Trött och glad

Dessutom känner jag mig lite snygg trots att jag är tjockare än jag någonsin varit. Av allt skit som kommer med stigande ålder måste jag nog säga att det där med ändrad ämnesomsättning är svårast. När man inte har någon som helst karaktär, för att man aldrig behövt ha någon. Semla till frukost, godis till lunch och fettdrypande mat funkade alltså ända tills klockan slog kvart över 40 år. Sedan funkade inte det mer. I alla fall inte utan att kilona ökade i takt med åren.

Men skit i det. Jag kände mig skitsnygg. Både igår och idag och det händer inte så ofta att det stör. Skinnbyxor och högklackat golvade den där lilla satmaran som brukar sitta på axeln och viska taskiga saker som “skall du verkligen se ut så DÄR, du ser ut som en SÄL och är det inte dags att tänka på vikten nu när du börjar bli så gammal, det är svårt att vara en tjockis när du måste operera höftlederna GAMLING”.

Jag fick feeling helt enkelt. Vind i seglen. Eventuellt även en släng av hybris.

I alla fall. I förrgår hängde jag ju med två balla brudar. Det vankades middag hos Sanna (I mitt huvud) tillsammans med Kicki Husfruen. Svingod mat och massa tjatter. Det blir nästan plågsamt påtagligt att skogstorpet ligger så långt från ära, redlighet och balla brudar när man sitter där man sitter. För jag tycker väldigt mycket om dem och det hade onekligen varit praktiskt om det var enklare att susa förbi på en fika.

Efter middag och fika släpade Kicki snällt hem mig och bäddade ner mig i sitt gästrum. Jag är lite oklar över omständigheterna som föregick nedbäddandet eftersom jag var gränsfall medvetslös pga fullt ös.

Igår däremot var vi pigga som lärkor. Kicki och jag drog ut på rövarstråt. Med Trassel såklart.

Vi åkte till Plain Vanilla och suktade över cirka allt i butiken och vi åt lunch i restaurangen som ligger en spottloska från butiken. Dagens rekommendation nummer ett, asschysst käk och hundvänlig restaurang. åk dit! Inglasad uteservering där man fick ta med sig Trasslet in medan man åt. Hundvänliga restauranger är det ont om och de får en stor fet guldstjärna i min bok.

Det var inte heller något större fel på utsikten. Så länge man inte smakar på vattnet i pölen utanför är det lätt att missta sig och tro att man är på bästkusten.

IMG_9195

Dagens rekommendation nummer två är såklart också hundrelaterad. Plain Vanilla idkar försäljning av ursnyggt glasbord som står på display i butiken. Istället för matta ligger det fårskinnsfällar undertill. Bordets “ben” är en guldcirkel med mindre cirklar.

Det är inte bara ett bord. Det är även en hundkoja för alla jyckar som kan knata in genom guldringarna.

IMG_9200

Och där måste man avsluta lite. För att betrakta söthetschocken.

To be continued …

<enter signaturmelodi>

0 thoughts on “Trött och glad

  • Det råkade vara mitt fel att bloggen kollapsade lite. Jag pillade på saker jag inte hade tänkt pilla på. Men jag lagade det jättefort 🙂 Förlåt.

 • Tänk om vi endå bodde närmre varandra, men vi lyckas ju träffas nästan varje månad och det är faktisk mer än jag får ihop det med de flesta andra 😉 Fast snart kommer jag husmaken och Trasslet ut o hälsar på hos dig, när du minst anar det, mowahahaha!!

  And just for the record, Du ser inte ut som en säl! du är en lång och ascool kvinna som ibland har en sådan aura av coolhet runt dig att jag blir rädd.

  Sedan måste vi prata om Plain Vanilla, den butiken är så otroligt trevlig och har så mycket fint att jag blir pank av alla planerade inköp. Ni som har möjlighet, åk dit! Ni andra, besök webbshoppen! Tyvärr missar ni som handlar webb gulliga Johanna, men man kan ju inte få allt 😉

  • Nu rodnar jag. Eftersom jag är väldigt icke-cool, snarare en tönt. Som har vissa likheter med en säl. Men jag tar ändå tacksamt emot komplimangen och blir orimligt glad. 🙂

   Däremot håller jag med om PV och bostadsavstånden. Det är en faaaaaantastisk butik på riktigt. Och Johanna och Ingela gör den extra fantastisk. Man blir glad av Plain Vanilla.

 • Kul att du är”back on track)0″här har vi ,skaffat nya pass t voffarna…och även en jävla husbil….köptes igår…herregud hur kommer livet se ut efter detta?Traktor känns ju som en fis i rymden just nu…….p

  • Jag fnissar tyst. En husbil alltså? Herregud, vi kan inte ens åka till grannkommunen tillsammans utan att vilja skilja oss. Hur skall ni lösa det här, karlar och hundar och…hundar i husbilen låter som om man skulle kunna skriva dråpligt komedimanus om. Väldigt glad över att hundarna slipper vara papperslösa. Tjohooo 🙂 Gud så skönt att det löste sig.

 • Det é så sorgligt med dessa förbannade räpor som sitter på kvinnors axlar (även på min) och pratar dumheter.
  Kan vi inte bara en gång för alla be dem dra åt helvete? Vi kan väl få känna oss lite för tjocka/smala/fyll-i-valfritt-ord-här emellanåt om vi känner att vi absolut måste, men då ska vi snarast svara oss själva att vi faktiskt är skitsnyggast i hela världen ändå.
  Kan vi inte bara försöka bli lite vänner med oss själva?
  Vad säger ni? Ska vi testa? Över helgen åtminstone?

 • Du i högklackat och skinbyxor…..VILL SE!! har du inga bilder? har inte lyckats glömma bilderna på dej i vattnet för något år sedan, bland det vackraste jag sett.

  • Va? Men jag står väl aldrig i vattnet? Vad är det för bild? Är du verkligen säker på att det är jag, jag brukar ju mest stå i vassen? Men tack i alla fall 🙂 Jag kände mig verkligen tjusig i skinnbrallor och högklackat, bild kommer. Det kommer bli min uniform nu.

   • nej nej;, du stog inte i vattnet. du simmade och hävde dej upp på gummijollen.
    (se inlägg från 2014-08-02)
    Det är bara att acceptera, du är vacker!!

    • Hahaha, åh herregud nu gråter jag av skratt. Men jag tackar trots allt för komplimangen. Jag gick in och tittade på gummibåtsbilderna och jag minns precis hur arg jag var för att jag var för klunsig för att ta mig upp i båten. Din tolkning är ovanlig. Men bättre. Så jag ger dig tolkningsföreträde igen. 🙂

 • Sälar har muschar och nån sån har jag då inte sett på dig? =)

  Jag skulle också väldigt gärna vilja träffa dig/er men eftersom långtbortistan ligger just långt bort så får det väl bero tills jag kommer till närmare trakter.

  • Hm. Kanske inte riktigt lika mycket musche som en säl? Men jag KÄNNER mig verkligen som en säl när jag ligger och pyser i soffan direkt efter maten. Och det brukar stämma med spegelbilden.

   Det är ju DU som bor långt bort. Ju. 😉 Ni får börja åka på semester till norra västkusten lite oftare.

 • Åh vad skönt att höra att man inte är ensam. Är (hmm…. nu får jag tänka) 43 år och jag tycker bara jag sväller, är tjock på mitten o i ansiktet. Har alltid kunnat äta vad som helst, massa onyttigt men efter 40 så går det inte längre, TYDLIGEN!
  Försöker att tänkas på vad jag äter men vågen smyger sig uppåt.
  Nä nu är det vår och jag ska komma igång ordentligt med min stavgång i skogen och mina cykelturer.
  Finns inga genvägar.

  • Min våg smyger inte, den går från noll till hundra snabbare än en Formel 1-bil hahaha. Åh så deppigt det är när man inte har karaktär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.