Bloggförändringarna förresten?

Vi kan ju prata om något helt annat när jag ändå är på jättedåligt humör pga drömkatter. Det var alltså en (mar)dröm att någon hade skaffat katt och sedan struntat i den och att jag åkte fram och tillbaka 70 mil hela tiden för att hjälpa kraken. Det var inte helt solklart att det inte var verklighet såg jag. Men det var det tack och lov inte.

Bloggen fick ju en hel drös med kärlek i lördags. För att jag kände att det var jättelängesedan den fick någon kärlek alls och även bloggar behöver ömmas för ibland.

Den fick gillaknappar för kommentarer, gillaknappar för inlägg, möjlighet att dela till diverse andra media direkt i inläggen och lite annat smått och gott. Har ni ens noterat det, va VA VAAA?

Idag blev jag upplyst om att den där gillaknappen för inlägg bara funkar om man har ett WordPress-konto och det har ju inte alla. Såklart. Så jag tog bort den och ersatte den med en annan knapp, samma hjärta som finns för kommentarer, vilket innebär att den bara syns när man är inne på själva inlägget och inte längre när man scrollar runt bland inläggen.

Finns det andra önskemål?

Jag tycker till exempel att det blir lite kaka på kaka att ha samma hjärtgillande på både inlägg och kommentarer för att det förvirrar mig. Jag skulle vilja byta ikon på någon av dem. Vad tycker ni?

Det finns även en ogilla-knapp som hör ihop med gilla-knappen, men jag tänker litegrand att om man inte har något snällt att säga behöver man inte säga något alls? Vad tycker ni om det då?

När jag ändå sitter här med magont och tycker lite synd om mig själv så kan vi pyssla med något.

Eller ja, ni kan tycka och jag kan fixa? 😉

PS: Marie kom med en mycket bra idé i kommentarerna, och det finns ju som synes en uppsjö gilla-knappar att välja bland. Så det är bara att välja. Det kanske bara är jag som råkar ha en förkärlek för just hjärtan? Så jag ändrade till grå hjärtan i kommentarerna nu för att skilja på kommentarer och inlägg. Det är bara att gå bananas och börja välja här nu.

Screen Shot 2016-05-17 at 18.24.50 Screen Shot 2016-05-17 at 18.24.38 Screen Shot 2016-05-17 at 18.24.18 Screen Shot 2016-05-17 at 18.24.01 Screen Shot 2016-05-17 at 18.23.47 Screen Shot 2016-05-17 at 18.23.18

// Smaken är som baken – bred

(PSS: Har ni sett att det även har kommit en ruta med mest gillade inlägg i högerkant med? Vad tycker vi om det då?

0 thoughts on “Bloggförändringarna förresten?

 • Jag tänker att Ogilla kan betyda att man håller med om att något du skrivit om är nåt att ogilla. Inte att man ogillar det du skrivit. Om du förstår vad jag menar, märker att det här blir lite luddigt…

  • Det är en fantastiskt god tanke av en god människa. Dessvärre består internet inte av goda människor och den skulle användas som taskig knapp. Men jag hajar vad du menar såklart.

 • Ogilla är ingen bra knapp. Den klarar vi oss utan. Håller helt med FB som inte inför en sån.

  Förslag: gilla-hjärtana kan ha olika färg för inlägg och kommentarer?

  • Instämmer. Och BRA idé. Jag tänker att svartvitt kan funkar för kommentarer eftersom de ändå bara är ett textsjok, vi testar. Jag ändrar det bums och så tycker ni igen?
   Det finns en del att välja på, som tumme upp och massvis av annat, men det är ju bra att ha samma tema? Eller? Jag kan lägga ut en bild på valmöjligheterna.

   • Jag lade till bilderna med de olika valen i inlägget. Det är synd att det inte finns blå hjärtan. Jag gillar hjärtan och jag gillar blått. Blått passar dessutom till temat. Suck.

 • Alla nyheter är generellt absolut bra!
  Trots den inställningen är jag generellt trög med att börja använda nyheter.
  Dock är det heelt rätt att ogilla-knappen ogillas.

  • Jag är också trög, som med instagram, sen kommer det en dag när jag inte förstår hur jag har klarat mig utan det. Du har därmed min fulla förståelse. 🙂

 • Jag skulle vilja ha en knapp med Instämmer på. Om du skriver ett inlägg om något som upprör eller någon skriver en kommentar angående något lite mer negativt så skulle jag vilja kunna trycka Instämmer i stället för Gilla ibland. Att ha hjärta på Gilla är helt okej för mig. Olika färger på dem funkar också för mig.
  Hur går det med den nya bloggportalen du snackade om för länge sen?
  Instagram har jag gett upp efter att ha fått kontot hackat ett par gånger. Suck! Kanske ger mig på det igen någon gång i framtiden.
  Jag gillar dela-knapparna.

  • Sant. Lite sådär som FB faktiskt har det numera, med emojis som extraval till den förra gillaknappen? Det blir ju ungefär samma som instämmer trots lite ilska? Jag skall kolla på det, ingen dum idé alls, och jag vet att det går.

   Bloggportalen var vi ju två om och vi kom en bra bit på väg, men sen försvann Admin Anka någonstans mitt i tillverkandet och jag hinner inte ensam. Ni kan ju gå in och tjata lite på henne på hennes blogg, så hon får tummen ur arslet 😉
   http://www.gustavasofia.com/

  • Instämmer-knapp är ett jättebra förslag. På nätet säger man ofta +1 när man instämmer (iaf gör kidsen så), så ett plus-tecken? Om nu alla skulle förstå det, dvs.

 • Något som jag tycker är bra är om man har datum för publicering under rubrik. Då kan man se direkt om man redan läst inlägget. Även att man kan komma till kommentarerna direkt från rubriken.

  • Men datumet står ju precis bredvid rubriken, och kommentarerna står både direkt under rubriken och även längst ner? Läser du månntro genom RSS-läsare?

    • Ahhh. Jag kollade bara paddan och datorn. En del saker får stryka på foten eftersom bloggen är mobilanpassad. Annars blir den för rörig och tung att läsa, men det skall jag klura på, det borde finnas en vettig lösning på det.

     • PÅ själva blogginlägget kommer tid o datum längst ner via mobil medans tid/datum på kommentarer kommer på samma rad som nicket via mobil

      vilket jag aldrig tänkt på förräns nu när jag var tvungen till o kolla efter medans jag multitaskar genom att kolla Fin-Canada matchen på datorn via nån finsk länk o samtidigt försöker kolla Sve-Ryssland på TV och kolla lite mail, bloggar, fejjan samtidigt

      SEn gillas det med gilla knapp och ogilla är inget o ha 🙂

 • Herregud så många valmöjligheter! Tur att jag inte har blogg, hade ändrat och velat flera gånger i veckan! Hjärta är fint, och olika färger är bra, då blir det ju ett tema. Och ogilla-knapp är onödigt.

 • Så mycket man kan göra och så mycket man ska bestämma sig för … 🙂
  Jag gillar hjärtan för “gilla” och att ha röda och gråa är trevligt.

 • Att mest gillade inlägg hamnar i en ruta på sidan är rätt bra, tror jag. Där lär nog så småningom bli en topplista med favvoinlägg som man gärna går tillbaka och läser. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.