Inte ens min mamma vill ha mig?

Ett par gånger har mamma fått frågan om att följa med mig till Stockholm, bo på hotell, äta gott, få massage, hälsa på Céline och Johanna och ta med mamma till butiken på Ekerö. Butiken som mamma bara sett på nätet och hon, precis som jag, älskar Plain Vanilla

Alla gånger har hon svarat att “vi kan väl se när det verkligen är dags?”.

Nu var det dags och jag misstänkte att jag inte skulle få ett jakande svar. Jag visste nog kanske även varför, trots att jag har en mamma som egentligen tycker att det är kul att åka på piffiga utflykter. Med mig. Men det finns något hon gillar bättre, sina fyrbenta barnbarn, vilket för all del är jättetrevligt med tanke på att de har en morfar i Strömstad som inte bryr sig om dem särskilt mycket. 

När jag åker till huvudstaden brukar jag köra till mamma och parkera där. Beroende på tågets avgångstid från Centralen tar jag antingen taxi eller pendeltåg från mamma till stan. Även taxi är billigare än ett par dagar på Centralens långtidsparkering.

Mamman fick frågan en sista gång när jag hade bestämt mig för vilken dag jag skulle åka. Då kröp det fram. Man känner sina löss på gången.

“Kaaaanske en annan gång. Den här gången vill jag nog hellre hänga med mina lurviga barnbarn. Om du kanske orkar ta med dem? Eller om du bara orkar ta med en? Det hade varit sååå mysigt att ha åtminstone en i soffan? Kaaan du inte ta med en?”

Sa mamma. Med bönerösten påslagen.

Jag tog Liten under armen och körde till mamma igår och imorse lämnade jag pälsbäbisen i soffan med mamma och styvfar. Alla tre såg äckligt nöjda ut när jag gick.

Nu sitter jag här.


Imorgon skall jag till frissan, en månad för sent. På den månaden har det hunnit bli så mycket tovor att jag är livrädd över hur DET skall gå. Men nu vet jag vad som händer om jag låter det gå för lång tid. Jag blir Bob Marley.

Och när det gäller inredningen. Ni har rätt. Jag köper saker jag tycker är fina och ser inte att de inte passar ihop. Nu har jag funderat över allt ni sa om att just den pallen inte passar för att stolarna är smäckrare och jag tror att även jag fattar nu. Så jag köpte den inte.

Nu måste jag bara titta på era förslag.

Tapeter har jag delegerat på Johanna. 

Och så skall jag ta mig i hampan och fixa Pinterest för vi skall inte ha träfärgad hylla i vardagsrummet och inte träfärgad tv-bänk.

Det skall vara vita möbler.

Steg nummer ett är att hitta tapet och färg till övervåningen. Vi måste göra en våning i taget.

Det här kommer göra mig tokig.

0 thoughts on “Inte ens min mamma vill ha mig?

  • Tack tack 🙂 Men det finns ingen tid. Jag är inte här så länge och då lämnar jag inte de jag bor hos för att göra något annat. Hade ngn gjort så mot mig hade jag känt mig som ett hotell. Och så vill jag inte göra mot någon annan,

 • Hmmm, fast som hundlös så kan jag förstå din mamma. Tänk att få ha en eller två lurviga 4-benta saker med bedjande ögon och bara ha trevligt med. Hur kan man liksom avstå från det?? Och ska man välja mellan att stressa runt bland stressiga människor eller sitta hemma och bara ha det mysigt med de lurviga. Tja valet blir tämligen enkelt då.

  Lycka till i den stora staden.

  • Jo. Ja. Och det är ju väldigt trevligt att hon ÄLSKAR sina barnbarn. Men någon gång kanske det hade varit trevligt att chilla med sitt enda barn? 😉

   • Du får bjuda henne på äventyr där de lurviga kan följa med. Tex Skillingaryd…… 46 min bort…… utom när det är snöstorm då tog 1 timma och 20 min. Jag kollade förra veckan….

 • Välkommen till fel kust!!
  Fast jag tycker att det går att bygga ihop pallen och fåtöljen med lite trix (eller framför allt fårskinnsfällar). En brun fäll i fåtöljen så har du kommit långt. Fåtöljen har metallben och därför kan det vara snyggt om allt annat också har samma typ av ben, är ett resonemang. Men det kanske inte gör så mycket med en sak som avviker? Det kan ju bli för mycket stålben också tänker jag, särskilt i en torpmiljö.

  Vilka färger ska det vara där uppe?

  • Jag tror att jag vill ha samma färger där uppe. Viktigast är att sovrummet är mysigt och varmt. Mycket turkos, vill ha sänggavel i sammet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.