Rätt låt vann faktiskt inte

Ena ögat kikade på Melodifestivalen medan det andra låg och slösurfade på eBay. Maken kom inklampande från ladan när det var dags för röstning och ställde massa frågor om varför ett gäng utländer röstade i svenska finalen (någon som vet?) och annat festivalrelaterat som jag inte kunde svara på. Eftersom jag inte har sett det sedan de började med tusen deltävlingar och fått det att kännas ungefär som de första Idol-uttagningarna har jag ingen koll alls, men tv-utbudet i övrigt var rätt magert så det fick stå på i bakgrunden.

När det var dags att bombastiskt avslöja vinnaren och programledarna just hade sagt“… och VINNAREN av Melodifestivalen 2017 äääääääär …” för att sedan unisont stänga pajhålet och påbörja den sedvanligt tysta minut som föranleder all vinnarannonsering med självaktning. När tysta minuten började, ackompanjerad av spänningshöjande musik, då var det någon på Göteborgs-Postens nöjesredaktion som sket i det blå skåpet.

Det var fortfarande tyst i tv-rutan när iPaden plingade till och nyhetsnotis från nämnda tidning berättade att Nano var årets vinnare.


Inte nog med att denna någon var prematur, hen valde dessutom fel vinnarartikel. Skall man ändå göra fel skall man göra det ordentligt.
En liten liten stund trodde jag faktiskt att vår tv-sändning laggade och låg efter resten av Sverige eftersom vi bor så rysligt långt från civilisationen. Sedan insåg jag orimligheten och programledarna slamrade igång igen och utropade Robin till vinnare. Det gjorde även alla de andra nyhetssajterna några sekunder senare. 

Oscarsgalans misstag i all ära, det är väl ändå en piss i Mississippi om man jämför med Melodifestivalen som engagerar ett helt land och generar 13 miljoner telefonröster med tanke på antalet invånare.

Men nu är det hög tid att sova. Imorgon skall vi på kalas. 


Den här högt älskade mormodern fyller 101 år och det är banne mig helt otroligt, hon bara fortsätter fylla fler och fler år. Lika vass fortfarande. Och det är just det som är anledningen till att det är hög tid att sova. Både jag och mamma har ärvt humöret, men kanske inte riktigt skärpan.

För att alla tre skall hålla sams en hel dag måste man åtminstone vara utvilad. 

Men det skall bli väldigt roligt att få lov att fira ytterligare en födelsedag hos mormor och jag är tacksam över att fortfarande ha henne i mitt liv. Hon gör det lite mer spännande, det gör hon.

Vem hejade ni på?

0 thoughts on “Rätt låt vann faktiskt inte

 • Jag tycker GP hade rätt jag. Här var det som hos dig den stod där o mannen glodde på tv.n och jag glodde i paddan. Det där med utländska jurygrupper tror jag är nåt med att se vilka låtar som gillas utomlands?! För övrigt tycker jag att du har en otrolig mormor gratulera henne på den stora dan! Här är det första lediga dan och jag tror jag ska ignorera dammtussarna och ta mig en löptur istället.

  • Samma här. Svårt att undvika helt då SVT hajpar sin baby varenda dag i flera månader och kvällspressen skriker om allehanda påhittade “nyheter” runt jippot på varenda löpsedel.

 • Tydligen hejar jag på GP, och Nano.

  Mest håller jag nog på mormor 101år <3
  Vilken total glädje och tillgång!

  Vi som firar bemärkelsedagar vid andra tillfällen,
  ska ägna dagen åt fortsatt hallrenovering.
  Och pyttelite vårstädning.
  Och möblering av tonårsrum.
  Och uterumsfix.
  Och hundpromenad.
  Och vips så borde den här dagen räcka till nästa helg.

 • Förstår ju verkligen inte varför programledarna drog på det när enkel matte avslöjade att Robin vunnit när hälften av poängen var presenterade. Sååå trött på den obligatoriska “minuten”.

  Dagen har ägnats åt klubbhoppning (från läktaren), grundmålning med turkos färg (rester från förrådet, väggen som målades ska bli ljusgrå/grön/beige) och nu ligger hunden och jag på varsin soffa.

  Heja mormor! Grattis!

  • Haha! Enkel matte säger du, jag hade inte en tanke på att det gick att räkna ut. Men det såg ut som om alla i green room var minst lika usla på matte som jag? *fnissar*

 • Tur vi inte kan se skiten här, har inte sett någon av delfinalerna i år, knappt gjort sen de började med alla deltävlingar och att man ska ringa & rösta, vilket jag bojkottar när det gäller musiktävlingar, då jag många ggr tror att det mest är tonårstjejer som röstar på sin idol vare sig idolen var bäst lr inte, annars röstar de på den alla kompisarna röstade på

  Även om vi har tv här så kör vi stumfilm varianten fr o m idag då ljudet inte funkar längre utan bara knastrar

  Grattis “mormor” på 101- års dagen och lyllos dig som har din mormor kvar och speciellt en pigg mormor 🙂

 • Lite snabbt här med tjugo minuters marginal – grattis på namnsdagen! Jag hade iaf en liten bordsflagga framme…och jag tänkte på din mormor också. Hoppas dagen har varit bra för er alla, det är så märkligt ändå med ett så långt liv, vilket perspektiv!

  • Rara rara du. Både jag och mormor tackar. Och du har rätt, ett märkligt perspektiv. Två världskrig och första jobbet var som piga. Trots det hänger hon med rätt bra i dagens moderniteter och vet vad alla sociala medier är och vad de heter, även om hon inte använder dem själv. Hon har järnkoll på hur många likes och kommentarer ett foto får när mamma lägger ut något på henne. Det är coolt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.