fick inte ha artros för att vara med så döm om min förvåning när det upptäcktes och jag inte kunde vara med. Det hade inte upptäcks av “vanliga” vården.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.