Hohoho!

Fy för den lede som jag skäms när jag blir såhär tyst. Ibland kan jag skriva en roman av inget alls, men lite då och då kan jag inte ens vara spirituell nog att montera ihop bokstäver så de bildar ord och meningar i storleksordning gammalt sms. Det vill säga max 160 tecken. Så oförträfflig är jag nu och det är fanimig pinsamt att jag lovade för nästan en vecka sedan att visa frisyren. Vilket skulle visa sig vara en lögn, fast det visste jag ju inte då, för jag har fortfarande inte visat något hår.

Det skall jag göra nu, men först kan jag berätta varför jag blev tyst. 

Det kommer väl inte som någon överraskning att jag var hos mina bästisar Johanna och Céline medan jag var i Stockholm. De har ju upplåtit både hjärterum, stjärterum och stått ut med mig i flera år nu. Förra torsdagen visade Céline mig hur man använder Pinterest och sedan var jag oåterkalleligt och definitivt frånvarande. JESUS AMALIA vilken grej. Jag hittade ett trägolv som var betsat i olika blå nyanser och sedan klarlackat. Tror jag. Det såg åtminstone ut så. Och nu kommer ett problem, jag har ingen aning om vad jag heter på Pinterest och hur jag delar allt jag har sparat med er. VAR hittar jag det? Nu vet jag ju verkligen vad jag tycker om, men om det passar ihop har jag såklart ingen aning om. Det här vill jag ju verkligen dela med mig av eftersom det snart börjar bli dags att antingen tutta eld på ladan eller helt enkelt ställa en madrass på utsidan och hänvisa maken till vidare boende där medan jag och jyckarna tillfälligt flyttar till stan medan valfri hantverkare från Gula Sidorna börjar med övervåningen.

När jag blundar kan jag fantisera ihop hur orimligt mysigt det kan bli om jag får allt från Pinterest och om ingen hejdar mig. Då menar jag inte maken. Han har frivilligt lagt sig platt och sagt att jag får göra precis vad jag vill. Inte ens havsgolvet motsätter han sig trots att ingen av oss vet hur man gör, bara att det är så vackert på bild att man vill grina. Fuck torpkänsla, det får räcka med att det syns på utsidan. På insidan snackar vi kristallkronor och kandelabrar.

Hur visar jag det jag har nogsamt kommit fram till hittills?

Sedan skall jag skärpa mig. Nu är det inte tomma ord. För jag saknar att inte skriva varje dag och jag kommer att sakna att inte kunna gå tillbaka i bloggen för att kolla vad jag gjorde hösten 2016 och vintern 2017. Det är ett nyårslöfte. Däremot är mitt andra nyårslöfte att jag inte behöver ställa så enorma krav på mig själv och min kreativitet. Har det inte hänt något världsomvälvande behöver man ju inte skriva ett reportage, då räcker det med en kortare artikel. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Nu kör vi.

Först ut är hamstern Simon. Där Simon bara blir mindre och mindre. När jag var hos frissan förra onsdagen insåg jag att jag haft extensions i två år. Senaste omgången har suttit i nästan fem månader (och DET kommer aldrig hända igen pga allt längre än cirka tre månader ger dreadlocks och gör PERKELE ont att borsta ut) och vad jag kanske inte riktigt har insett är hur mycket håret faktiskt växer på ett par år.

Det här är enbart mitt eget genomborstade hår som det såg ut i backspegeln i onsdags.


Alltså CHOCKEN! För två år sedan gick jag dit med page och var armsvettsnervös. Nu är håret långt.

Efter lite nya pluppar i håret ser det ut så här.


Det är på pricken lika långt som mitt eget hår. Det vill säga bara förtjockat, inte längre förlängt.


Nu är planen att ha det vintern ut och sedan bara plocka ut det när det har gått tre månader-ish. Låta det vara mitt eget över sommaren och kanske bara färga i någon kul färg. Mest för att jag (peppar peppar) iskallt räknar med en fantastisk sommar och det är lite krångligt att hålla på och bada med det hela tiden. För det är något jag ämnar göra i sommar, bada mycket i väldigt varmt Sverigevatten och åka mycket båt. Som kompensation för inget bad alls och ingen båtsemester sommaren 2016.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag som vanligt läste Ohejdat idag och det HÄR är ju bara så coolt.

Jag inbillar mig att ni som läser och pratar här inne faktiskt har blivit kompisar hela högen? Med mig också såklart. Att vi liksom är ett gäng.

Nu fick jag ju lite empiri.

Men visst är det så, det kan inte bara vara jag som känner så?

0 thoughts on “Hohoho!

 • Visst får man en väldigt speciell familjär känsla för bloggarna man läser, men denna är den enda där jag ibland deltar i kommentarsfältet 😉

  • Och det är jag väldigt glad över 🙂 Jag är ju helt beroende av er, hur skall jag annars kunna välja grejor till totalrenoveringen tex?

 • Jo men jag tyckte ju att jag för en gångs skull kunde bidra med något litet insidertips. Rodnade litegrann över att nästan få ett helt inlägg tillägnat mig! Jag har ju läst Ohejdat i några år nu, men kommenterar inte så mycket, mest för att det är bökigt när man som jag läser en massa bloggar i Feedly – kommentarer fryser och man får klippa ut och klistra in igen – och så tröttnar man.
  Jag skickar gärna tipsen till dig också, om du skulle ledsna på torpet och lägga stålar på en schysst semester istället… Just sayin’ ❤

  • Det var ju URBRA. Jag såg ju att de skulle åka till dina hemtrakter, men klarade inte att lägga ihop ett plus ett och komma på att det finns en eminent tipsare. För att jag var på “fel” blogg. 🙂 Så jävla korkat av mig och så himla smart av dig. Jag tar gärna tipsen, har ju inte varit på den sidan sedan jag var pytteliten och faster och farbror bodde där. Eller, varför inte göra ett blogginlägg av det? Det är ju ännu bättre. Det är ju trots allt ett poppis resmål. Kan du inte göra det? Förresten, när jag kommer så kommer jag till dig. Det fattar du va? <3

 • Härligt att höra från dig igen! Som du skriver behöver det inte handla om något världsomvälvande, vanliga vardagen är också kul att läsa om, speciellt om det nu är en renovering på g! Önskar också en kanonsommar med mycket bad, även om jag avstår båtlivet. Och kommentarerna här är lika roliga att läsa som inläggen!

  • Åh så skönt att få medhåll. Det är pisstrist att inte skriva, men ibland känns ens eget liv inte tillräckligt spännande. Då går jag bara och slokar och saknar skrivandet där kommentarerna är golden, det har du så rätt i hahaha.

 • Jag har också tänkt att jag ska lära mig hur Pinterest funkar men inte kommit så långt än. Och jag önskar också en lång fantastisk båtsommar men först ska jag sola mig brun i Thailand om några veckor. 🙂

  • Men läääääägg aaaaaav. Jag vill också dit. Facebook envisas med att lägga upp minnesbilder därifrån varje dag nu, tydligen är det någon slags årsdag sedan vi var där sist. Och Pinterest var fantastiskt. Jag trodde inte jag skulle fastna för heminredning någonsin, men det enda som behövdes var ett Pinterestkonto. Som bonus finns ju allt annat också, som nageltips och annat DIY som jag älskar. Jag är sjukt fascinerad. Just do it. 🙂

 • Alltid lika härligt att höra ifrån dig ;).

  Användarnamnet på pinterest hittar du under din profil, inställningar. En liten bit ner på sidan. På min står det

  Användarnamn
  http://www.pinterest.com/katjasperl

  Visst fastnar man så fort man går in där. Det finns ju hur mycket inspiration som helst :).

  • Herregud, jag livnär mig på it och däribland sociala medier men det var ju en hel vetenskap att hitta sin egen profil. Inte direkt lättillgänglig info. MEN. Jag lyckades först hitta dig och tror att jag följer dig nu. På mitt användarnamn stod det vic6485 och det har jag inte valt själv, det vet jag. Det verkade som om det gick att ändra så jag valde FitterBittan (doh 🙂 ) Kan du tala om ifall det går att hitta mig och mina nogsamt utvalda startgrejor?
   // Hooked on Pinterest (ja, man fastnar och det är hääääärligt)

   • Men va f-n, jag hittar inte var man söker på person… Nu har jag skrivit in både fitterbittan och vic6485 både här och där men får inte något resultat :O. Så jag klickade på dig i meddelandet om att du följer mig, så nu följer jag dig också 🙂

  • Jag fattar inte det där med användarnamnet alls, dessutom syns inte det (tydligen) riktiga användarnamnet längre efter att jag skrev in FitterBittan. Med andra ord var det en jävla tur att jag skrev det här. Måste DET vara så himla besvärligt när jag bara vill sitta som Ferdinand och lukta på tapeter?

   Och JAAAAAAA. HAVSGOLVET ÄR MAGISKT VILKET KRÄVER ENORMA BOKSTÄVER!!! Jag tror aldrig jag har sett något så fint. Övervåningen är ju bara ett enda stort sovrum med en skum hall som stjäl kvadratmeter och där har ju något snille innan behållt det fula fula skitfula mörka trägolvet som nästan ser ut som nerkissade slipers. Men bara i halldelen, i sovrummet är det vitmålat. Jag vill verkligen (kan inte nog understryka HUR mycket jag vill) lista ut hur man gör och sedan slipa bort ett par centimeter, hoppas på ljust trä under och sedan göra mitt eget karibiska hav. Åhhhhh!

 • vill bara fråga om du va medveten om att gunilla persson va med iprogrammet: fångarna på fortet som gick på tvn förra veckan(fredag).. 🙂

  • Åh? Nej! Det hade jag ingen aning om. Herregud, har inte hon varit med en gång tidigare dessutom? Jag får helt enkelt ägna en del av helgen åt att kolla på Play. Hur mycket skämde hon ut sig? Tack för enormt viktigt tips 🙂

 • Så roligt att du är tillbaka. Kollar varje dag. Vill inte missa några nyheter om torprenovering, garageuppgradering eller lurvtussar.

  Blev påmind om att det snart är årsdag för när vi åkte i spåren efter värsta snöovädret för att sammanstråla i Ullared och shoppa loss. Har för mig att det var 1:a februari.

  Jag som inte ens klarar att instagramma ordentligt, ska jag nu skaffa Pinterest också? Vill ju se alla fina bilder jag med. 😉

  • Jo det var första februari och jag tänker alltid på det när jag åker tåg på vintern för att jag är livrädd att tåg skall brinna i Skövde så jag inte skall hinna hem/till Ullared/annat valfritt ställe. Fniss. Och jag hade enbart Enlisailivet att tacka för att jag inte klev på ett tåg som blev stående i timmar, det hade jag gjort om inte hon hade sms:at.
   Du MÅSTE skaffa Pinterest, jag hade ingen aning om att det var SÅ roligt. Och du måste se havsgolvet. Havsgolv och sammetsgardiner är mitt viktigaste just nu. Allt är så omysigt här att jag blir ännu mer pepp av Pinterest. Who knew att det bodde en inredningsknarkare i mig, som visserligen inte har koll på vad som passar med vad, men det är urkul att samla urtjusiga tapeter. 🙂

 • Jag är reggad på Pinterest och har varit inne och tittat lite, jag har fortfarande lite svårt att hitta runt, men vad gör det när man hela tiden hittar roliga saker och fastnar i de mest osannolika trådar.
  Jag hittade dig genom vic6485m, FitterBittan hittas inte, när jag sedan tittar på dig så ser jag att din anslagstavla är kopplad till fitterbittan!?! Fattar ingenting, men jag hittade dig i alla fall och följer dig nu.
  Jag tror att jag ska dyka ner i Pinterest-träsket i dag, fast jag borde nog egentligen göra något annat. 🙂

  Jag förstår inte att den första bilden visar ditt hår! Du har ju relativt kort, superlockigt hår som är för tunt för att kunna vara långt … eller? Detta är ju som att få nytt hår. Och snyggt hår dessutom!

  • Ännu mer förvirrande. Jag tror jag skall ta bort FitterBittan om jag hittar tillbaka dit jag ändrade det. Hah.
   Och ja! Du har helt rätt i hopplöst hår. Det hade jag nästan glömt??? Jag gissar att Olaplex i kombination med att jag sköter håret som om det vore spunnet av guld för att jag är så rädd att det skall trilla av. Dvs tvättar det riktigt sällan (varannan vecka) och borstar med olja samt sover i fläta. Så noga har jag aldrig varit tidigare. Då var det mest saltvatten i det och inte så mycket borstning. Dagens tips är alltså extensions för att bli världens bästa hårskötare? 🙂 🙂 🙂

 • Håret blev jättefint! Känn dig aldrig tvingad att skriva men så roligt det är när du gör det. Och ja, det är ett helt särdeles härligt gäng människor på din blogg, alla känns genomsympatiska och det ger hopp för framtiden. Hurra för oss!

  • Tjoooohoooo. Jag håller med. Fritt kommentarsfält och på fyra (är det väl?) år har jag aldrig raderat en kommentar. Vi är helt enkelt förträffligt trevliga och muntra allihop. Även de som garderobsläser 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.