Jamen vi testar då

Inte för att jag riktigt vet hur det funkar eller hur det gick till att babbla oavbrutet i nästan 20 minuter. 

Och nej. Jag är inte full på slutet. Bara så vansinnigt torr i munnen efter att ha pratat utan att dricka. Nu har jag lärt mig den läxan. Inte nog med att det gjorde att knarret kom tillbaka, jag låter även som att jag har nallat på den icke existerande julspriten.


Vi börjar med enklaste sättet att lyssna på fyllkajan. Enklast för mig i alla fall.

PS: Jag vet att maken lovade vara med i radio och kanske tom tv i ett svagt ögonblick. Men då får ni skriva konkreta frågor till oss som vi kan bråka om. Och man får inte bli rädd om det kastas saker. Vi debatterar saker på ett ganska vilt sätt 😉 Serlöst dock. Konkreta frågor. Inget vagt som skall berättas om. Jag kan ju tydligen även prata med, men han måste bli varm i kläderna. Hit me så kör vi Ding Dong Julspecial. Det lovar jag. Haha.

0 thoughts on “Jamen vi testar då

 • Söta rara du! Jag har sagt det förut, men det är så himla rart att lyssna på din västkuströst, så det spelar i stort sett ingen roll vad du pratar om – ja, ja, det är inte såååå jag menar, lite får du tänka själv, men ändå.
  Och innan jag glömmer det – den där toabilden är bra fantastisk!
  Men vuxen och Julen ja. Och du, jul är 24 så det betyder att det är på LÖRDAG och nästa år är julafton på SÖNDAG, men OK. Maken och jag gifte oss 20 dec och skulle alltså fira vår första Jul tillsammans i vår egen mycket lilla lägenhet. Jag fick feber, spisen gick sönder och bildröret på tv:n gick mitt i Kalle, så det var en övning i vuxenhet rätt raskt där. Inte minst för stackars maken, men han såg glad ut ändå, faktiskt. Och spisen fick vi att fungera med svagare propp och att sätta på tvåan på plattan, typ. Ljummen mat för maken.

  • Hahaaaaa! Vad glad jag blev när du skrev västkuströst. Jag har blivit anklagad för att låta som Anna Mannheimer i hela mitt liv,och inget fel i det hon är fantastisk. Men jag pratar inte sån urgöteborgska längre, av förklarliga skäl så det var bara roligt att få en bekräftelse. Jag kanske kan läsa sagor nästa gång? 😉

   Hoppsan då. Vilken fadäs. Lördag såklart. Eftersom det är ett datum. Jag säger ju att jag har jetlag från förra julen, vad vet jag, det kan lika gärna vara midsommarafton 😉 men jag tror att ni blev vuxna tidigare. Feber, bildrör och spis känns rätt hopplöst inkastat i vuxenvärlden va? Kram.

 • Hej du!
  Härligt att höra din röst, men ska man se dig också? Det gör inte jag. Jag kanske har läst slarvigt, eller så kanske pixlarna kommer på avvägar när de ska ända fram till mig i San Jose?

  Kram, här firas jul i förskingringen även hos oss.

  • Nej nej, det här var ju bara “radio”. Eller ett blogginlägg i huvudet på mig innan jag har sorterat klart tankarna. Jag testar mig fram. Vi firar också, men jag vill bara ha det göttiga nu. Skinka, Janssons och köttbullar. Sen är jag nöjd. Firar mamma med Anders?

   • Ok, get it. Japp, mor och son i år. Vi försökte ju bjuda över henne tillsammans med svärfar som resesällskap/eskort den här julen, men hennes bråckoperation (som sen blev inställd) kom i vägen. Nu är det ny sådan på G efter jul. Får väl se om det kan gå vägen denna gång, eller om hon blir hemskickad igen?!

 • Gillade detta inslaget och var väldigt lätt att lyssna på

  Vi firar jul hos mamma, där har vi oftast firat jul, även om mina föräldrar var skilda så har vi alltid firat med mamma.(pappa lever ifs inte och sen har jag inte träffat honom sen jag var typ 2-3 år sen gick han bort när jag var 11-12) Tror vi varit hos ena systern nåt år när hennes barn var små, men oftast hos mamma.

  Själv både ser jag fram emot julafton då det är typ enda gången på året vi nästan är samlade hela familjen, fast ändå inte.

  I år kommer inte min bror med sambo, fast det är egentligen som vanligt då han bara kommer om hon jobbar, annars e de hos hennes mamma.

  Sen jobbar nog min äldsta syster så hon kommer nog inte heller.

  Ena systersonen kommer nog till mamma en sväng fast på fm isf, då han tyvärr tycker julen är jobbig eftersom han inte får träffa dottern i år heller (han fick inte träffa henne förra året heller) nu har han dessutom inte fått träffa henne sen mars/april då modern stoppade deras endags umgänge

  Andra systersonen har ifs flyttat hem från Norge, men vet inte om han kommer lr om han drar till några kompisar inte hört vad han har för planer, då han inte är så mycket för jul heller

  Men yngre storasyster, Systerdotter med make och 3 barn kommer iaf, yngsta systersonen med flickvän kommer med iaf

  Vi brukar fira em/kväll, vi äter efter kalle sen kommer en tomte, om det blir syster lr systerson iår vet jag inte, det har varit lite olika och det blir julklappsutdelning, dock utan rim tack & lov, sen öppnar alla sina paket när tomten gått, nej inte ett i taget utan vi sliter upp alla

  Sen brukar det bli lite kaffe och ris a la malta

  Nu sen ett par år tillbaka har vi även börjat köra julklappsspelet, så det kör vi med

  Sen har vi oftast julas klart vid 8 tiden och alla åker hem till sitt, det tycker jag ju är tråkigast att vi inte sitter kvar o pratar o så

  Att systerdottern vill hem kan jag köpa då hon vill hem med barnen, men vi andra drar oss oxå med hemåt

  Vuxen fick jag nästan bli runt 20-25-års åldern då vi slutade köpa julklappar till varandra utan bara till barnen

  Så nu har jag syskonbarnbarn ,2 kusinbarn och gudsonen med syster att köpa till, plus då ena systersonens styvdotter och till systersonens dotter som mamman inte vill att vi träffar, nästa jul blir det minst 1 barn till då denna systerson tydligen ska bli pappa igen till våren

  Syskonbarnen får trisslotter då jag har noll fantasi om vad man ska köpa till de lr rättare sagt till systersönerna, till systerdottern köpte jag egentligen något slags nagelvårdskitt som vi fick 2 för 1

  http://www.seacretspa.com/nail-care-collection#

  och hade tänkt gett det andra sånt paket till ena systerson flickvän, men så kom jag på att då har jag inget till andra systersonflickvän

  Så spar de o ger i födelsedagspresent till en flickvän och systerdotter :p

  Sen kan ev andra flickvänen få detta som jag med köpte i Polen om jag inte väljer o behålla det själv :p

  http://www.seacretspa.com/essential-mineral-set

  Sen om vi blev på lurade nåt lr det är bra ger sig 🙂

  Sorry, blev visst ett ganska långt svar på ditt inlägg

  Ps…vill höra mer sånt här inlägg och nej du lät inte som om du vore dyngrak

  • Jag lider när jag läser trasslet och antalet firare. Precis som du säger, då är det dödsmysigt efteråt och då drar alla. Det var mitt mysigaste med, att pilla med ngn julklapp, ta en skinkmacka och prata strunt.

 • Jag börjar med att det är väldigt trevligt att sitta här och lyssna på dig, hoppas du fortsätter med detta. Helt klart svårt att veta vad man ska kalla detta, ljudkåserier? ljudbloggande? pratblogg?

  Jag kan skriva en kommentar med en längd som är värdig ett inlägg av dig, när det gäller jular. 🙂
  Om det är att bli vuxen, att acceptera hur det blir och att man inte kan få det som man vill/önskar, så blev jag nog vuxen senare än du. Det är först de senaste åren som det känns ok att sitta ensam på jul- och nyårsafton. Många år så sörjde jag över att vara ensam eller i sällskap med en person som inte orkade eller ville fira jul i ett hem som det inte var någon julstämning i. Numera vill jag hellre vara hemma och fixa min egen stämning, men det är ju inte alltid man kan välja. Jag har insett att det som är viktigt för mig är julstämningen, det är ljus och julpynt, dofter och ljud. Några dukar och julbelysning kan göra underverk. Jag kan värma glögg mest för att känna doften. Jag blir fortfarande besviken när jag sitter i ett hem som möjligtvis har en elljusstake i fönstret, inget mer.
  Naturligtvis har jag haft underbara jular, de senaste åren har det varit några jular hos min bror som har varit precis så stämningsfulla som jag drömt om. Det är en stor familj som verkligen kan fira jul, men tyvärr har jag ingen möjlighet att åka dit i år.

  Problemet i år är att jag och mina julsaker finns nu på ett ställe och julen har jag tänkt att tillbringa på ett annat. Planen var att få dit lite ljusstakar, några dukar och sådant som gör att jag känner att det är jul, det skulle fixas nu under december men tyvärr har alla försök att få dit sakerna fått ställas in. Jag är tacksam för sjukvård och hantverkare, men måste ni jobba i december? 😉
  Julafton ska jag åka till pappa, fixa lite mat och äta i lugn och ro, sedan åker jag hem när han blir trött.

  … kan vi skjuta upp julen 2-3 veckor så att jag hinner pynta och fixa mat, tack?

  • Jul verkar vara ganska besvärligt på mest alla fronter. Jag vill ha tillbaka känslan från barndomen, och envisas med att tro det, något som aldrig händer. Skall vi kanske bara skippa det?

   • Nu är julsakerna fraktade och huset pyntat. Efter läkarbesök i morgon så ska jag åka ut dit, mjölk och färskt bröd står på inköpslistan och en necessär härifrån, resten finns där ute.
    Plötsligt har julefriden infunnit sig och nu ser jag verkligen fram emot julen.

 • Trevlig podd att lyssna på med julmusik i bakgrunden. 😉

  Sedan svärmor inte längre orkar arrangera julafton så är det jag och svägerskan som står som julaftonsvärdar. Vartannat år hos mig, vartannat hos henne (med make). I år är det deras tur, så julandet här hemma är minimalt. Barnen som bor hemma (20 + 25 år) är inga fantaster heller, så vi tar det lugnt med pynt och annat. När barnen var små var det mycket pyssel och pynt, pepparkakshus, julgodis och allt, men nu slipper jag det, tack och lov.

  Julklappar: Saker har vi redan alldeles för mycket av, så till de äldre (svärmor, svägerska + make) ska jag köpa en korg med godsaker från Hugo Ericson i Saluhallen till dem var. Barnen får likadana paket alla fyra. Ett fint paket från Le Creuset. De två som bor själva har användning för den nu och de andra två kan ta en hint att det är dags att flytta. 😀

  • Trots att din situation inte är helt normal verkar du fira mest konsekvent och enligt rådande norm 🙂 Julen väcker iaf känslor kan vi konstatera.

 • Du är så jäkla skön! Brukar inte lyssna på radio men nu lyssnade jag medan jag städade lite på skrivbordet och måste säga att det var mycket underhållande. Hoppas nu att Julen blir bra trots ändringar. Min jul blir nog bara en vanlig helg då min mamma inte längre finns med. På din fråga om när man blir vuxen ställer jag en motfråga, måste man bli vuxen?! Jag är fast i en trotsålder kan jag känna. Ser fram emot ditt nästa inslag och ska fundera på lite frågor.

 • Jul? För mig kan vi skrota skiten, nä kanske inte fullt så illa men nästan. Ju äldre barnen har blivit desto mindre julig har jag blivit. En del beror på barnen som inte kan bestämma sig för var dom ska vara och aldrig önskar sig något/önskar sig svindyra saker osv. En del beror på mannen som envisas med att det ska köpas julklappar för enorma summor till barnen som inte önskar sig något/önskar sig svindyra saker och då blir (han) djupt besviken vart år på barnen som inte kan bestämma sig osv… “Runt, runt, går ekorrhjulen och blir moment 22”.
  En del beror på mig själv som hela tiden protesterar mot denna eländiga cirkus vart år och försöker övertala mannen på att antingen (om vi nu måste köpa julklappar) ge dom presentkort eller en upplevelse eller skippa klappar helt. Resa bort över julen och skita i allt/alla lägger den pengen de hade tänkt köpa julklappar för och så åker vi allihop nånstans.
  Ska barnen vara hos oss på julafton så kräver det en del förberedelse då vi har en vegetarian, på gränsen till vegan. En mjölkallergiker, en laktosallergiker i familjen, de två sista är väl sin sak, men en köttfri jul kräver sin lilla man (jag då) och en del förberedelse för att fixa det.
  Annars är det lugnt…. Jag är som en anka – lugn på ytan och paddlar vilt med fossingarna? under ytan för att hålla mig flytande 😀
  Jobbar ihjäl mig känns det som utan chef o allt det där, men ikväll kommer sonen med flickvän och gosigaste Borzoivovven Kråkan 🙂

 • God fortsättning.
  Jag älskar din dialekt och det var lättlyssnat.
  Det här med att bli vuxen är ju inte helt lätt. Jag tror att det kommer gradvis. Själv är jag inte helt säker på att jag räknar mig själv som riktigt vuxen än.
  Varje jul så väntar jag på att jag ska få den där underbara känslan man hade som barn. Varje år blir jag lika besviken när julaftonen är över. Till viss del kan det hänga i hop med att vi har julaftonen här hemma hos oss tillsammans med pappa, brorsan och hans grabbar så det är ju en hel del att stöka med innan. Men jag misstänker att den största besvikelsen är makens julklapp till mig aldrig lever upp till mina förväntningar. Inte ens när han får en specifik önskelista lyckas han.
  När jag köper julklappar så älskar jag att lägga ned lite tankemöda och få till det så att jag vet att mottagaren blir glad. Tyvärr verkar maken lida av något slags tomrum i hjärnan när det gäller presenter till sin fru numera. Jag hade önskat mig ett läderarmband från YSL, han hade fått direktlänken på mail så det var bara att trycka på köp. Jag fick en bok och en flaska parfym.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.