Nu har den stora förvirringen rullat in

För vi fortsätter ju övningsköra med hundar för att lära både oss och dem att åka båt med hjul på. Det har visat sig vara klokt, eftersom Liten inte älskar enrummaren när den åker omkring, bara när den står still. Då blir han som en alldeles tyst staty (till skillnad från alla andra statyer som pratar?). Stor är däremot fortfarande kungen av framsätet. Han älskar det och sitter bara och tittar ner på vanliga bilar lite smådrygt, herregud, han skäller inte ens på andra hundar från sin piedestal.

Han kan få leva lyckligt ovetande om att hans plats ryker snabbare än han kan ge skall i moll så fort Liten accepterar bilen och blir som vanligt igen. Extra spännande blev det under körning igår när lurvskallarna rök ihop så hårtussarna yrde. Det visade sig att Stors säkerhetsbälte preciiiiiis räckte till kanten på soffan där Liten satt med mig. Och att Stor kände distinkt doft av gud vet vad ur ändalykten på Liten som han prompt skulle försöka nosa på. Statyn morrade sådär tyst som han brukar, något som Stor respektlöst ignorerade.

Fullt krig med säkerhetsbälten på. Då vet vi det. Inte så rofyllt på mindre väg i Sverige, får absolut inte lov att hända på Autobahn.

Här ankrade vi i förrgår och det var vackert.


Om man nu skall rangordna ställplatserna vi provat hade den här fantastisk placering mitt i hamnen, men intet mer än en grusplan med mastuppläggning för de som jobbade med sina båtar. Toaletterna var inte särskilt imponerande, oklart hur ofta de städades, men fantastiska promenadstråk för hundarna på små stigar i skogen. Det hade vi varken i Varberg eller i Bua, men där var toaletter och dusch riktigt fina. Eftersom jag är en hönsmamma vinner promenadstigarna.

Vädret däremot kan man ju ha en del åsikter om, det regnar ju satans perkele oavbrutet. Nattetid är det mysigt med smatter på taket, dagtid är det inte lika underhållande att hitta en högtryckslucka för att valla vattenhundar som avskyr vatten som kommer uppifrån.

Men vi lyckades tajma en dylik lucka och kunde gå på snirkliga stigar med utsikt igår.


Medvetet har jag inte skrivit var vi befann oss. För att jag är nyfiken på om någon känner igen sig.

Och nu har den där förvirringen satt in. Med besked. Inte nog med ilandsproblemet att vi skaffat oss ytterligare ett ställe att bo på, mer att vi åker iväg en natt, sedan hem igen och även hemma övningssover vi i bilen.

Igår morse och framför allt imorse hade jag ingen som helst aning om var jag befann mig.

Det slutade med att jag fick fråga maken om han möjligen visste var han hade parkerat våra sängar. Jodå, det visste han, vi var hemma på gårdsplanen. Det tog minst tio minuter av funderingar och att försöka gå bakåt i tiden innan jag bestämde mig för att tro på honom. Det och att jag kikade ut lite genom fönstret.

Om jag har tyckt att det har varit konstigt tidigare med att inte veta var jag är, då gör det absolut inte saken enklare när sängarna går att köra iväg.

Jag funderar över att skaffa en griffeltavla och sätta den i taket över sängen och skriva geografisk placering vid sänggående. Då får man ju svaret så fort man slår upp sina ljusblå.

Ni som husbilar eller husvagnar omkring, HUR vet ni var ni är när ni vaknar?

Båten är lättare. Det är svårare att undvika att se ut genom någon ventil och dessutom brukar tilläggningarna vara mer minnesvärda. På gott och ont.

Det är med andra ord alldeles för lätt att parkera en husbil 😉

0 thoughts on “Nu har den stora förvirringen rullat in

 • hehe Det enda jag känner igen är att det är en kust nånstans 🙂
  men jag håller med dig lite förvirrande är det ibland när man vaknar sådär o knappt vet var man befinner sig…. Jag har samma problem och jag vet knappt vad jag skulle göra åt det förutom att lita blint på mannen, fast din ide med en griffeltavla i taket kanske funkar även i båt 🙂
  Låter inte trevligt med vovvisarna som ryker ihop, Jag har testat det där jag också mina två jack russels som rök ihop i en hundbur på ett SM i agility för många herrans år sen. De har alltid delat bur och aldrig haft nåt problem och den dagen blev det totalt fel. (Gissa om det var knökigt att få isär dom inne i buren). Tyvärr för matte då som fick avbryta SM-tävlingen och åka till veterinären med den ena hunden, givetvis den jag tävlade, för att sy ihop och kapa av en trampdyna på baksidan av frambenet *suck*

 • Jag kan…så jag är snäll nog att inte svara så får de andra jobba lite…
  Gick förbi där med båt för bara ett par veckor sedan under en fantastisk helg!

 • Nä jag vet inte vart du är:-((
  Åh va nyfiken jag blir! Men nånstans här på vår underbara kust måste det ju vara;-))
  Berätta!

 • Inte en susning om var ni är, men jag ler åt den där förvirringen. Skulle man inte kunna ha någon typ av GPS uppmonterad med en stor pil “Du är Här” som man ser så fort man vaknar? Griffeltavla i taket känns som mycket kritbitar i sängen. Eller är det bara jag som är bra på att bryta av kritorna?

 • Fot-petra med Nimbusen says:

  Nä, jag känner inte igen mig. Nu blir jag nyfiken, ser det annorlunda ut från fotot, annorlunda på lågsäsong eller har jag aldrig varit där?

  • Du har garanterat varit där, det har nog inte hunnit bli tillräckligt stor skillnad mellan säsongerna än (även om jag överväger dunjacka imorgon 🙂 ) Däremot ser ju ställen fånigt konstiga ut från land haha. Hundra meter söder om Bella Gästis, vid kranen? Jag fattade inte det direkt från landsidan om det var någon tröst?

   • Fot-petra med Nimbusen says:

    Aha, vi har nog inte varit vid Bella Gästis i modern tid utan bara i hamnen längre söder ut 🙂 Sist skymdes även sikten av en dubbelt så stor Storebro (men med väldigt trevliga folk). Kul i alla fall med bildgissningar från västkusten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.