Glajjor och andra grejor

Först måste jag ju berätta att glasögonpar nummer ett är på gång, tack vare er bestämde jag ju mig för både rosa-rosa och blå-rosa, men rosa-rosa var enklare att sätta igång. Och de blir gradaltonade. Enligt bild från Annica kommer de  innehålla de här delarna.


Gradaltonat glas och guldfärgad båge.

De blå-rosa behövs ett färgprov för att kunna göra. Då blev det komplicerat en liten stund, sen kom jag på den snillrika idén att beställa ett par billiga solglajjor från Kina, se om färgen faller mig på läppen och i så fall skicka med dem som färgprov. Hur bra? Det fanns en hel del blå-rosa och billiga varianter på eBay, två par beställdes och förhoppningen är skyhög att det här skall funka. Men först längtar jag ihjäl mig efter de rosa-rosa som antagligen kommit ganska långt i processen att bli glasögon.

Kan någon förklara hur man klarar sig jättebra utan nya glasögon när man inte har beställt några, men samma sekund man har bestämt sig, beställt och fattat alla beslut, då skall de helst komma i förrgår och en vecka känns som orimligt lång tid? Samma sak VARJE gång.

Sedan undrar jag när exakt min rosa sida tog så många marknadsandelar från min blå? Igår kom jag på att jag till och med bytt till rosa handväska efter att ha gått med samma svarta i ett par år. Det är något som inte stämmer och fler och fler rosa saker smyger sig in i garderoben. Men en rosa handväska, det trodde jag aldrig att jag skulle använda. Ljusblå däremot, men abrakadabra blev det en rosa. Som kommer matcha glasögonen. *skakar fundersamt på huvudet*

Förra onsdagen landade mamma i den lite sömniga västkuststaden.

Vi har varit i stan tre gånger på en vecka. Så många gånger har jag inte strosat omkring och småshoppat på ett år. Det var sjukt trevligt och det skall jag absolut inte sluta med. Fika med havsutsikt hade jag tydligen helt glömt hur trevligt det är.


En dag gick åt till att klippa den lille lurvskallen och nu slåss vi om att kela med honom. Han blev minst tio kilo lättare och fick giraffben, men det mysigaste är att det känns som att kela med en sammetshög. En liten och mycket söt sammetshög.


Giraffbenen ser även ut att vara tvättade i Vanish. De blev förbluffande vita igen. Och jag är inte så barsk som jag ser ut att vara.

Igår åkte vi på rundtur med bil på närliggande öar. Något som var mycket vackert i solsken. Även om jag hade uppskattat en smula mindre blåst, för herregud som det blåser.


Mamman. I blåsten. På min hem-ö.

Övrig tid har ägnats åt att vara lite lite arg. Lite på maken men mest på människor ur mitt förflutna som har kommit upp till ytan igen. Min förhoppning var att de liksom hade drunknat och skulle hålla sig drunknade eftersom det finns goda anledningar till att de är just förflutna.

Skenheliga och lögnaktiga skithögar. Jag tycker verkligen SÅ illa om just sådana.

Men innan jag lägger för mycket energi på energitjuvande människor skall jag först ta den lilla sammetshunden under armen och köra hem mamman. Stanna hos mamman ett par dagar och mysa vidare, hur det nu är möjligt efter en vecka tillsammans på alldeles för få kvadratmeter? Vi har varit läskigt sams hela veckan. 

Det betyder att jag skall packa ner mysdress och möjligen ett par jeans. Mer behövs inte.

Och till helgen kommer Céline för att göra sin PRAO i Strömstad.

Jag har mest bara mysigheter både framför mig och bakom mig faktiskt.

Om bara de rosa glasögonen kunde komma skulle mitt liv nästan vara komplett?

Vad gör ni?

0 thoughts on “Glajjor och andra grejor

 • Började morgonen med massage, hon fick slita rätt hårt idag för att få ordning på min pajade axel och överkompenserade nacke. Sen var chefen sen, men det löste sig hyfsat, och sen tog han långlunch så jag har mest agerat sekreterare känns det som. Men nu har jag landat hemma för lite hushållsarbete innan det är lite ideellt arbete för klubben, men sen ska jag landa i soffan en stund. Och i morgon börjar jag sent, så fort ungarna pallrat sig iväg så är det på med kaffet och upp med fötterna på bordet framför tvn en lååång stund innan jobbet. Because I’m worth it! Kram

 • I ett liv med för mycket jobb och för lite tid så känner jag mig mer som en hamster i ett hamsterhjul utan utgång……

  Tycker du har tur som bara behöver vänta en vecka på dina glasögon. Har aldrig fått mina under tre veckor.,…. Men jag håller med om att man klarar sig bra tills man har fått veta att nya behövs för sen kommer huvudvärk osv….

  • Hamster var ordet, sa Bull.
   TRE veckor? Då står man ju inte uuuuut. Ungefär en vecka brukar det sägas generellt, men det slog mig nu att just den detaljen har jag inte frågat Annica. Däremot har jag ju tjatat om precis allt annat 🙂

   • Oc då ska de bli rätt så de inte behöver göra om dem….. för det har också hänt…..
    Jo de säger en vecka till mig också. Då lyfter jag på ögonbrynen och ser frågande ut. Nej visst ja dina skickar vi till 031 området…. 3-4 veckor….

    • Men HERREGUD. Jag trodde jag hade mest konstiga glas pga tusen synfel. Helt plötsligt känns mina simpla och snabba. Eller så samarbetar din optiker med någon från medeltiden? 😉

 • Röjt gamla dammiga bokförråd på jobbet o skaffat mig onda svullna armbågar? ! På kuppen. Morgondagen inbegriper indiska ambassaden som ska hyra in sig. Varit på kontroll med mannen halvbra resultat som måste följas upp igen om ett par månader. Dubbelsuck! Just nu längtar jag efter ledighet! För övrigt är det väl ok.
  Förresten jag tror att rosa innebär ålder? Jag blir också mer och mer rosa med åren, knallrosa dunjacka, rosablommiga schalar och rosa gympadojjor? Hmm åldern!

  • Halvbra resultat är ju halvbra? Eller halvdåligt? Jobbigt i vilket fall som helst.
   Och du menar positiv utveckling av åldern va? 😉 Rosa är väl lite ungdomligt? Det hade man ju på 80-talet. I alla fall alla utom jag, då hade jag fortfarande ljusblått.

   • hehehe rosa gör ju underverk för hyn sägs det. Den får en ungdomlig lyster så det satsar jag stenhårt på .-D
    Halvbra är bra hoppas jag…….iaf är det så jag vill tro på det. En röntgen visade två oidentifierade saker/prickar/nånting i ena lungan som ska följas upp om typ två-tre månader. Jag inbillar mig väldigt hårt just nu att det är rester från nån lunginflammation inget annat. För små för att ta prover på utan bara vänta o se typ.
    Ja ja den som lever får se. Jag vägrar att oroa mig för nånting som jag inte kan påverka just nu.

 • Så fina ni är, båda två! Och i övrigt håller jag helt med dig, jag väntar och väntar. Visserligen har jag bara beställt tråkbruna, men det är mina första slipade solglas, så jag är på s a s. Och så ett par vanliga, som jag också längtar efter, eftersom jag aldrig riktigt gillat dom jag har nu. Och här sade man tio dagar, två veckor så det där med tre veckor hoppas jag verkligen inte stämmer…

  • Tack 🙂
   Och du, det finns inga trista solglasögon. Det är ju som ett nytt liv när man får sina första slipade. Du kommer slippa antingen kisa i solen eller vara blind pga riktiga glasögon. Jag funderar på om man behöver slipade solläsglasögon. Har folk det? Jag har inga, och jag har ju annars tusen olika par som gör olika saker.
   När kommer dina?

   • Jag köpte ett par slipade solglasögon när jag köpte nya sist, fast bara använt de 1 gång, tycker det är bökigt att byta när man går in i en affär t ex så blir att jag tar ett par vanliga solglasögon som man kan ha över sina vanliga, så kan man bara peta upp de på huvudet sen, även att mina solglasögon oftast åker ner anatingen fram lr ner på nacken ☺️☺️

    • Ring och fråga? Jag hade icke kunnat hålla mig från att ringa varje dag. Att gå i ovisshet är ju en ännu större påfrestning på tålamodet.

 • Har varit ur fas en längre tid och svarar på en hel del gamla inlägg här. Otroligt med din fina mormor, vilken ynnest att få ha en sådan viktig person kvar i sitt liv när man själv är vuxen. Så fin Liten blev! Så snygga solglasögon! Här händer inte många knop, varit på en läkarundersökning för en forskningsstudie av läkemedel mot värk. Hoppas få komma med där trots att folk tycker jag är galen. Ifall jag kommer med och tänderna trillar ur så ska jag få med dom hem i en liten burk ;-). Ha det gott!

 • När jag såg glaset och bågen (snygga bägge två) så reagerade jag på att glaset är så litet och kom att tänka på när man spänner ut en färdig stickning för att forma den och den då blir betydligt större än den var innan. Om man borrar en massa små hål i glaset och spänner upp det mot bågen så kanske det passar. 🙂 (Jag tror jag har stick-abstinens, får slita mig från datorn och sätta mig med en stickning.)
  Jag håller helt med dig om väntan på nya glasögon, och inte har jag fått dem på en vecka, snarare två-tre som har känts som månader.

  Jag vill också ha en sammetshund att kela med och du är förbluffande lik min kusin på den där bilden. 😀

 • Varit hos systerdottern och passat trion några timmar medans hon var på kören

  Annars har denna veckan mest bestått av jobba-soffläge med iPaden -sängläge där nätterna består sova vakna svettig spark av täcket-sova vakna frysa på med täcket om vartannat

  Har en känsla av att jag kommit i klimakteriet, med tanke på hur mina nätter ser ut nu för tiden,vet inte när jag sov en hel natt sist

 • Alla behöver råwsa glasögon, så bara är det. Och fenomenet med bråttom är ju precis likadant som att frisyren ohjälpligt totalhavererar när man beställer frissatid och det är mer än en kvart kvar. Själv har jag semester och brottas med min dator som inte känner igen min telefon och därmed vägrar ladda upp bilderna från Florens till bloggen…

  • Jadå. Jag tror att du är tämligen ensam om att verkligen hata stan och dessutom vilja byta den mot Angered 😉
   Park såklart. Jag tänker mig bio varje dag nästa vecka.

 • Men så jävla härligt att se världen genom ett par råååsa solglasögon!Tipsa gärna om livet blir roligare,skulle behöva lite pepp just nu.Tuddemudd blevjättefin när du gjorde en”Britney “tror du att det skulle gå på 2 retriver också?som fäller24/7….Annars om du ledsnar på prao eleven så kan här erbjudas;fin praktikplats m mat och logi,lära sig att driva 5 star all-inclusive(för tyvärr icke betalande gäster)Hålla i div utflykter,allt ifrån shopping till rafting och liiite till…OBS djurvana krävs.Och krångligheter har jag nog av….hörde jag alibi från någon????

  • Jag ledsnar aldrig på den här praon, men det hindrar ju inte att jag kommer till All Inclusive med ett par hundar för det. Men inte för att jobba. Haha <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.