Kära make

Känner du igen den här stenen?


Inte?

Låt mig friska upp minnet på dig. Det var den vi skulle köpa till mig och uppgradera vigselringen med om jag slutade gnälla om ladan. 

Du vet då när vi till och med kom så långt att vi snicksnackade med rara guldsmeden som tog fram två olika stenar och bokade en av dem. Den på bilden.

Det var i december förra året och sedan dess har reglerna ändrats och det har lagts till en hoper paragrafer som tydligen gjorde mig stenlös. Dylika paragrafer kan man annars kalla kryphål i muntligt kontrakt, och så jobbar väl inte vi tillsammans? Något har vi väl lärt oss av de där vi en gång trodde att vi kände som var experter på just kryphål. Lärt oss något positivt alltså. Vi är inga bluffare. 

Även om det kanske inte är olagligt att svaja lite med saker man säger till sin fru (hade det varit det vet vi ju båda två att du hade skakat galler).

Jag ser inte problemet. Ladan byggdes glatt på under ett helt år och utrustades med allt i hela världen. Utan att jag var med i matchen. Det var ju inte precis en woman cave som byggdes. 

För all del kan vi göra på ditt sätt. Jag bygger helt enkelt ihop stenen utan att fråga. Men du kan få reda på vad som händer under tiden om du inte ser det själv. Självklart visar jag inte heller några fakturor medan arbetet pågår. Inte när det är klart heller.

Efter det kommer jag ta hem små män från byn för att bygga Attefallshus och pool. På samma premisser. 

Jamen så gör vi.

Du vet att jag älskar dig precis lika mycket både med och utan sten. Och att jag längtar eget dig. Det finns viktigare grejor att fokusera på, åtminstone för min del. När det gäller dig, ladan och alla inköp där är jag inte lika säker på om du verkligen hade valt mig före ladan. Det är svårt att tävla mot en traktor och ett gömställe på 320 kvadrat. Enda skillnaden är att det är svårare att gömma en ny truck än vad det är att gömma ett par skor.

Vad säger domarna om det här månntro?


Bevismaterial A: make ständigt klädd i egenköpt plagg med texten “HEMMA BRA, MEN GARAGET BÄST”.

Bevismaterial B: en skylt på den primära dörren in i det heliga där det faktiskt står “MAN CAVE”.

0 thoughts on “Kära make

  • Jag med. Stensäker (höhöhö). Men vi blev inte hej och du med varandra för att mansgrottan har prioriterats i över ett år. Egentligen gör det inget, men det gör något bara för att det är lite tjabbigt.
   Det hade varit väldigt trevligt att få stifta just den bekantskapen, men vad är väl en bal i ladan? Det vet bara maken.

 • Lås in maken i man caven eller det behövs kanske inget lås det är nog bara att locka med nån ny obefintlig maskin sen tar du upp bekantskapen med stenen, attefallshuset och poolen. Du kan ju förresten ta upp bekantskapen med renoveringen av bostaden också (lika bra att passa på menar jag)
  För övrigt är det helt klart stenen till ringen som har första prio inte nån man cave inte behövs det något bevis för det heller? Det är bara att inhandla!

  • Eventuellt skulle det inte vara ett straff att bli inlåst i man cave 😉

   Och jag glömde såklart skriva att det skall renoveras inne. Först. Jag orkar inte bo i vad som ser ut som ett gammalt husockupant-hus mer. Trivselfaktorn existerar inte. Men tänker att de lika gärna kan ställa dit ett Attefall och bygga pool ungefär samtidigt och gärna medan vi är ute med båten.

   Min mamma behöver ju faktiskt någonstans att bo och när hon inte är där tänker jag att det blir en bra woman cave.

   Men jag är fortfarande i förtvivlat behov av inredare. Johanna vill sätta tänderna i det, men har tyvärr inte den tiden. Det är synd med tanke på att jag verkligen vill ha känslan av ombonat som hon har hos sig.

   • jamen jag kan gärna bistå med lite hjälp, jag kan ta med mannen så kan dom leka i man caven 🙂
    Ev. kan dom få bli utsläpade när det behövs hjälp med lyft eller nåt sånt manligt (där gick alla mina fördomar igång, nä men jag ser ingen anledning att lyfta o släpa livet ur mig när jag har någon som är starkare än jag i närheten)
    Jag nöjer mig med hundgos i betalning och kanske lite käk ibland men det sista kan jag fixa själv 🙂
    Woman Cave låter kanon när ska jag sätta mig på tåget?

 • Tycker mig ana ett uns av … trots ..här?! :p
  Och nej, jag fattar inte riktigt hur du kan hålla dig så “lugn”. Jag hade som norrmännen säger: Klikka i vinkel! (för länge sedan) :p

  Ang. ditt svar på inlägget med vart C skulle ha prao.. : Nej, jag känner nog inte heller någon som avskyr Strömstad så vansinnigt mycket som jag gör!
  Idag är det dessutom SOL vilket kan göra en ännu bittrare. Då skall man ju förväntas vara GLAD med! Geez 😀

  Park är förövrigt det bästa Std kan erbjuda och jag misstänker att C trivdes 😉

  • Ska vi åka dit och göra det?? Så bestämmer vi hur det blir 😉

   Lyxig pool med bubbelfunktion, Attefall med värsta altanen till med lounge möbler, en hög med djur som herrn i huset får bygga bostad till……

   • Jag är på. Vill/kan inte bygga själv, men är bra på att designa och peka för de som är mer händigt lagda. 😉

    Den där stenen! Todiefor i kvadrat (pun intended). <3

 • Jag tycker du beställer stenen och ringuppgraderingen nu och skickar räkningen till ladan. Om juveleraren skriver
  “traktortillbehör” på fakturan lär han ju inte blinka utan bara betala.

  • Haha! ELLER så ber jag juveleraren att faktura min kära favoritsnickare som sedermera fakturerar maken. Då kommer det gå ännu mer som smort. Där gav du mig en fantastisk bulvanidé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.