Soffa provlegad under fredagsfilm

Och det var jättelängesedan jag nästan somnade minst femton gånger under EN film, vilket ger soffan klart godkänt medan filmen inte får särskilt bra betyg. Filmen får inte betyg alls faktiskt, så himla dålig var den. Den senaste Bourne-filmen, riktigt usel. Ingen dialog och flera stycken orimligt långa biljakter. De kvaddade fler bilar än vad de yppade ord. Med tanke på vilka skådisar som var med kändes det som ett sällsynt slöseri på kvalitetsagerande. Tommy Lee Jones, Matt Damon, Alicia Wiklander och Julia Stiles. Eller ja, kanske logiskt? De hade inte råd med manusförfattare efter att ha anställt skådisarna?

De hade lika gärna kunnat ha finska statister i huvudrollerna eftersom a) de ändå inte sa något och b) när de väl sa något tillförde det inget till handlingen utan var helt orelaterat. En minut in i filmen presenterades något som hette Iron Hand. Saker som presenteras i början av böcker och filmer brukar vara väsentligt för handlingen och det är såklart ingen slump. Det ingår typ i grundkursen för spänningshöjande åtgärder för bok- och manusförfattare.

Jag vet fortfarande inte vad det är och nu är filmen slut.

Dessutom brukar jag vara en någorlunda tyst filmkollare, men ikväll tror jag att jag frågade maken vem som jagade och vem som blev jagad varje gång de sprang omkring ackompanjerade av dramatisk musik. Och varje gång Tommy Lee Jones pratade i telefon frågade jag vem han pratade med, det fattade jag inte en enda gång.

Någon skulle avslöja något á la Assange kändes det som. Bourne såklart. Bourne blev jagad av CIA och Bourne i sin tur jagade någon annan. Eller flera andra, fortfarande oklart om alla han jagade var på samma sida. Borne fick till synes helt slumpmässig hjälp av någon som inte varken kände honom eller kände till honom sedan tidigare. Också oklart varför, kanske framstod han bara som en hyvens snubbe. Med pistoler.

Här ligger jag på min nya godkända soffa och har ingen aning om vad jag just tittat på, men dåligt var det i alla fall.

Mitt minne är inte bra så jag minns inte riktigt om jag någonsin tagit kort på det hemska vardagsrummet. Ursäkta upprepning om jag redan har gjort det, eftersom jag för säkerhets skull tog en förebild i förrgår. 


Det enda fina i bild är min lilla trattkantarell till vänster i bild. Och mattan. Mattan tycker jag väldigt mycket om. Den har bara ingen fördelaktig placering. 

Jag vet inte om det syns hur små sofforna är, så ni får bara ta mig på orden. Det är en tresitssoffa och en tvåsitssoffa som jag älskade när jag köpte dem. På den tiden var det modernt med hörnsoffor i fuskskinn och lampa med ståltentakler i hörnet. Att hitta en soffa i skinn som inte var en hörnsoffa och därtill blå utan att bli ruinerad var omöjligt. Sedan hittade jag de här två Barbiesofforna och var jätteglad. Det ligger ju inte för mig att slänga saker och som vi vet är jag ju värdelös på inredning så när det var dags att möblera torpet gjorde man som Kajsa Warg. Man tog det man hade och allt var bättre än bäddsoffan med musbajs som stod här innan. Då blev det 90-tal med skinnsoffor och väldigt mycket furu.

Det syns kanske inte heller hur överdimensionerat soffbordet är? När hundarna går runt bordet river svansarna ner allt i varje sväng och hörnen ger blåmärke på knä.

Förståååååår ni varför jag behöver hjälp nu? Det enda positiva är att jag åtminstone besitter tillräckligt mycket självinsikt för att se att allt är fult.

Istället för att fokusera inomhus har ju kära maken dessutom lagt ner en förmögenhet på att hålla på och bygga sitt garage som ingen förstår vad han skall ha till. Varje gång jag har slitit mitt hår i förtvivlan över inomhuset har han svarat att det självklart skall fixas men det är ju ingen idé att fixa med nya möbler förrän vi har tagit hit snickare och målat och gjort sådana saker som en snickare gör.

Nu har han gullat med garaget sedan i november förra året och det är fortfarande inte klart. Men till det köper han inredning hela tiden. Garaget kommer aldrig bli färdigt för det är så vansinnigt roligt att hålla på med. Han kommer aldrig ta initiativ att kalla hit snickare för att fixa väggarna här nere, på övervåningen och för att styra upp trappan.

Soffan gjorde det lättare att andas i vardagsrummet. Jag tror det är första gången jag ligger i soffan här, minimal skinnsoffa är så oerhört obekvämt. Och den är nougatbrun, eftersom ni talade om för mig att nougatbrunt och turkos passar finfint ihop. Nougatbrunt passar även väldigt bra ihop med lösspringande hundtassavtryck. Nougatbrunt blev riktigt fint.

Nu ser det ut så här.


Soffbordet åkte ut i garaget och fram kom sidobordet istället.

Det blev till och med mys på riktigt.


För jag fick feeling. Divan på divanen och jag stormtrivs tydligen så mycket att jag bara fortsätter prata skit under min filt på andra sidan soffan.

Hundarna har inte riktigt haft några åsikter än. Eller jo, de verkar tycka att den är riktigt bra när den är tom. Skinn är ju bra att liksom “slajda” ner i perfekt position och det går ju inte här. Stor ligger i knävecket på mig och den lille på golvet. Jag får återkomma med eventuella klagomål.

Nu skall jag vara tyst och inte skriva mer trams. Men jag är väldigt nöjd, för den var billig också.

Ibland är jag dumsnål. Det är inte ofta, men ibland.

0 thoughts on “Soffa provlegad under fredagsfilm

 • Ha ha… När jag såg första bilden blev jag lite konfys ett tag och trodde ni köpt skinnsofforna

  Men sen scrollar man ner och inser att du inte köpt skinnsoffor utan en snygg soffa med divan

 • Haha. Trodde oxå ni köpt skinnsoffor först och tänkte att..hoppsan, här skall jag nog vara tyst… men tack o lov icke 😉 Den nya soffan är skitfin! Enjoy – och välj en bättre film ikväll! 🙂 Johan Falk till exempel. Han funkar alltid. ALLTID! 😉

 • Kul med lite nytt, nu har det blivit en riktigt mode&inredningsblogg ju!VAR är cupcake mössan&onepiecen?Såg din fina klänning m sprund,varifrån?Behöver en”anständig liten trasa”till en bättre middag(kan inte se den hos PV)

  • Hahahaa! Cupcaken ligger såklart i mösslådan. Jag är rädd om mina mössor.
   Vilken klänning menar du? Den långa i spets? Jag har för mig att jag har sett någon kvar hos PV, märket är Dry Lake. Men den var ju från sommarkollektionen (och nu vill jag gråtskrika för det var ju så NYSS och nu är det höstkollektiooooooon).

   Var är ni? Hemma? Ursäkta bristande närvaro men sommaren rann mig ur händerna. Blah.

   • Nix,in”la france”fortfarande ljuvligt väder 28-32c.Kan det vara;Dana blue phyton?iså fall är den beställd.Så om du längtar e lite riviera liv är jag här ett tag till

    • Jag kommer. Åh vad jag kommer! Kan du stanna ett tag till jag måste fixa några saker som kräver att man är på plats på orten för att göra utryckningar.

     Nu är jag osäker på vilken du letar efter? Blue Python var färgen på min klänning jag hade på Grand. Jag har så många klänningar nu att det är svårt. Hahaha. Who knew.

     • Hittat”the klänning”blue phyton -dana-by malina.Hur länge ska jag stanna?här är ljuvligt så pas des problemes

  • Jag bara håller med. Men av två hemska saker är det mindre bordet mer okay. För jag måste ha något slags soffbord under tiden jag försöker klura ut vad det skall bli. Det enda bra med furu är att det åtminstone är ljust. Men jag mår lite dåligt av matchande furubokhyllor och furustereobänk. Stereobänk? Är inte det en väldigt förlegad möbel?

   Vad skall jag ha för soffbord???

 • Snygg soffa!
  Nu börjar det kännas som det snart är dags att samla gänget och fixa till resten. Jag la märke till bordet du slängde ut. Lustigt, vi hade ett likadant och det har jag också slängt ut för några månader sedan. Jag har inga söta pälsbollar som hade ner allt på det men jag tröttnade på att slå i knäna i de vassa kanterna hela tiden. Valde ett runt, vitt bord http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60291077/ i stället.
  Men tills vi kan få ihop inredningsgänget så skulle jag föreslå ett byte av gardinstång och upphängning av en gardinkappa samt en rullgardin som skydd för ljuset när man ser på tv.
  Appropå ingenting som har med detta att göra: den 27:e är det dags igen. SHF och GP! 😀

  • Det är skitsnyggt, men får man inte lite yta på mycket plats? Om det mejkar sense?

   Och jaaaaaa. Äntligen. Det ENDA bra med hösten är alla seriestarter och särskilt den. Älskade älskade Åsa är fortfarande med också. Och Natasha Peyre??? Fast hon heter tydligen något annat nu?

     • Ja, får ju njuta av värme 2 veckor iaf. Den här resan var så billig så vi slog till med ca 6,500kr för 2 veckor och 0m till stranden och wi-fi på hotellet även om det säkert suger som vanligt med kan iaf kolla typ fejjan, insta, bloggar ( utan femhundrafemtioelva bilder) lite iaf 🙂

      Ifs ingen all-inclusive men vi äter billigt iaf ute och är inte låst av några mattider 🙂

      Då är det värt att missa SHF, fast mindre kul o missa hänget härinne när man tittar ikapp sig för då har ni redan avhandlat allt 🙂

      Men efter turen med resan så försvann min tur för nu kraschade datorn igen, verkar helt död med svart skärm och startar ej och inget rött/grönt ljus på sladden när jag kopplar in den. Så får lämna in den för en koll hos en appledoktor för en diagnos, när jag hämtar min nya mobil och iPad som förhoppningsvis kommer innan vi åker

   • Nej, jag upplever det som lika rymligt med fördelen av att slippa slå i knäna i dessa förbaskade hör hela tiden. Och så gillar jag hyllan under som man kan slänga ner saker, som man vill ha men inte se hela tiden, på.

    Jag längtar till den 27:e. Ska bara ta en sväng ner till Warszawa med jobbet helgen innan.

 • Fin soffa som har plats för många, när det behövs och bekväm plats för två i vardagen. Det enda som bekymrar mig är om armstödet är tillräckligt högt så att en till kan sitta med benen uppe som Maken sitter och samtidigt har tillräckligt stöd för ryggen? (Det är mitt behov av att ha benen högt som talar. 🙂 )
  Bord med mindre vassa hörn låter som ett klokt inköp framöver, men det borde väl vara lättare att hitta än en bra soffa.

 • På tal shf så är Maria M på 3:an just nu i nåt inrednings program med Laila Bagge , MM och mamman pratar jättelikt och är väldigt lika om man bortser från att mamman ser äldre ut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.