En liten tävling till som motvikt till all guldlamé

Men det var ändå just guldlamén och balprat som ligger till grund för tävlingen. I alla fall lite grand. Och mitt gnölande om den ständiga balbristen för egen del. Jag vill dansa wienervals iklädd guldlamé med snygg främling. Gärna om främlingen har uniform och kastanjebruna ögon. Eller näe, jag vill dansa med Robbie Williams, nu när jag ändå önskar fritt.

Alla läsande kvinnor och män med har säkert snubblat över en och annan Harlequinroman. Om man läser mycket och har läst alltid och inte läst någon sorts Harlequin är man nog ett unikum. Det är ju ett samlingsnamn för kortare romaner i genren romantik, men kanske inte precis Jane Austen? Eller jo, egentligen precis Jane Austen faktiskt (svär jag i kyrkan nu?). Man och kvinna träffas och ljuv musik spelas, fnurra på tråden någonstans i mitten som gör att kärleksparet skiljs åt (oftast dumma missförstånd som ligger till grund för det), minst ett kapitel av ältande, gråt och tandagnisslan för att kunna vika de sista fem sidorna till ÅTERFÖRENINGEN. The End. Ungefär så?

Jane Austens böcker är dock längre och mer välskrivna. Dessutom utspelar de sig under specifik tidsperiod. Jamen, det är väl skillnanden (ganska stor ändå).

Nu kör vi NOVELLTÄVLING!!! Tema Harlekinromantik.

romantik

Inte så himla komplicerat egentligen, men som med allt annat är beskrivningar av både platser, situationer och människor viktiga. Om det blåser ute, se då till att det blåser genom snygg främlings hår vilket gör honom tvungen att stryka luggen ur ögonen för att titta ledset/överraskat/besviket/rasande på objektet för sin ömma låga.

Storyline med två huvudpersoner, de möts, det gnistrar om dem, det uppstår något slags hinder på vägen och deras eviga låga släcks för att tändas igen närmare slutet när de får gnistra en gång till vid återföreningen. Givetvis kan det vara med fler personer, men kärleksparet har huvudrollen. Om det utspelar sig på ett rymdskepp, i nutid eller i ett självklart engelskt slott bestämmer ni.

Sista twisten. Den ena huvudpersonen skall vara ni. Om ni sedan väljer att vara partnern trogen och bara krydda till det lite eller om ni tar någon helt annan, ja då är det er konstnärliga frihet att göra just det.

Tänk bara på att få till dialogen och håll er till samma sätt att “prata” er igenom novellen.

Max 4000 tecken. (Typiskt elak regel för ordbajsare)

Har jag glömt något?

Jag är inte jury den här gången heller, det överlåter jag på författaren den här gången. Jag skall bara tala om det för honom först.

Det kommer vara roliga priser. Individanpassade sådana. Och Bokhandlerskan är såklart alltid med på ett hörn.

Deadline 31 augusti 00.00. Maila dem till mig på vic@fitterbittan.se.

HUR roligt?

Eller det kanske bara är jag som tycker att det är roligt?

0 thoughts on “En liten tävling till som motvikt till all guldlamé

 • Tror jag hoppar den tävlingen. Jag har ju inte ens inspiration till att fota just nu och att då försöka skriva ihop något harekin-aktigt känns som ett oöverstigligt hinder.
  Och skulle jag, mot förmodan, börja skriva så är 4000 tecken alldeles för lite. Jag har aldrig lyckats hålla mig kortfattad ens när jag skrev uppsatser i skolan. 😀

 • Alltså…ett par inlägg bak hos mig kan du läsa en sådan story. Anledningen till att vi numera bor på Karlsgatan och inte i den hatade skogen 😉
  Men jag skall minsann se om jag inte skall vara med i den här tävlingen. Skitskoj ju och ett mycket bra initiativ.

  Skickar med länken till inlägget så kan du roa dig lite med olika klyschor 😉
  http://www.hondjuret.se/2016/07/31/strumporna-tio-ar-senare/

  Men till en helt annan fråga (eftersom det är sjukt länge sedan jag hållit på med detta!!) Hur i hela jävla helvetet är man en bra flickvän innan 3:e (7:e) koppen kaffe?
  Tror kanske jag snart blir singel om detta skall fortsätta. *host* Teach me oh, master!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.