I väntan på Godot

Tänker jag fortsätta prata om Pokémon. Och vilket tvättäkta pokè-mongo jag har blivit, för jag älskar mina små figurer. De är snälla. Gör ni som jag och liksom kollar igenom status när ni ändå nattar för kvällen. Som tex ändringar i vad behöver jag-listan? Nu behöver jag bara en Oddish, en Clefairy och en Ponyta för att kunna evolva (OCH FÅ YTTERLIGARE EN I POKÉDEX).

Och så snubblar man över hånfulla bilder på FB. Som den här, det var i alla fall den senaste jag såg.


Jag är ju 40+ och njuter med mina Jigglypuffs. Man skulle snara kunna vända den direkt in i mål, tror folk att det finns “någon annan” som skall bekosta välfärden för oss???

Hahaha! Med det sagt fortsätter jag gulla med mina pockisar. Vi kallar dem så här hemma och det känns lite som att gå ut och plocka kantareller. När man kommer hem rensar man den. Ett litet harmlöst spel som gör så mycket för så många. Herregud, till och med kidsen pratar ju med tanten i ullklänning och för stora glasögon när det visar sig att vi har gemensam mark att stå på. Urgulliga.

Jag har dessutom ett halvskrivet inlägg som bara måste få komma ut innan det spiller över mer och mer. Innan det har fått komma ut kommer jag ha skrivkramp. Det är alltså inget som är i affekt längre, vilket är bra och att jag har gått i ullstrumpor jättelänge har ju ändå inte hjälpt. Och jag tror att en del av er vet ungefär vad det handlar om och att jag hållit det inom mig orimligt länge.

Men under tiden pratar vi pockisar. Nu när jag ändå nattar mina. Och så kan jag visa mitt Pokédex.

 
Jag kläcker, jag hänger på pokéstops med de andra barnen i småstaden och jag går (sjuk praktisk promenadapp för de lite tävlingsinriktade.

Jag har konstaterat en sak, det är en väldig skillnad mellan Strömstad och Stockholm, och då har jag inte ens varit i Gamla Stan än, där Pokémons trillar som fallfrukt i huvudet.

Driften att gå omkring i Gamla Stan är enorm! 

Den enda som verkligen irriterar mig är Kabuto. Jag fångade EN och sen dess har jag inte sett den igen. Och jag vill ha en Snorlax så gärna att…ja…jag vet inte vad jag skulle göra för en Snorlax. Men istället har jag två Pikachu, ingen från ägg med extra godis.

Vad har ni där ni bor? Jag gillade ju upplägget på Grand. Två lurade pokéstops och vi bara plockade massor av olika. Kan vi enas om något ställe som verkar himla bra och åka dit med våra spel och ett par batteripack?

Här har vi drösvis av Drowzee, fiskar (obviously) och maneter. Förvånansvärt många blommor och larver. 

Vad har ni?

Eller så åker vi helt sonika till Gamla Stan. 

Det är avkopplande att jaga pokemons.

0 thoughts on “I väntan på Godot

 • Haha ingen aning men vad jag vet från ungarna i min närhet så har jag massor av pokisar i en park nära mig och ett gym? Eller stopp? Precis utanför dörren på jobbet. Nä jag vet inte vad de olika grejerna heter men tydligen finns det gott om dom där så du är välkommen om du vill jaga 😀

 • Ganska bra, lyder domen från min pokemon-jagande 12-åring, han undrar vilken level dock? Han har level 23 och det här är som jag sagt förut ett underbart spel, han har snart gått/cyklat 10 mil i jakten på de här små figurerna!

  • Coolt. Urcoolt att få cred från den spelande generationen. Du kan hälsa att jag är på level 20. Är jag fortfarande bra då? 🙂

    • HAHAHA! Skitunge. Jag spelade datorspel långt låååååångt innan han var påtänkt. Och lanade. Fast då var det inte lika lätt som idag. Då fick man involvera arbetsplatsen och deras svinmoderna ISDN-lina.

 • Jag hänger gärna med på en prommis i Gamla Stan, men jaga pockisar får du göra själv.
  Nu väntar jag med spänning på inlägget som pockar (!!!) på att bli färdigt och publicerat!

  • Du måste ju börja spela. Det är verkligen asroligt. Och med tanke på hur mycket det finns i Gamla Stan så kan man inte bara gå på promenad utan att spela, det är slöseri på pokemons 😉

  • Ha ha har dragit med mamma på promenad ett par ggr o givetvis jagar jag pokemon på vägen, fast hon tycker inte det e lika kul, för det är ingen direkt motion när man stannar lite då och då. Man kan gå fort anser hon,även om hon motvilligt håller med om att det är bättre än att ligga på soffan

   Sen är hon lite nojjig över att jag ibland cyklar runt på stan och jagar pokemons på kvällarna efter jobbet

  • Göööööör det. Du bor ju i Sveriges Pokémon-Mekka. Jag måste ju ta bilen till stan för att vandra omkring och kolla vilka som finns var. Bara gör det. Det är tom kul att promenera när man spelar, och det finns en slags stegräknare. Typ. Man måste ju röra sig framåt för att kläcka ägg.

 • Jag, som inte jagar själv, tycker det ser lite rart ut. I övrigt är jag hjärtligt trött på folk som moraliserar över yngre generationers teknikprylar. Min yngste son spelade mycket WoW och jag kunde bli lite irriterad på att han hade aktiviteter som kolliderade med måltider, men på det stora hela tyckte jag allt att det positiva övervägde.

  • Jag förstår öht inte moraliserande över andra hobbies och intressen. Det är bara fyrkantigt och trist, men jag skulle nog aldrig gissa att du tillhörde de trångsynta. WoW är jag kluven till, inte som spel eftersom spelidén är den jag älskar mest i världen. Men mitt ex spelade och med tanke på att WoW var spiken i kistan för vår del känns det…sådär. Hade jag börjat spela det när det kom hade jag varit helt fast 🙂

 • Här kryllar det av drownies jynx, weedlem råttor och pidgeys

  Hade tänkt jaga karpar idag efter jobbet eftersom jag slkulle sluta tidigt och det är typ sommarvärme ute, men var dum nog o gå med på att jobba dubbelpass istället. Så nu blev det ingen jakt i em

  Har inte evolvat ännu, men tänkte sätta igång med det så jag år fler till pokedexet

  Vill även ha massor av magneter och voltorbs för att kunna evolva de med

  Just nu ligger pokedexet på fångat 86 och hittat 87

  • Har du inte evolvat ALLS? Det är ju sådant jag pysslar med när jag har varit ute och jagat. Då när jag nattar dem. Även om mitt inlägg igår var fullkomligt mejking no sense. När jag skrev det hade jag rensat och nattat dem i två timmar och var så trött att jag själv inte förstår idag vad jag skrev igår 😉

   • Jo 1-2 st har väntat på att få bättre när jag ökar i lvl

    Fast roade mig på jobbet när jag satt o väntade i tropikvärmen n nu ikväll md att börja rensa lite och spara de som jag ev ska evolva 🙂

    Jo, jag evolvade 1 krabba ikväll med, bara för att jag nästan hade den 1 gång men den rymde och systerdottern fick den, sen har jag sett den i listan när jag inte kunnat gå o leta efter den lr inte hittat den, så tröttnade på o vänta 🙂

    Resten har jag hittat lr fått i ägg 🙂

 • Här finns en djävla massa ratata och den där sprattlande fisken.

  81 fångade 82 sedda

  Ska till Stockholm i mitten av okt. Får bli promenixer i gamla stan då

 • Jag tycker du ska fortsätta prata Pokémon. Skönt det finns andra vuxna (?) som snöat in på de små monstren. Här hemma kryllar det av Eevys, weedles, caterpies och pidgeys. Fruktansvärt trista med andra ord. Imponerad av dina 88 i pokedex, många roliga som jag vill ha. Själv har jag 107, men saknar tillexempel Pinsir och Magmar. Nu väntar jag ivrigt på nästa version. Känner ett behov av att få en buddy.

  • Jaaaa. Det är ju jätteroligt att prata om det och jag skulle kunna prata om det SÅ mycket mer. Men jag lägger band på mig för att inte bli en renodlad Pokémon-blogg.

   Åh. Nu fick jag en idé. Ge mig en liten stund skall jag klura så presenterar jag idén i ett inlägg strax.

  • Har ni mängder med Eevees? Här är den hårdvaluta. Det är sjukt sällan man får den. Och SJUKT bra uppdatering. Det här spelet borde ju ha kommit i våras. Snacka om bra beachträning. Eller bitchträning 😉

 • Säger som M ovan, bara skönt att veta att nån annan över tolv spelar! 🙂
  Hemma i södra delarna av Stockholm är det gott om Jynxar och Drowzees. På jobbet på Öfvre Östermalm kryllar det av Rattatas, det tycker jag är humor…
  Nu befinner jag mig på landet, ö i Stockholms skärgård. Har just tagit en timmes promenad över hela ön och fångat… Noll. Nada. Zero. Tämligen o-bra pokis-ö det här! 🙂
  Lägesrapport övrigt: Sedda, 94, fångade, 93. Nybliven level 22. (Och den och kommande är för låånga för en med dåligt tålamod!) Antal Magikarp-candy, 323! Jag börjar se evolven i slutet av tunneln! 😀

  • Haha. Ja vi är ganska mycket över tolv. Även kvinnor spelar. Ibland glömmer speltillverkare glömmer det. Åh, nu skall vi göra roliga saker.

    • Stenungsund har en park med fyra stops på samma ställe och alltid bra fart. 🙂 Tröttnar du så gå en promenix runt torget så hittar du fler stop. Jag tror dock inte det är så många spännande pockisar som t.ex. i Gamla Stan. Förutom smådjuren och de jefla fladdermössen så finns det typ bläckfisk, sköldpaddor och liknande.

     • Sköldpaddor är bra. De är inte så vanliga här. Jag har hittat en Pikachu i Strömstad, sen tror jag inte att jag har hittat någon annan ovanlig. Jag är så fruktansvärt less på Drowzees och Zubats. Dessutom har vi mängder av Clefairys och det var ju bra ända till igår när jag kunde evolva. Vi får turnera med gruppen.

 • Imponerande pokedex! Jag bor i en lagom mellanstor håla så här finns typ fem pokestop och tre gym och till 99 % väldigt basic pokemons 😉 nu har jag dessutom levlat upp till 19 och upptäcker att jag slösar ENORMA mängder bollar och bär för att fånga de där råttorna, pippifåglarna och larverna. Att gå och jaga i en riktig storstad är en mer eller mindre ouppnåelig dröm för en annan. Snart sätter jag iaf igång ett lucky egg och evolvar bland annat 38 pidgeys, 21 weedles och 12 rattata. DET blir kul! (Har för övrigt fått TVÅ fiskar, vaffan?)

 • OMG vad jag känner mig lastgammal, fattar nada!
  Inte riktigt intresserad heller måste jag erkänna…
  Det jag däremot är intresserad av är ett inlägg som jag väntar med spänning på 🙂
  Kraam <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.