Min man köper aldrig kläder

Det är ju redan etablerat, dessutom pratade vi om det ganska nyss, både i bloggen och här hemma. Jag är så innerligt trött på dessa akuta klädinköp så fort vi skall göra något som kräver annat än trasiga shorts och foppatofflor. Maken har ett par skor av modellen bröllop eller begravning och ett par skor som passar till mittemellan. Kläder för underdel eller överdel existerar däremot inte och kostymen hänger i stan.

Ett tag engagerade jag mig i att köpa kläder åt honom. Det var ungefär samtidigt som jag försökte ha regler för vilka kläder man använder på vilket ställe. Det vill säga, man tar inga av sina dyra jeans eller fina båtshorts om man meckar i ladan eller nere i motorrummet på båten. Det behöver man ju inte eftersom man har köpt arbetskläder på älskade Jula?

Alla kan relatera till en fin och rosafluffig värld med enhörningar där det funkar så. I verkligheten gör det ju inte det och åtminstone i vår familj är det den största boven i dramat “mannen som aldrig har kläder för bröllop och begravningar som utspelar sig utanför motorrummet och ladan”. Eller som det heter här; lite makadam har väl inte skadat någon. (Det har det garanterat).

Om ni såg instagram häromdagen såg ni sexpacket. Mansgördeln. Bh:n för inte bara brösten.

Det är lite anledningen till att jag har insett att det verkligen är dödfött att ens försöka. Idag har han handlat igen och är än mer nöjd över sitt inköp. 

Jag kastar in handduken nu. Tänker inte ens vara smakråd framledes.


Kära soon to be kusinfru, om du råkar läsa här också? Kan du göra ett undantag för Monkey Boy och klädkoden på bröllopet?

Linnet gör inte direkt underverk med figuren. 

Det beror i och för sig på vad man är ute efter för underverk vid närmare eftertanke.

Titta så glad och nöjd han är?

0 thoughts on “Min man köper aldrig kläder

 • Här sitter jag och letar just nu förtvivlat i ett helt annat sammanhang efter folk som trycker vackra textiltryck. Jag ska inte anlita firman som tryckt hans linne. Aldrig. Aldrig.
  Ha ha ha!

 • Där satte jag frukostmackan i halsen i rena chocken och väckte sambon med mitt asgarv! Bortsett från det så vet jag precis vad du menar. Jag har en sambo som har garderoben full och då ljuger jag inte, med …….. Svarta hårdrockstischor! Nä förresten det finns någon enstaka marinblå och mörkgrå, alltså tischor med hårdrocksgrupper från de olika konserter vi har varit på under åren och inte en enda får kastas oavsett skick! Sen finns det ungefär lika många reklamtischor som han har fått genom jobbet under alla år. Dessa tröjor ska användas vid arbetesåsom målning, trädgårdsarbete o liknande, ja du fattar. Gör dom det? Nä för dom har han glömt att han har?!
  Men han är rolig han köper kläder och skor i parti och minut, jag tror han har mer kläder än jag, fast han använder dom väldigt sällan. De hänger där så snyggt och prydligt med prislapparna kvar för han använder bara sina hårdrockstischor 🙂

  • Jamen jag vet, vi har diskuterat det här med tishor med tryck på tidigare. Jag förstår inte. Däremot är det ju mer praktiskt för dig eftersom det verkar finnas kläder om ni skulle bli spontanbjudna på tjusigt afternoon tea (ofta man blir det). Här finns det inget. Vi råkade bli akut bjudna någonstans förra veckan, tror inte det var särskilt märkvärdigt, men jag minns inte ens vad det var nu. JO, vi skulle bara akut åka och möta en familj och käka med dem. Appojken hade ett par fina shorts som såklart var genomsmutsiga och ett par rena som givetvis var ett par avklippta gräsliga jeans för jobb. Hellre rent tänkte jag och fick klippa lite till i dem så benen åtminstone var lika långa. Själv hade jag spetsklänning och klackar. Herregud?

   • Hahaha vilken syn! Jodå här finns kläder men av någon outgrundlig anledning får vi göra akutköp här med för att han är värre än vilken kärring som helst “jag har inget att ta på mig, jag hittar inget” ??? När jag börjar rota runt i skåpet åt honom kan det låta” oj den här hade jag glömt/näää det där kan jag ju inte ha” :-/

    • Nu får du faktiskt lite banning, Vic! Fy vilket bloggmoment du hade där, sådant måste du ju bara ta ett snabbt kort på och berätta för oss! Hade varit helfestligt att se en bild på er bredvid varann 😀

  • Men Anita? Vad skall du ha den till? Jag vet inte var man har köpt den och just nu är vi ovänner så jag tänker inte fråga, men jag kan fråga när jag inte är jättearg längre? 😉

 • Din man har en beundrare!

  Här sitter jag i godan ro och läser “mina bloggar” börjar asgarva åt det linnet.. Maken undrar vad jag skrattar åt och får se bilden.. Döm om min (icke) förvåning när han säger med en uns avundjuka i rösten “Vart har han köpt den. Kan du fråga” och ler förväntansfullt som ett barn på Julafton…

  Så.. säg mig.. Vilken butik ska jag undvika när jag är ute med maken???

 • Va!!???
  Visste inte att den ens fanns i stl över 104!? Har alltid kallat dottern “min lilla apa” -känns inte lika gulligt längre

 • Det där var cirka gurka det hemskaste jag sett.
  Å andra sidan gillar jag folk som är som de vill.
  I den hör familjen är det maken som har smak.

  Markattan

 • Jösses, helt plötsligt känner jag att jag inte ska klaga längre på min make när han köper kläder. Tack för garvet som han bjöd på 🙂

  • Jag förstår bara inte vad som får någon att se det linnet att tänka “oj vad det var roligt/fint, det är skuggat så magen verkligen ser ut som en badboll och naveln blir mun”. Det köper jag. När resten av hans garderob … Inte finns. Imorgon skall vi på släktkalas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.