Barn är illvilliga massförstörelsevapen

Så det blev en liten traditionsenlig influensa precis när jag trodde att jag hade kirrat jul och nyår det här året. Eller förra året? Nu kommer det vara sådär förvirrande igen med en ny siffra och “förra året” var bara för ett par dagar sedan.

Vi brukar träffa just barn runt jul och är helt enkelt inte rustade för det. Dagisbarn behöver ju inte ens vara sjuka, de är vandrande smittohärdar ändå. Kemiska massförstörelsevapen. Vi behöver varken Nato eller någon militär, det skulle fungera alldeles utmärkt att skicka en dagisklass på studiebesök hos Putin. Efter mindre än en vecka skulle vi ha sänkt hela Ryssland och de skulle gå med på precis vad som helst i form av nedrustning mot en kopp te och en Bafucin.

Sjukdomar som vinterkräka, förkylningar och varierande influensor är en av våra finare jultraditioner. Maken har varit sjuk i snart tre veckor, men envisas med att aldrig vara sådär manligt sjuk och lägga sig i fosterställning för att döööööö. Han fortsätter jobba utomhus i alldeles för lite kläder och blir bara sämre och sämre istället. Ibland resulterar det i någon slags lunginflammation, ibland har han tur och blir frisk på egen hand. Han jobbar på ladugårdsjävelen såklart. 

Vi har snickare här igen. Vi har väl haft snickare här i flera månader? Mer kan jag inte skriva om det för jag blir så arg att jag inte kan andas. Bostadshuset har tapeter som suttit där de sitter sedan 1939, halva ladugårdsjävelsfanskapet har det duttats och snuttats med i mer än ett år och den är lika högteknologisk som Googles serverhallar och SNYGG på både insida och utsida. Men VEM behöver garderober när man har traktor och billyft? *andas i fyrkant*

Själv blev jag inte sjuk förrän igår. Även om jag faktiskt hade en liten släng av migrän för första gången på ett och ett halvt år under julhelgen. Men för min del känns det bara som en väldigt ynklig förkylning än så länge. Lite ont i halsen, lite feber, lite klickande i öronen och lite av den där känslan när man fryser inuti benpiporna. Så himla lite att jag inte riktigt kan rättfärdiga löjligt lågt tempo under en filt på soffan, men här ligger jag ändå. Man är faktiskt sjuk om man sover med dubbla duntäcken (natten till idag) och trots det fryser när man i vanliga fall brukar sova med sommarsilketäcke och ändå kasta av sig det pga klimakteriesvettningar. I sovrummet där vi frivilligt har en temperatur som snittar 16 grader året runt. 

Nu har mina turkos bäddfåtöljer kommit och de är så himla fina. Och turkos. Imorgon skall snickaren få hjälpa make att slänga ut matsalsbordet med stolar. 


Då skall fåtöljerna flytta in under fönstret och så skall vi haka av dörren till köket så att de verkligen får plats. 

Såklart skall det inte piffas förrän allt är målat och tapetserat, men dels insåg åtminstone jag det akuta behovet av sovplatser i julas och dels råkade jag snubbla över turkos bäddfåtöljer. Det enda jag har vetat sen vi (ni och jag alltså) började prata om renoveringen är ju att allt skall vara brunt och turkos. Att hitta bäddfåtöljer i rätt färg var ju nästan för bra för att vara sant. Det är väl inte att piffa? När det väl är dags är det lättare att flytta fåtöljerna än ett tungt matsalsbord och åtta stolar.

Sedan har jag en baktanke med att flytta ut bordet och in med stolarna snabbt. 

Mini-kissen bor ju kvar i det rummet, fåtöljerna kommer hamna precis under värmepumpen som blåser varm bris så här års.

Jag skall såklart flytta ut ur vardagsrummet och få två fåtöljer, ett värmeutblås och en väldigt rar liten kisse alldeles för mig själv.

Det är en flytt på kanske två meter. Men något som är ett small step for a (wo)man blir ett giant leap för mig. Tillräckligt långt för att stillsamt dona med egna saker, men nära nog att bara behöva höja rösten lite om det skulle pågå dumheter. En liten liten tjejhörna i ett liv fullt av gigantiska man caves.

Det kommer bli alldeles fantastiskt.

0 thoughts on “Barn är illvilliga massförstörelsevapen

 • Verkar godkända av en 4 foting med iaf 🙂

  Själv fick jag mig ett gott skratt åt en av kusinernas hund

  Kusinen har skällt på sambo, grannar ja allt o alla har hon anklagat de för äggstöld i hönshuset, för hon tyckte det var konstigt det aldrig var några ägg

  Nu hittade hon den verkliga äggtjuven hon kom på henne på bar gärning

  Nämligen en 4 foting som heter Bella och är en rottis som går på diet, som krängt sig in genom en liten lucka och stulit äggen, kusinen hade ju aldrig trott att hunden skulle lyckas ta sig igenom den luckan om hon inte hade råkat hitta Bella i hönshuset 😀

  De har ett litet mini zoo hemma med 3 hästar, 1 hund, katt, kaniner, höns och 3 barn 🙂

  • Ja! Liten fyrfoting har legat i den sen vi tog in den. (En kom förra veckan, de hade glömt skicka två).

   Hahaha! Hur i hela friden har hon tagit sig in??? De har ju rätt rejäla huvuden dessutom. Bra jobbat av Bella, dieter är ju inte kul alls.

   • Hur hon lyckats pressa sig in vet jag inte, men lyckats har hon iaf, hade velat se när hon pressar sig in i hönshuset för att sno äggen

 • Skönt att det bara var sjukdom som gjorde att du inte skrev något. Inte för att det är kul att vara sjuk men jag blev lite orolig för att det hänt din mormor något. Om migränen har börjat hoppa på dig igen kanske det är dags för en spruta till snart?
  Det är väl själva *** också att maken inte kan ta tag i/hjälpa dig med inomhus också.
  Angående det här med turkost och brunt. Jag hoppas att du inte hade tänkt dig de färgerna på väggarna utan bara på inredning m.m. Jag tror att det skulle bli skitsnyggt med, framför allt, det turkosa mot vita väggar. Tyvärr måste jag säga att jag har lite svårt för alltför mycket brunt. Växte ju upp på 70-talet och det var väldigt mycket brunt och orange hemma då.
  Ja, ja, vill du ha min hjälp så vet du var jag finns. Tyvärr får det bli per dator i så fall för jag har äntligen fått maken att sätta fart med renoveringen här hemma.

 • Om maken fick garage förra året ska Ni lägga lika mycket pengar på huset i år…. Det måste väl vara rätt så rättvist. Eller håller han på att bygga stall till dina alpackor?

 • Snyggt! och godkänt av voffsingen också så det kan ju vara så att din tjejhörna blir lite misslyckad om fåtöljerna är så poppis redan 🙂
  Om det ska läggas en krona på garaget så läggs det två på huset? Det brukar vara en bra deal tycker jag. Du har ju redan en snickare där prata vackert med honom så kan han börja inomhus också. Sno honom från maken vet jag!

  • Åhå! Det dubbla på huset alltså? Då kan jag nog bygga ut det till ett slott 🙂 Minst ett slott. Men jag behöver ju ingen snickare? Om jag inte skall bygga till slottsdelen. Jag behöver målare och någon som väljer färg och tapeter. Det ger mig skrikångest bara att tänka på det, så värdelös är jag på inredning.

   • jamen snickaren kan säkert rekommendera någon målare :-)Annars är jag skitbra på att måla, så länge jag slipper hålla på att spackla, jag kan spackla också men hatar det för det är så jävla jobbigt att få det jämnt. små rum = ljusa färger och sen accentfärger på möbler typ turkost som du redan har fixat. Du ser skitenkelt!

    • Även om man inte kan tro det så är jag svinbra på att måla och tapetsera också, bara jag slipper välja. Men det här blir bortlejt. Det är 80 års fuskmålande i botten, fy fan för att grunda det. Och näää, du tror att jag ser, men jag gör inte det. Kläder och nagellack kan jag. Och mycket andra saker med. Men inte rum. Jag kan bara säga att vissa hem är mysiga och andra inte är det, men jag har ingen aning om varför jag tycker det. Uselheten.

 • Alltså åååååh! Jag äääälskar turkos!! Och man får vara hur ynklig som helst om maken inte bryr sig om boningen utan bara ladan. Jag hoppas verkligen att han inreder för ett zoo åt dig därute i hemlighet. Nu ska jag googla inredning åt dig.

 • Jag fick byta dator för att se bilden. Jag fattade inte att det var bild förrän de andra kommenterade den. Undrar varför denna dator vägrar visa din bild?

  Visst är det svårt att välja tapeter, färger och sådant! Jag tvekar, ändrar mig och vet inte vad jag vill, skulle du och jag gå tillsammans till tapetaffären så skulle vi väl få övernatta där. 😉
  Men fåtöljen ser skön ut, fast jag behöver ha en fotpall till.

 • Såååå coola fåtöljer!
  De lurviga puffarna måste du ju absolut ha.
  Klart det ska läggas pengar på huset nu när maken lagt pengar på garaget mm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.