Välputsad

För en gång skull var jag riktigt presentabel när vi letade Pokemons. Dessutom inser jag att 99 procent av min garderob kommer från Plain Vanilla


Inte så konstigt för all del, eftersom precis varenda liten sak som finns i butiken är fin och jag vill ha ALLT. Det blir så påtagligt när jag ser mig själv på kort. Till och med underbyxorna kommer därifrån, även om de inte syns och behån är såklart från Helene.

Det är synd att jag passar så mycket bättre bakom kameran, annars hade jag kunnat vara snygg reklam varje dag. Det jag skulle säga var i alla fall att om man skall köpa ett par stövlar i sitt liv, då skall man köpa de jag har på bilden. Skor är bra. Skor sviker inte när man pendlar i vikt. Man kan aldrig ha för många skor.

Och nej, ingen har betalat mig för att skriva det här, varken i prylar eller i mynt. Det är väl ganska självklart.

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva. Vad som inte syns på bilden heller är att jag har så ont i högeraxeln/överarmen att jag vill kräkas. Inte i den normalt bråkiga armen alltså, den har ju fått sprutor, utan i den andra.

Först trodde jag att jag bara hade överansträngt den bra armen, det är ju inte så konstigt eftersom jag använder den till allt utan att tänka på det längre. Men så här ont brukar det inte göra. Inte heller har jag tränat (HAHA som om någon skulle tro DET), för det kändes som träningsvärk i början. Nu, efter ett gäng dagar är även den armen nere för räkning.

När den hänger avslappnat neråt gör det inte ont, men jag kan inte lyfta den utan att vilja bita i en kudde och inatt har jag väckt mig själv varje gång med ett illtjut varje gång jag har bytt ställning.

Nej, jag tänker inte gå till vårdcentralen. Inte när det inte ens gått en vecka. Men jag är ju generellt värdelös på medicinska saker. Kan lite överansträngning (vad exakt vet jag inte) göra så ont? Eller kanske att ha sovit fel? Kan man få typ ryggskott i skulderbladet?

Nu är jag GNÄLLIG, men när två av två armar inte funkar får man gnälla liiiite? Förstå vilket problem det är att inte kunna lyfta ett Pepsi Max-glas utan att använda båda armarna och det gör ont i alla fall.

Nu tänker jag skylla på kylan och vintern. Jag skall inte ha mer kyla och vinter. För jag tror att det gör mig gammal i förtid.

Värme. Nu. Tack på förhand.

// Världens Gnälligaste Bloggare

0 thoughts on “Välputsad

 • Det där onda du har inne i axeln låter lite som något maken får emellanåt. Tror att det är någon typ av slemsäcksinflammation eller om det var senfästesinflammation… Han får en spruta och blir återställd på ingen tid alls.

  Förövrigt ser du väldigt välputsad ut 🙂

  • Åh! Det låter ju väldigt praktiskt. Mer sprutor åt folket. Kan de lätt konstatera det på vc om det fortsätter och jag går dit eller måste man igenom hela jävla systemet för få en liten spruta?

 • Jag har en kass axel som blir inflammerad med ojämna mellanrum, det går att förebygga med några enkla övningar – inte träning, bara övningar som tar tre minuter tre gånger i veckan. Fast ibland rasar den i alla fall, har precis kommit ur en riktig körare, tur att kompisen hade lite roliga piller så jag fick sova, fast då rasade magen i stället… Är det en inflammation är det vila som gäller, och maxdos Ipren, hjälper inte det får du gå till vc och få starkare grejer. Hoppas det snart blir bättre!

  • Men jag har aldrig haft axelfel förut. Vet verkligen läkare på vc vad man har för fel? Jag kör Linnex nu, Linnex är min universallösning. Men varken det eller piller hjälper. Fan så pipig jag är idag då, jag brukar vara tåligare än så här.

   • Jag var i och för sig hos en praktik som behandlar skador, både idrottsskador och andra skador först och fick det konstaterat. De skriver ju inte ut medicin, utan det får man ju träffa en läkare för, men då hade jag ju redan fått det konstaterat. Jag slapp medicinering med starkare piller, jag fick elbehandling där två gånger och sen räckte det med ipren och voltaren-gel under tiden. Hade heller aldrig känna av min axel innan, det bara smällde till. Hoppas verkligen att du fått sova, och att det snart känns bättre.
    Och man får vara pipig när man har ont!

 • Du kan ha fått en muskelinflammation,testa att äta antiinflammatoriska smärtstillande och se om det hjälper. Annars kan nog ett besök hos nån läkare rekommenderas så småningom. Kryakramar

 • Hej där!

  Om Du har armen hängande rakt ner…gör det ont då?
  Om Du med rak arm försöker pendla armen bakåt/framåt…gör det svinont då?

  Om Du försöker pendla armen utåt/uppåt från kroppen så gör det inte (så) ont?

  Om ovan stämmer så är det precis vad jag upplevt två gånger..kallas “Frozen shoulder” som någon skrev tidigare.

  På svenska heter det senskideinflammation..

  Man kan få massa övningar och knapra ipren/diklofenak och det kanske ger sig..

  För mig har det aldrig hjälpt…båda gångerna fick det bli tyngre artilleri..6-7 stick i axeln med kortison så släpper det på en dag..

  Första gången genomgick jag träning och medicinering i två veckor innan jag blev förbannad och fick ordentlig hjälp…andra gången visste jag vad et var och och fick hjälp direkt när jag berättade att jag haft det förut och att träning och antiinflammatoriskt inte hjälpte ett dugg…

  Sök läkare!

  • Det gör inte alls ont när armen hänger rakt ner. Sen gör typ allt ont. Bakåt mer än framåt. Pendla med armen är inte att tänka på och höja armen ovanför huvudet är bara att fetglömma. Jag tål inte Diklofenak, men alltså, bortsett från att jag får sprutor i den andra armen har jag ju även riktigt starka smärtstillande. De borde ju ta det här onda också tänker jag, vilket betyder att det hade varit hundra gånger så ont utan smärtstillande för den ANDRA armen.

   Om det inte har gått över om en vecka lovar jag att gå. Eller så frågar jag min smärtläkare nästa gång jag skall dit. Det är ju ytterst pinigt om det är en fånig överansträngning.

   Vi börjar bli gamla. Vilket ger mig ytterligare en anledning att skämmas. Grattis i efterskott. <3

  • Just det! Huvudet är även inblandat. Det gör ont i armnacken också. Fast inte som nackspärr. Äh. Jag ÄR helt enkelt gammal och risig.

 • Tja, det kan vara både de ena och det andra. Inflammation i leden, muskelfästen eller musklerna. Testa att smörja med Voltaren gel och käka lite Voltarentabletter också och se om det börjar ge sig. Annars blir det nog att söka doktorn och få lite kortison insprutat. Det brukar ju hjälpa mot det mesta.
  Värmande virituella kramar

 • Rävgift är svinäckligt (nej jag tål inte heller voltaren o diklofenak) testa med voltaren salva? Sen håller jag tummarna för att det ger sig å det snaraste!

 • Har du frozen shoulder kan jag vidarebefordra en övning jag fick av sjukgymnast. Luta överkroppen mot en bänk och låt hela armen hänga fritt utanför kanten. Kroppsvikten ska ligga på bänken om du förstår vad jag menar och låt armen pendla försiktigt utanför bänkkanten genom att armens egen vikt för göra jobbet. God bättring och glad påsk!

 • Stackare! Vet alltför väl vad smärta kan göra med en person. Ibland tror jag olika saker/smärtor triggar igång andra ställen som kan börja göra ont. Hoppas verkligen det ger med sig.

 • Stackare. Kan du ta nån sorts antiinflammatorisk tablett? Ipren är väl också det har jag för mig. Jag brukar bli rekommenderad att kombinera en Voltaren med två Alvedon för lite extra kick vid smärta. Tycker du ska boka tid hos doktorn på tisdag. Det låter inte som att det här kommer att gå över av sig själv.

 • Synd om din axel men det var inte därför jag skriver…

  Du är snygg….rent av vacker så mer poserande framför kameran tack 🙂

 • Testa iprenkur, ät maxdos en vecka, eventuellt två. Om det inte hjälper något är det inte inflammation utan något annat.

  Och vadå skor förlåter pendlande i vikt?! Du har inte vader som mig uppenbarligen, fem kg plus och stövlarna är att glömma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.