Apropå inlägget om Hunnebostrand

Där fick jag några kommentarer om hur opraktiskt det egentligen är med griffeltavla i taket. Kritor i sängen, måste uppdateras manuellt och precis DÅ kände jag mig som cirka 137 år. Fel, mer som om jag kanske var sju år för 137 år sedan såklart. Vadmalskjolen på, hätta på huvudet och är på väg ner till typ Ollivanders för att köpa just griffeltavla, Abacus, kautschuk och Gud vet vad mer. Kanske en unikabox eftersom jag ändå blandar hej vilt bland tidsepokerna.

Igår var det även Keynote hos Apple, företaget som antagligen hade haft vinstmarginaler bara på vår egna konsumtion. iPhone 8 alltså. Det är nu jag alltid säger att det är onödigt, enbart för att upptäcka att den nya har något jag inte förstår hur jag kunnat leva utan. Men mest längtar jag faktiskt efter nästa systemuppdatering. Kameran kommer bli ÄNNU bättre då. Men jag kan väl lika gärna ha en Lucidakamera i min unikabox. En appföregångare från tidigt 1800-tal.

Lösningen på sovproblemet är ju så nära, men trots det var griffeltavla min första idé. (Vänta bara, snart återuppfinner jag hjulet.)

En telefon med GPS-app i taket såklart. Eller en padda. Den verkar storleksmässigt mer lik den där nedrans griffeltavlan. Stor röd prick som kan uppgraderas med sirener som, likt Hesa Fredrik, vrålar geografisk position varje morgon. Fiffigt värre.

Nåja. Vi är ju vrickade på riktigt ändå. Det sa mamma igår.

För vi fortsätter envist att öva på husbil medan vi har ett torp utanför köksfönstret. Beroende på hur vi parkerat.


Ett torp där man framför allt kan gå på toa utan så många restriktioner. När ömma modern ringde igår för att säga att hon ville hälsa på oss på fredag svarade jag, “inga problem, men ni får bo i huset för vi bor faktiskt i bilen”.

Godmorgon, jag är en träskalle. Nu skall jag läsa specifikationerna på den nya iPhonen och kanske titta lite på liveeventet.

Det enda skitdåliga är att den modellen inte kommer finnas i rosa.

Va??!!

Puss från vilken hund?

0 thoughts on “Apropå inlägget om Hunnebostrand

 • klart det skulle vara en padda! Så dumt att inte tänka på det 😀
  Lyckliga ni som kan campa fortfarande, nästa vecka ska masten av, sen ska båten in på service då mannen har fått noja sen sjöräddningsäventyret och inte litar på motorn längre (iofs använder vi inte den mer än för att lägga till o ut från hamn men den kan ju vara bra att ha vid ev busväder eller stiltje) och han har fått för sig att en toppackning gick när vi testade sjöräddningen efter det blir det i princip bara att köra båten till vinterpalatset, sen var sommaren slut?! 🙁

  • Det är ju väldigt praktiskt med en motor som är pålitlig vid ffa tilläggning, eller har ni hoppat på i farten när det har krisat? 😉 😉

   Men du. Gör som nästan vi och ställ den i trädgården. Låtsas att det är en installation och förläng säsongen genom att sova i den. Kan med fördel kläs i julpynt när det börjar lacka?

   Svinmysigt ju ❤️

   • njäe men efter motorhaveriet i en typ hundra meter bred kanal i motvind där det blev mer eller mindre panik med att få upp focken innan vi drev på grund i vinden o regnet. Som tur var hade jag ju förberett focken ifall det skulle gå att segla nån bit efter kanalen men det var ju lite kapell som skulle ner o fock som skulle hissas samtidigt som man försökte styra 😀 Numera litar inte mannen på motorn (som fungerade precis som den skulle innan haveriet)för han har hittat liiiite oljeläckage i motorrummet. När vi hade motorhaveri så bogserade sjöräddningen in oss och för att sedan putta in oss på rätt plats vid kajen 🙂 men jag har varit med om att gå in för fulla segel också vilket inte var så behagligt …
    Tyvärr får inte båten plats hemma utan det får stå på en uppställningsplats men där finns ju ström så vi kan julpynta ändå 🙂

 • Är helt enig ang att de inte har X I ROSA

  Men även om jag nog gärna hade velat ha en X så vet i fan med det priset, känns lite väl för min del

  Min 7+ får nog hänga med ett tag till tror jag

  Om jag inte hittar någon rik människa som vill sponsra mig, fast det är nog rätt osannolikt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.