Motarbetare eller medarbetare

Om man skulle ta och köra något racerdiet i ett par veckor? Sade jag till maken i förrgår så där helt apropå inget alls.

Jag gick omkring i någon villfarelse att jag skulle klara att fasta mig igenom hela maj, för att slippa stå i vassen i juni. Naturdiet Jordgubb är ju ändå rätt god?

Ja, jag vet att vi har pratat om räpan på axeln, men hon dyker upp vid de mest oanade och välkomna tillfällen. Mer sällan de senaste veckorna dock. När man är gammal skall man vara lite tjock.

I eftermiddags åkte maken för att handla några väldigt viktiga bultar till traktorn (helt sant, akut bultbehov) och så kom han med med kvällsgodis till nya favoritserien.

IMG_9354

Jo. Dieten går fint tackar som frågar.

All energi som finns lägger jag på motståndskraft och jag har faktiskt bara tagit tre karameller och inte ett enda chips.

Funkar det där 5:2 egentligen?

0 thoughts on “Motarbetare eller medarbetare

 • Det enda som har funkat på mig är träning x4 och mindre matintag, altså färre kalorier gärna då inget socker. Det är socker som är farligt, mer beroendeframkallande än heroin och kokain.

 • 5:2 funkar två helvetesdagar fem ätdagar 🙂 Det enda som funkar på mig är att träna x4-5 dar. Minska katastroferna till helgen m a o inget snask under veckorna. Se till att gå minst mina 10 000 steg varje dag iofs rätt lätt när jag har ett rörligt jobb. Ge fan i naturdieten hela dan byt i så fall ut en-två måltider till att börja med.
  Det finns många hyfsade appar till hjälp. Jag kör en som heter lifesum (snålvarianten) och den funkar rätt ok.

 • Jag tycker 5:2 funkade jättebra när jag körde det. Gäller bara att planera sina kalorier på 2-dagarna och inte vräka i sig på 5-dagarna. Och inte dricka sig mätt på kaffe så man ligger i soffan och bara skakar på kvällen som jag gjorde…

   • Japp, kaffe te och vatten är noll kalorier så jag öste på första dagarna. Inte så smart… Men jag lärde mig dricka te, man får vara glad för det lilla! Sov gjorde jag, var väl helt utmattad efter skakningarna. Och så använde jag mig av barndomens knep inför jul, ju fortare jag somnar, ju fortare är det frukost!

    • Bra tänkt 😉 Det är kanske tur att jag inte dricker kaffe då? Jag är en jäkla bäbis som varken gillar rödvin eller kaffe. Men … noll kalorier? Man får väl pilla i sig mer än noll? *rädd*

     • 500 kalorier per dag är det som gäller på 2-dagarna. Två digestive är 100 kalorier, ett kokt ägg är 90 kalorier, 100 gram rökt lax är 100 kalorier. T ex. Så det gäller att planera sina 500 så man klarar sig igenom dagen, plus då kaffe, te och vatten i obegränsad mängd. Klarar jag det, klarar alla, jag har noll karaktär när det gäller god mat!

     • Jag SKALL!!! *är bestämd* Men jag börjar imorgon. Jag lovar att rapportera om jag död svältdöden imorgon, det kan hända. Hör ni inget vet ni vad som hänt?

   • Det var väl på TIDEN 🙂 Varje gång jag skriver “välkommen ut … ” tänker jag på det gamla frågeprogrammet där de sa välkommen ut ur burarna, vilket var det nu då? Kan du hålla dig utanför garderoben nu, det är faktiskt väldigt trevligt i just det här kommentarsfältet tycker jag *jättepartisk*

    • Ut ur garderoben och direkt in i vassen…. Jag har hängt här ett tag utan att ge mig till känna så jag vet att ni alltid har roligt här bland kommentarerna.

     • Men så får man väl inte göra? Finns det inga regler som du bryter mot genom att stå i garderob och kika? Du är i gott sällskap i vassen dock, där kommer jag stå minst hela sommaren. Och nästa 😉

 • Men herreguuuuud människa!!!!
  I hur många månader har jag sagt till dig att 5:2 is da shit? – om man inte går “bananas” på de vanliga dagarna..

  Massa the, vatten o kaffe, sen lägga sig tidigt och drömma våta drömmar om nästa dags frukost =)

  • Jag VEEEEET. Och nu skall jag. Men är det på riktigt noll kalorier. NOLL? Inte ens en liten liten dryck? Då kommer jag ju bli helt olidlig?

    • Det betyder alltså två VLCD-drycker och sedan så mycket vatten eller pepsi max att man kissar ner sig? Jag har frågat förut, men … pajar inte magen av de dagarna?

 • Jamen, jag har ju sagt att du ska köra LCHF (obs! ej champagnevarianten) för både utseendet och hälsan. Om du sedan lägger till (alltså tar bort!) frukosten och kör 16:8 så bör nog sälformen komma i riktig form till sommaren 😉 <3

  • Jag har ju testat LCHF, i typ två månader. Och jag var benhård, vilket inte var så svårt med tanke på att man får äta fett 😉 Det enda osm funkade var att magen aldrig varit så tyst och stillsam, men vikten gjorde det inget för och det var himla orättvist när det funkade så bra för alla andra. Men…nu när jag precis kopplat 5:2, vad i hela friden är 16:8? Hahaha, herregud så blåst jag känner mig 🙂

 • För vissa tar det lite längre tid innan vikten börjar röra på sig. 16:8 betyder att man har ett “ätfönster” på 8 timmar och att man sedan fastar i 16 timmar. Ett exempel: lunch kl 12 och middag vid sjutiden. Sedan äter man inget mer förrän nästa dag klockan tolv igen. Jag tycker det är enklare än att behöva ha riktiga fastedagar. Jag äter alltid tillräckligt med fett inom mitt ätfönster så jag klarar mig helt utan att gå hungrig de andra 16 timmarna. Det hela Görs i kombination med vanlig LCHF. Jag kör så hela veckan men på helgen äter jag frukost med familjen och hoppar då över lunchen istället.

 • Men alltså, om vi bara lekar med tanken att jag drabbas av enorm karaktär och åtminstone klarar att fasta på något sätt, 5:2 eller 16:8. OM jag fortsätter äta ungefär som vanligt de andra dagarna/timmarna, minus godis och annat onödigt trams, skulle jag gå ner i vikt då eller skulle bara kroppen gilla mig extra mycket för att den får fastetid?

  • Är inte säker men prova! Det är mycket möjligt att du går ner i vikt och framförallt så är det mycket bra för ditt blodsocker och insulinproduktion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.