Trött, tröttare, skittrött = jag

Alarmet var ställt på 03.30 igår för att jag skulle köra ner till tåget i Gbg med avgångstid 06.30. Jag säger inte att det hände, men det kan ha hänt att jag bräckte mitt tidigare rekord på sträckan Strömstad – Göteborg med ganska många minuter. Om det skulle råka vara någon läsande polis bräckte jag givetvis inga rekord alls. Men det är väldigt fint och öde på motorvägar vid fyra på morgonen.

36 timmar senare, varav 12 timmar restid, är jag hemma igen och jag är inte ett dugg pigg faktiskt. Jag är fullkomligt dödstrött. Förresten, nu måste jag veckla in mig i en förklaring och förstöra lagom kort historia genom att göra den mycket längre. Jag brukar ta med sådana där Low Calory-bars när jag åker någonstans för att de mättar och dämpar godissug rätt bra, och jag har hittat en sort som är jättegod. På riktigt alltså. Den är inte bantningsgod (det vet vi ju redan att jag är usel på som inte ens klarade dag ett av 5:2), den är ett fullgott substitut till godis och det måste alltid finnas hemma. I mitt fall är det Allevo Blueberry.

Enda skillnaden på den och godis för min del är väl egentligen bara att man liksom bara äter en, sedan är man lite mätt och suget är stillat. Godis kan man ju äta hur mycket som helst.

Enda problemet (i mitt fall en fördel) är att den antagligen innehåller så mycket nyttiga saker som fibrer och grejor och därmed sätter lite fart på magen. Med tanke på att det är en fördel för just mig så kan man kanske ana, utan att gå in i detalj på mina tarmfunktioner, att jag inte fiser särskilt ofta. Snarare så himla sällan att jag själv blir förvånad när det händer.

Om jag inte äter en Allevo Blueberry då.

På tåget ner idag hade jag med mig två stycken och jag var jättetrött och jättehungrig och hade missat att beställa mat ihop med tågbiljetten så jag tryckte i mig båda två och sedan somnade jag med Storytel i öronen. Någon gång efter Skövde vaknade jag av att killen mitt emot reste sig och lämnade vagnen. EFTER Skövde. När tåget inte stannar någon mer gång så han skulle inte gå av. Uppvaknandet kom i samband med att magen var stor som en spärrballong och full med luft av något slag, som garanterat pyst över lite då och då för man har ju lite dålig koll på vad man gör i sömnen. Dessutom hade jag lurar i öronen som stängde ute allt ljud, så oavsett om det var små knallskott eller riktiga kanonkulor hade jag inte hört det heller.

Tacksamheten över att han inte kom tillbaka och att jag inte såg honom mer resten av resan var gigantisk. Där satt jag som eventuell äcklotant med blypanna och öppen mun (det kan inte finnas människor som sittsover snyggt?) och prompade bort honom?

Ja, som sagt, konsten att göra en kort historia lång. Och jag som inte ens hade någon ork att skriva något alls från början.

I vilket fall som helst så spenderade jag natten och dagen igår hos och med Kicki Husfruen, vilket var väldigt trevligt trots att det var mycket som skulle hinnas med på kort tid. Tacksamheten över att någon tar hand om mig är gränslös och hon tog inte bara hand om mig, jag fick även ansade och färgade ögonbryn. Jag skall visa resultatet när jag inte är så trött.

För jag har varit så himla otrogen. Vilket trogna instagramföljare redan vet. Men om man inte har instagram talar jag om det igen. När man träffar så unga grabbar måste det finnas någon slags regel om att man inte bara FÅR vara otrogen, man BÖR till och med vara det.

Träffar man en toypudel på 13 veckor som väger lika mycket som ett mjölkpaket så får man kyssas med tungan. Även om jag inte vågar tala om det för Stor och Liten.

Halledudane vad jag vill ha en liten toypudel nu.

Medan jag återhämtar mig lite vill jag faktiskt veta vad ni har för planer på midsommar, eftersom vi inte firar något speciellt. Vi brukar äta lunch på ön med resten av släkten, men i år är det tveksamt om vi ens skall göra det. Den ömma mamman och styvfar kommer upp redan imorgon för att spela golf och jag är ju redan lite anti sådana där högtider med för mycket förväntningar på sig.

Vad skall ni göra?

0 thoughts on “Trött, tröttare, skittrött = jag

 • Planen var debutsegling med båten men här ska det regna och åska hela midsommar, möjligen blir det bryggsegling…… Misstänker att det nog blir väldigt stillsamt härhemma med lite matjessill o potatis. Det är bara arr inse tant börjar bli för gammal för att supa, festa o skrika röv på stan 🙂

 • Planen med midsommar är följande:

  Glespanel i garage taket
  Plast på samtliga väggar i garaget
  Klippa gräset
  Impregnera förtältet
  Sätta upp förtältet
  Städa husvagnen
  Grilla iaf en gång
  Någon gång ska vi hinna med sill till maken och lax till mig med nypotatis
  Tvätta
  Städa
  Finns det tid så ska carporten plastas (taket)+ hakpanel

  Fira midsommar?? Varför det? Har inte tid nästa vecka kommer elektrikern om vi har tur annars kommer han veckan efter och ju längre vi hunnit ju mindre tid behöver elektrikern…… = Vi kan göra mer.

 • Midsommar firas mycket sparsamt numera eftersom vi är kvar i stan. Det är bara uppe på landet som det har firats ordentligt.
  Jag hade planerat att ha brorsan, hans båda grabbar, min pappa och min egen familj (make plus två barn) på sillfrossa. De planerna gick åt skogen eftersom dottern ska dra i väg med kompisar, äldsta brorsonen åker ner till Laholm och fiskar och brorsan med brorson nummer två ska fira på annat håll. Så det blir bara jag, maken, sonen och faderskapet som kommer att frossa i sill och titta ut på regnet som smhi lovat ska falla på oss.

 • Vi hade tänkt båt men så sjösatte ni…

  Nu blir det väl att söka skydd i någon källare istället 😉

  Skoja bara. Försöker oss nog på båt och då i trakterna runt Lysekil och Smögen. Offshoreställ är med (offshoreställ=så nära dykdräkt det går att komma)

 • Nej midsommar har av lite olika anledningar aldrig blivit en jättegrej i det här hemmet. När barnen var små brukade vi delta i dans (små grodorna), men numer slipper vi ju det.
  Fast matjessill för fem spänn från Klädesholmen blir det på fredag. Och en väldigt liten västerbottenpaj.

 • Jag ska jobba. Hela jäkla helgen. 🙁 Men sen är det semester i fyra härliga veckor! 🙂

  Fö är vi inte heller mycket för traditioner och firande. Brukar väl käka lite jordgubbar och så, men annars inget speciellt.

 • Är ute på den där ön som du var på i går. Var det möjligtvis där du träffade den oemotståndliga killen? Tror du att han vill ha en date?
  Själv har jag i dag tittat på när kompisen gick loss med trimmern på min äng (fd gräsmatta) och nu har JAG ont i hela kroppen??
  Midsommar ser ut att ägnas åt stickning av babymössa och läsa en bok eller två, det ska ju regna och ha sig. Lite god mat och dryck blir det förmodligen också. Inga andra planer än så länge.

 • Här blir det jobb, jobb, jobb hela helgen så något midsommarfirande blir det inte här, när jag kommer hem från jobbet blir det soffläge med ett öga på dator/padda/mobil och sen andra ögat på TV:n och troligtvis en tupplur med med dator/padda/mobilen på magen en stund misstänker jag

 • Haha man fiser jättemycket i sömnen 😉
  Planen för midsommar är sillunch med pappa och dotter samt kompis m son. Sen gå ner till midsommarstången och gå några varv för dans, fiskdamm köpa sig lite lotter osv.. sen för första gången på några år bryter vi traditionen med att sova hos pappa, vi åker tillbaka hem och förbereder för att äta grillat och duka upp för långbord i grannskapet bara vi slipper regnet framåt kvällen 🙂

 • Vi är inge bra på att fira högtider som man “ska” i den här familjen. Det blir lite sill till mig, om det inte regnar småspik grillar vi nåt och så planerar jag att läsa bok (böcker?) för fulla muggar. Jag behöver vila. Trädgård och allt annat får vänta.

 • Vi ska upp till Norrland och sommarstugan på en ö utan rinnande vatten 🙂 Dock var det en ordentlig olycka utanför jobbet ikväll, en äldre man körde i fel färdriktning på E4 och frontalkrockade med en familj, så vi lär köra lugnt imorn! De klarade sig fint, bara mannen till sjukhus med ryggsmärta, men hela e4 stod still i över en timme..

 • Midsommar ja, kan vi skjuta på den en vecka? Kom hem från husmorssemesteri Wien i tisdags kväll och på fem dagar har en make och två tonåringar stökat till lite grann. Eller rättare sagt de har inte plockat i ordning efter sig, det var roligare att åka till Göteborg och köpa en bil bara på kul. Och sen var de tvungna att provåka den nya bilen litegrann, och lite till… Att vi ska ha gäster i morgon, varav en är liiiiite mer ordningsam och två är allergiker och jag inte har full koll på menyn eller på huset och jobbar hela dagen och kommer att få anpassa menyn till vad jag hittar i affären ikväll känns jättekul. Men jag var i alla fall på bolaget igår och köpte vin…

 • Jag och hanjagdelartakmed ska på 50-års kalas på midsommarafton så nu ska jag bara klura ut hur jag ska få han att själv komma på att han ska vara chaufför så jag kan dricka vin till maten

 • Midsommar tillbringas med helt nya bekantskaper, två pers. känner jag, resten är helt okända för mig, vet knapp vart jag ska 😉 Vet inte hur många det blir totalt. Inställelsetid kl 14.00 då blir sill med tillbehör och grillning lite senare. Har köpt lite gott till värdinnan som jag inte vet vem det är 🙂
  Blir förmodligen väldigt traditionellt firande.
  Tänkte att ge mig på att binda en krans, fast då kanske man skämmer ut sig? 🙂
  Jaja det blir säkert bra tror jag, vad är det värsta som kan hända?
  Det blir dötrist, då åker jag helt enkelt hem 🙂
  Önskar alla en fin midsommar var ni än befinner er.

 • Vi har inga speciella traditioner kring midsommar men just i år ska vi fira väldigt traditionellt. Vi är ett helt gäng som ska hem till svägerskan, både barn o vuxna. Det startar med sillunch och sen blir det kubb mm om vädret tillåter. Framåt kvällen blir det grillning.
  Hoppas ni får en mysig midsommar vad ni nu hittar på!

  • Va? Var pratar hon skit om mig? Sist jag läste något överhuvudtaget så pratar ju hon aaaaaaaldrig skit om någon för att hon är så snäll mot allt och alla?

    • Jag försöker hitta vad det skulle vara men kan inte hitta det. Finns antydningar om förlorade vänner pga div orsaker men det hon mest är anti emot är exmaken. Men det får du läsa mer om själv 😉

     • Nej det vill jag inte, men tack för infon 🙂 Det lät ju som om det var något alldeles jättehemskt och då hade jag nog blivit väldigt arg. Jag undviker bloggen för att slippa bli just arg. Nu är jag ju fin och jämn i humöret istället. Fniss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.