God Jul, God Fortsättning och kan 2016 vara slut snart?

Om det inte är för mycket att be om skulle jag gärna ta ett bra 2017. Det behöver inte vara särskilt fantastiskt, bara … jamen ganska bra?

Japp. Det är lite bittert här. Veckan innan julafton fick jag reda på att mitt ex precis kvickt hade fått operera bort sin andra hjärntumör på tre år. Lång historia kort, han har den sämsta och elakaste sortens cancer i hjärnan som man kan ha. Hjärnsubstans som på något djävulusiskt vis omvandlas till tumörer av sig själv och det visste han redan när det hände första gången för tre år sedan. Den kommer komma tillbaka om och om igen. Då var hans son tre år och nu fyllde grabben sex år tre dagar efter att exet blev utskriven med häftklamrar över hela skallen. Men exet är vid gott mod. Som vanligt. Istället är det jag som gråter och är instabil och sedan börjar jag möblera om tre dagar före julafton pga orättvisa och ilska.

Nu kommer det låta extremt deppigt, men det har det såklart inte varit. Vi hade spikat en lugn jul, mamma och styvfar skulle som vanligt åka till mormor och äta och sedan komma hit lagom till efterrätten. Det blev inte så heller för mormor hamnade på sjukhus och blev kvar över julafton så ömma mamman och styvfadern kom direkt hit med julmaten. Lilla mormor.

Vi fyra och fyrbeningarna har promenerat och ätit och hängt på soffan den här julen och det blev dödsmysigt. Sedan blev det lite ledsamt igen igår när de åkte hem.

Näe, jag vill inte vara vuxen när det är jul. Jag vill inte tycka att det är okay att inte få någon julklapp av han som en gång var min nykära pojkvän och som numera inte ens köper en våg i julklapp. Den finaste och absolut mest genomtänkta julklappen fick jag av en vän som betyder otroligt mycket. Torpets sunkighet gör mig galen när ladan är lika toppmodern som Facebooks serverhallar.

Och idag skall ni få se det i all sin fulhet. För att jag har beställt bäddfåtöljer.

Minns ni att jag bestämde mig för brunt och turkos? Vad var oddsen att hitta två turkos bäddfåtöljer? Ni kommer förstå behovet när ni sett rundturen. Dessutom skall det omtvistade matbordet med stolar bli brasved (sparas i ladan), trots makens ihärdiga motstånd.

Vad fan skall vi med ett matsalsbord till när vi bor på fem kvadratmeter?

Stolarna muntrar upp mig lite.


De hade jag tänkt ställa med en läslampa och något slags sidobord när jag har kastat ut matsalsbordet. Jättebonus att folk slipper sova på soffan om man får besök i skogen. De är alltså inte bara skitsnygga, de fyller även en funktion och färgen gör mig glad.

Den lilla sängen på övervåningen skall bort och ersättas med garderober och sen skall allt tapetseras och målas. Men där tar det stopp. För där behöver jag hjälp. Men nu tänker jag inte vänta på den förbannade ladan mer. Om jag så skall ta hit både inredare, snickare och målare så skall det göras.

Jag är trött på att bo i en Bergmanfilm.

Och jag är trött på 2016.

Men jag hoppas att ni har haft en ljuvlig jul med allt vad det innebär. I Technicolor med mycket filter 😉

Nu kan den som vill titta på torpet.

// Gnällröv 2016

0 thoughts on “God Jul, God Fortsättning och kan 2016 vara slut snart?

  • God fortsättning.
    Tycker att det såg helt ok ut, lite färg på badrumsväggen, lite mer förvaring.
    Torpet kan bli hur bra som helst (om du får hjälp med lite fix).
    Mysigt med vedspisen i köket.
    Önskar er ett Gott Nytt 2017, hoppas att det ska bli mycket bättre än 2016.

  • Men åh! Det kan ju bli hur fint som helst! Har du ingen kompis som har en inredningsbutik som bara kan komma och fixa alltihop åt dig? Det går ju att köpa hela inredningslösningar liksom. Dra in Kims veckopeng och kör!

  • Fräcka fåtöljer. Me like a lot. Torpet har potential. Tror inte övervåningen är nåt svårt jobb att få fason på. Köket kan bli fantastiskt också, med den fina vedspisen.

    Snart, snart är 2016 äntligen slut. Måtte 2017 ge oss lite respit från sorger och bedrövelser och kanske till och med några silverkanter på molnen om det vill sig.

  • Tycker du kan ta dit snickare med målarkompetens eller med kompis som kan fixa målning. Tror att övervåningen kan bli rätt billig att fixa med proffshjälp. Dessutom är torpet tillräckligt gammalt för att du ska kunna få lite rot också 😉 Och när väl övervåningen är fixad så får du ju mer plats och kan då få mer plats nere 😉

  • Förutom att det här med exet och mormor bådadera är djupt sorgligt och självklart färgade din Jul, all sympati till dig och alla berörda i detta – men filmen alltså, filmen… Jo, jag tänkte också potential. Och ett visst mått av tålamod och rätt mycket behov av förvaring. Men annars så. Fint med vedspis kvar t ex. Men lilla katten såg ut att tycka att livet var hejsan – tror du att hon hemligen drömmer om att promenera ut?

  • Ann-Christin Wikström says:

    God fortsättning Victoria, skönt att få häng i gnällklubben.
    Jag firar jul med min dotter Karin i Seattle och snart har vi klöst ögonen ur varandra, mor o dotter ……

    • Nu fnissar jag hejdlöst. Vad är det med mödrar och döttrar? Jag och mamma kände oss som två barnungar när Kim till slut bad oss tjafsa i sängen sista natten så han kunde sova. Vi bråkade dessutom om något så viktigt som hundpromenader. Kram

  • Jag tycker det är mysigt, lite målarfärg och förvaring uppe, ut med bordet och in med fåtöljerna så är det klart! Och inget mer i ladan innan det är klart inne! 😉 Vi bor inte heller stort och det är rätt skönt när värmen ska betalas, eller när det ska städas… Önskar dig ett Gott Nytt 2017, jag hoppas också på ett bättre år än det vi ska bli av med.

    • Det är verkligen mysigt och vi behöver inte bo större, men målarfärg och tapeter behövs verkligen. Vad som INTE behövs är fler slipmaskiner och annat skräp. Morr. 🙂

  • Det där fixar du. Prio ett måste ju vara att måla och se till att få förvaring. Sedan kan du börja med att ställa in turkosa stolar. Skit i piff. Gör det praktiskt först. Du behöver inte ha Kim till hjälp. Få lite referenser på snickare och målare och bara kör. <3

  • God fortsättning…skönt att julen äntligen är över! Not my cup of tea 😉
    Tror torpet kan bli kanonfint, kasta ut matbordet och extrasängen så blir det mycket rymligare. Sen behöver du nog prioritera ytskikten och förvaringen. Därefter kan du ta piffet.
    Det ska bli skönt att lägga skitåret 2016 bakom oss snart, och precis som du hoppas jag att 2017 blir bättre!

  • Hoppas mormor kryar på sig snabbt. <3
    Det där borde inte vara så svårt att få ordning på.
    Måste du ha tapet på väggarna eller funkar det att bara måla? Det finns ju så många fina och bra färger numera, tänkte jag. Med tanke på storleken på torpet så skulle jag hålla mig till ljusa färger på väggarna över allt.
    Det jag reagerar mest på, under rundturen, är det känns lite övermöblerat med stora möbler. Jag håller med dig om att matbordet borde bort och då kommer det rummet kännas mycket rymligare.
    Kanske ett matbord som går att växla storlek på som ni kan ha i köket? Såg inte riktigt vad det stod där nu.
    Garderoberna borde bort från där de står nu och in i sovrummet. Det borde ju fungera utan extrasängen där eftersom du ska köpa två bäddfåtöljer. Går det inte att ställa ut kartongerna i lagårn? Ser ju inte så chict ut med dem stående där och de tar ju upp onödigt mycket utrymme? 😉
    Ja, ja, vi ska nog få ordning på torpet också. Själv har jag rivit innertak i dag. I morgon blir det rivning av golv.
    Kramar

  • Önskar dig ett förträffligt gott nytt år och tänker att en som är en jävel på smink och naglar fixar lite färg, tapeter och homestyling!

    Markattan

    • Man skulle kunna tro det, men jag är sämst i världen på att homestajla. Jag kan inte. Lika usel på det som jag var på matte i skolan. Får panik av att tänka på tapet- och färgval. Kram och Gott Nytt.

  • Hoppas mormor mår bättre och att exets hjärna inte producerar sådant den inte ska nu!
    Vad som behövs i torpet är ju ganska klar bild av, nu gäller det bara att FÅ det gjort (skriver hon som inte får ett dugg gjort i radhuset) fattar inte maken att han får göra en omprioritering ett tag nu?
    Jag hoppas att både du och jag snart får bo i hus som är fixade och trevliga att bo i.
    Nu önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År!

  • Tråkigt att höra om ex och lilla mormodern. Hoppas dom mår under omständigheterna bra och att du kan ta nya ta nu när 2017 äntligen har anlänt. (även här har 2016 visat sig från sin inte mest positiva sida så nu håller vi tummar och tår att det vänder och blir bättre)

    Vad torpet anbelangar så blir jag grön av avundsjuka. VILL OCKSÅ BO SÅ!!!!! och fiber har du ju också… Men förstår din frustration över att verkstaden blir finare än insidan på torpet där man ju kan tycka att fokus bör ligga först. Min make blev alldeles till sig i trasorna när han fick se “ladan” och allt som kan tänkas finnas därinne, han är svår bil- och maskinnörd (han sitter i skrivandes stund i sin visserligen lånade grävmaskin, lycklig som ett barn). Och apropå barn, hade vi inte haft en soon bo be teenager så hade vi flyttat ut från landet i stan till riktiga landet. Ett litet torp till oss och los vovvos. *djup suck av längtan*

    stor styrkekram och en blöt puss från Balder

    • Jomen det är ett trivsamt boende faktiskt. Man kan inte annat än älska placeringen rent geografiskt heller när det är mitt i skogen och man har två pälsbäbisar som älskar att leva ett riktigt hundliv 🙂 Men du slår VERKLIGEN huvudet på spiken. Det är ju helt orimligt att man kan lägga så löjligt mycket tid och meningslösa pengar (ja ja, jag vet att det inte är helt meningslöst med värdeökning och allt det där men det kommer jag aldrig erkänna så maken hör det 😉 ) på att gulla med ett garage i en gammal jävla lada. Varje dag. Hör du hur det pyr i öronen på mig? Nu har han grejat i över ett år och med massor av olika hantverkare. De senaste månaderna har vi haft snickare här varje dag som jobbar med maken för att bli klar med inredningen i ladujäveln. Just den här snickaren har jobbat så mycket i ladan att tom jag har fått någon slags relation med honom och skall låna ut min bil till honom i en vecka för att han skall till fjällen. Han har blivit som en familjemedlem. Man antar att det inte är gratis med vitt snickarjobb när de är här så mycket?
      Puh! Jag kan inte andas i ren frustration över att ha Bohusläns snyggaste lada, men i bostadshuset har vi krulliga tapeter sedan 1939.

      Ta med dig familjen så kan vi parkera gubbarna i ladan medan vi gör något annat. Ni är så välkomna så. Maken hälsar att han gärna kan ta med sig grävmaskin. Det har han ingen. Än.

      Åh vad jag behövde det utbrottet. Tack. Och förlåt för just otrevligt utbrott. Kram! Nu skall jag visa mina skitfina turkos fåtöljer i bloggen och ta en kopp sprit? *skrattgråter

    • Pst; vi har inte fiber inuti huset än. Men kablarna är nergrävda. Vem vet, vi kanske har fiber i ladan. Det har jag inte frågat. Men det behöver du inte vara avundsjuk på mao 😉

      • Okej, då slutar jag omedelbart med den avundsjukan och koncentrerar mig på att vara ohemult avis på resten (ja, alltså läge, torp alltså inte lada.

        Jamen det vore något. Vi skulle nog få lugnt ett bra tag innan ladugubbarna skulle göra sig påminda.

        Utbrott ursäktat. Man måste frusta av sig, det är därför min arbetspsykologiska även får handskas med ett antal icke arbetsrelaterade utbrott mestadels.

  • Har du tänkt på att man kan måtbeställa garderobs /skjutdörrar och sätta upp längs en vägg och ha klädförvaring dölja grejer bakom . Finns i lite skojsammafärger mönster samt att vissa kan man måla eller tapetsera på ett eget motiv .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.