Somliga får något slags straff ganska snabbt?

Medan jag kan visualisera det jag fick i ett meddelande från mamma sent igår kväll.

FNISS.

Det stora kvällsrycket. Och ingen hundkompis att bita i örat. I brist på annat muckar man alltså med mormödrar och jag vet precis hur den lille snälle ser ut när han gör det. Extra roligt blir det ju när mormor står upp eftersom det betyder “nu kommer jag och tar dig på hundspråk”.

Några timmar före Liten lekte “hoppa på mormor med klapprande tänder” fick jag det här meddelandet.

Det ENDA stället han inte äter sin egen mat på är just hos ömma mormodern. För att han vet att det finns godare saker i kylskåpet och att mormor är lättlurad så han får allt han pekar (nosar) på med bedjande ögon. Han hinner inte ens dissa maten innan han har ätit sig mätt på andra godsaker. 

Men barnbarn skall vara bortskämda. Däremot är det väl dags att påminna om att hon kunde varit i Stockholm med sitt enda barn istället för att bli bråkad med?

Något hon raskt glömmer så fort det är läggdags och han förvandlas till den Gulligaste Och Mest Keliga Lilla Skeden som finns. 


Det finns ingen mysigare hund att sova med.

Eller att smussla hemligheter med i soffan.

Det sägs att de planerar prinskorvspromenad på golfbanan imorgon och kärleken är lika ömsesidig mellan morfar och lurvskalle.

Men jag vill ÄNDÅ påpeka att ömma mamman valde Liten istället för att åka med mig till Stockholm. Vilket betyder att jag friskriver mig från allt bus och bråk.

Och om ni undrar över håret som mamma frågade efter skall ni få se det sen. Det gick dock att kamma ut mattan av rastafaritovor även om det stundvis gjorde så ont att jag ville sula till stackars frisören. Aldrig mer en och en halv månad för länge när mitt eget hår är lika långt som sina extension.

Nu har Simon också fått kärlek och det är orimligt skönt.

Alla dessa husdjur.

0 thoughts on “Somliga får något slags straff ganska snabbt?

  • Först utredd och fixad i håret och sedan ut i det här vädret … Antar att du inte gärna ger dig på en långpromenad barhuvad och med utsläppt hår i kväll. 🙂

    Själv känner jag just nu för att också ställa mig i soffan, morra och visa tänderna, men ingen står på golvet och ser rädd ut, så då är det inte lika effektivt. (Om det nu någonsin är det.) Gosa hund skulle nog hjälpa, men det finns ingen fyrfoting i närheten, synd att jag inte har några barnbarn att låna (fast det kanske förutsätter barn?).

    Hoppas du får en bra vistelse här i stan, trots vädret.

  • Man ska få specialmat när man är borta hos mormödrar! Nåt straff ska dom ha för att de inte vill med till Tokholmen 🙂
    Fast jag måste medge att jag fnissar lite högt för mig själv när jag läser era meddelanden. Hon är lättlurad mormorn…. 😀

  • Smsen gör det ju värt att lämna jycken hos mormor, underbara! Även fast hon bjuder stackarn på stuvad vitkål…Jag tror faktiskt hon drar dig på en liten vagn här, hon är sugen på lite respons, gärna upprörd sådan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.