“Om du hoppar så biter jag?”

Medan jag ägnar lördagkvällen åt att samla ihop mig (=slöa i soffan) efter en nästan en vecka borta från hundarna (ja ja, och maken) kan ni väl kika på dagens projekt. Gärna komma med glada tillrop och även låtsas som om hundarna inte är så obegåvade de ser ut att vara. Saker som involverar belöning i form av vatten eller mat brukar de ju lära sig snabbare man hinner säga leverståhej.

Fast inte just idag då.

Hussen hade köpt en vattenautomat till byrackorna som invigdes idag. När man springer så mycket på åker och äng blir man ju svettig och jättetörstig och det är en nödvändighet att bli serverad vatten av matte eller husse ur trädgårdsslangen vid hemkomst. Eftersom vatten ur kran är godast i världen. Näst efter skitiga, äggpruttsdoftande dyngpölar givetvis.

Det här är med andra ord värsta bästa fiffighetsgrejen. Meningen är såklart att de skall ställa sig på “pedalen” och stå still, allt medan vattnet serveras direkt in i munnen på valfri jycke, eventuell munhöjd är av underordnad betydelse. Nyckelordet är att de skall stå still. Inte gräva, bita eller råka göra rätt av en olyckshändelse så vattnet sprutar FÖRBI svalget och rakt ner i magsäcken. Utan att det bekommer hunden i fråga. De skall alltså kunna vrida på och av kranen alldeles på egen hand när törsten sätter in.

Jag trodde de skulle lära sig på nolltid. Det blev inte riktigt så och därmed kommer jag fortsätta låtsas att formation skithög på filmen bara har högst tillfälliga inlärningssvårigheter.

Inte skulle väl mina raringar vara så här bedrövliga?

0 thoughts on ““Om du hoppar så biter jag?”

 • Hahaha, skrattar så jag nästan väcker snarkande sambon. Klart bäst när de tittar på dig och helt klart tänker “men hallå, hjälp till! Vi förstår inte”. Men söta är de.

  • Stackars sambon 😉 De är verkligen söta (jag är såklart sjukt partisk), efter detta var de även extremt blöta. Men de lär väl sig. Någon gång?

 • Sitter i mörkt vardagsrum med huset fullt av sovande familjemedlemmar och skrattar så tyst jag bara kan…. Asså, hur söta är de inte. Philip och Gnista hälsar att de kommer att önska sig en likadan med den måste gå att koppla till flygande leksaker 🙂

  • De uppför sig som riktiga ärthjärnor 😉
   Men du, det finns väl redan pedaler som kastar leksaker? Nu menar jag inte lerduvekastare utan just hundleksaker?

 • Rolig grej,köpt var?Skulle vara rätt intressant och se om mina”smartskallar”fixade detta.Annars är dom ju inga”gourmeter”direkt…(pool,bide’,toalettstol,lerpölar,whatever går också bra…)Ja,detta med husbil lär bli ett mänskligt experiment …Men ni kan ju bo i båt,så såå jädra svårt ska det väl inte bli(dessutom får hundarna mer plats)

  • Maken hälsar att den är köpt på containerrally.se. Jag är som vanligt clueless när det hamnar sådana skojiga saker i hemmet. Men visst verkar det praktiskt om de nu kan få in i sina små rara hjärnor hur den funkar och faktiskt även vattna sig själva när de kommer hem från sina promenader?

   Jag håller med, storleksmässigt är det ju ingen skillnad på att bo på båt eller husbil. Men ingen av oss blir riktigt lika förbannad bakom ratten i båten. Bilen däremot. Herreminskapare vad tålamodet brister där på båda två. Samtidigt. Oavsett om man sitter bakom ratten eller är “hjälpsam” i passagerarsätet. Hahahah.

   • Jamen,tack,även om just vattenfontänen t vov inte fanns kvar…däremot det första som kommer upp är….tadaa en rumptrimmare,tja why not beach 2016 är ju inte så långt borta

 • Men kära nån ! Stor är ju liiite smart han låter Liten sköta grovjobbet 🙂 och Liten har ju fattat en del av galoppen iaf Det funkar säkert om ett par dagar, jag menar kan kossor och hästar fatta hur vattnet kommer i vattenkoppen så kan säkert dina raringar koppla nångång. 😀
  Men söta är dom i vilket fall som helst och de försöker ju hela tiden 🙂

  • Den store kör modellen “allt går att lösa med våld” och den lille HAR ju fattat del ett, men det var ju det där med att stå kvar. Det skulle kunna vara så att kossor och hästar är smartare? 😉

  • De älskar vatten och är orimligt roade. Så länge inte vattnet är sjöar och hav de behöver simma i. En del vattenhundar blir inte som andra vattenhundar och de där tassarna med simhud mellan tårna är ju helt bortkastade på de här två.
   (Älskar din “mailadress”, kan inte sluta skratta.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.