Fredrikshamn var visst inte så slitet och trött längre

Vi är i Fredrikshamn. Närmare bestämt på det jag envisas med att fortfarande kalla badhotellet. Jag visste att de hade byggt om det och att det numera heter The Reef, men bad som bad? Hit åkte man förr för att dricka enorma mängder klorinutspädda drinkar och sitta i bubbelpool. Det verkar man inte göra längre.

Jag borde ha reagerat när vi checkade in och receptionisten dubbelfrågade om vi verkligen inte hade några barn med oss.

När jag tittade bakåt i incheckningskön insåg jag att vi var de enda som inte hade barn i släptåg. Det var barn överallt. Och inte en enda pruttfull vuxen. Inga gubbgäng med öl i handen och badbyxor i kostymfickan.

Det var exakt tio år sedan vi var här senast. Gubbgängen har nyktrat till och skaffat avkommor.

Hej TIDSÅNGEST. Vart tog de åren vägen? Årsringarna runt magen ser jag, men hjärnan har inte kopplat.

Mer om det senare. Inte om ångesten utan om hotellet. Det är strax utcheckning och jag är i CHOCK.

Igår gick vi runt i Fredrikshamn och konstaterade lite förvånat att den lilla staden alla göteborgare åkt till för att dricka öl faktiskt är himla mysig. Och att danskarna verkar väldigt generösa när det kommer till storlekar i vanliga boutiquer (alltså, heter det ens så längre?). Upp till storlek 48 var helt normalt. Man behövde inte trava iväg till någon avdelning där det bara hängde tält. Flotta grejor och schyssta designers.

Har ni kollat instagram har ni redan sett den här bilden. Jag provade en klänning som till och med maken tyckte var fin. Lite retro och man fick feeling. Jag ville twista i den.

image

Alldeles nyss kollade jag igenom instagramflödet för dagen och när jag kom till min egen bild fattade jag inte först. På riktigt. Jag hajade till över klänningens igenkänningsfaktor, men hann tänka “herregud, gillade jag en klänning som var så lik en klänning som Gunilla Persson knatar omkring i?”.

Sen såg jag stövlarna och mitt eget instagramnamn. Samt den pyttelilla mystiska personen i bakgrunden som ger mig Twin Peaks-vibbar.

På fullaste allvar tar jag fel på mig och GP. Det var inte första gången heller.

Nu skall jag sminka mig och kontemplera detta faktum. Sen skall vi checka ut och åka båt. Stor vit färjebåt alltså.

Jag återkommer på instagram före det blir ett inlägg till här misstänker jag.

Vilket väder! Vilken dag! Ha en fantastisk Kristi Flygare.

0 thoughts on “Fredrikshamn var visst inte så slitet och trött längre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.