Fräcka FredagsFrågan

Maken och jag är oense (inte ovanligt), men nu tycker jag verkligen att han klampar omkring med sina 45:or där han inte har någon som helst talan. Det handlar då om bloggen och något han har gnällt över sedan jag började plita ner saker och han började smygläsa.

Han orkar faktiskt inte läsa så många ord! Han tycker att det skall vara färre ord och fler bilder.

Helst skulle han antagligen vilja ha en dregeltålig pekbok, men någonstans får man dra gränsen.

Jag tänker mer så här; det är min (-ish) blogg och jag gillar ord, men bifogar gärna en bild eller flera när orden tryter och det inte längre är möjligt att utveckla ett ämne med enbart ord som verktyg. Dessutom är jag medveten om att jag kanske är lite överdrivet generös med bokstäver eftersom jag snittar ungefär 700-800 ord per inlägg. Sedan ett par hundra ord till i kommentarerna. Nästan tusen ord alltså. Med tanke på att tegelstenen Krig och Fred ligger på 600.000 ord (orka!) betyder det att jag hade kunnat skriva episkt dryg rysk roman om jag hade dedikerat hälften av min bloggtid de senaste tre åren åt att göra just det. Eller två stycken om jag inte hade bloggat alls. Fast på svenska. Eller så hade jag kunnat skriva ett oräkneligt antal D-uppsatser och blivit begåvad samtidigt?

Om man skall se saken på det viset så är det ju ganska många ord, det är det.

Men på en blogg, som därtill råkar vara ens egen, bör man ju få göra som man vill även om maken spelar en av huvudrollerna?

Dessutom läser jag hellre finurliga ordbloggar och jag läser absolut inte bloggar med 90 procent bilder på bloggaren, bloggaren med vänner och bloggarens senast inköpta duschtvål. Då känns en serietidning högkvalitativ i jämförelse.

Bloggar med fokus på vackra foton eller till exempel hundar är självklart undantagna.

I makens fall handlar det bara om att han vill ha just en serietidning och jag tycker inte att det är roligt att skriva en serietidning.

334 överflödiga ord senare kommer frågan; vad vill ni?

Jag råkade drabbas av en liten släng självinsikt och insåg att en högst normalbegåvad man med ett antal särintressen borde kunna representera en ganska stor del eventuella läsare. Och här sitter jag på piedestalen uppe på den höga hästen och bara bestämmer och beslutar helt själv.

Kan ni inte tala om vad som är bra och vad som är dåligt och om det ligger någon sanning i det maken tjoar om? Även en blind höna hittar korn. Ibland.

Lite tvångsmässigt avslutar jag med en bild.

IMG_9250

Den här parfymen, modell handväskformat kommer jag tävla ut imorgon. MaVie av Boss. Jag fick den när jag köpte Julaparfymen häromdagen. Efter att ha testat en liten spraydusch på handleden konstaterade jag att även den platsar i den alltför stora kategori parfymer som luktar jättegott i flaskan, men kattkiss på mig. Kattkiss på mig betyder blomster och ny vårparfym till någon annan.

Jag har lärt mig att det har något med pH-värde att göra om en parfym funkar eller inte funkar.

Förvåningens finger i häpnadens mun, mitt pH-värde är surt. Det också.

0 thoughts on “Fräcka FredagsFrågan

 • Malin i Norrland says:

  Du ska inte ändra på nåt i bloggen, den är bra precis som den är!
  Maken får väl läsa andra bloggar om han vill ha mer bilder

  • Det är överkurs för honom att läsa andras bloggar 🙂 Men han har övat på sistone, och följer nu Ohejdat, som jag också tycker är en formidabel blogg. Och så har de en svart hund. Nu är de i Japan och semesterbloggar, vilket är väldigt bekymmersamt.

 • Hej! Läser mycket gärna välskrivna skruvade historier om livet på landet o hundars hyss mm.( Numer även katters hyss..) Kul med bilder också men har inget som helst behov av 90% bilder på bloggaren o bloggaren med vänner o duschtvål… Det är alldeles för många som skriver om ingenting typ vad de åt till frukost (bild, företrädesvis mackor med avocado), vad de åt till lunch o med vem (bild), vad de har på sig (bild) o var man kan köpa dessa kläder, vad de åt till middag (bild) etc etc. Läser hellre en blogg med lite tankeverksamhet bakom, allvarliga funderingar ibland, roliga historier för det mesta men ffa, med risk för att bli tjatig, välskrivet! Fortsätt i samma stil oavsett vad maken tycker! Han kan leka med traktorn istället för att läsa bloggen om det inte passar, haha.. Liksom jag kan välja att inte läsa bloggar med bilder på avocadomackor o duschtvål..

 • Jag gillar dina bilder, absolut, men jag gillar ännu mer när du berättar och jag skapar konstiga bilder inuti huvudet. Kan det vara så att jag är underlig? Nja. Och det betyder förmodligen att du på det här sättet aldrig kommer att nå upp i samma läsarantal som Bl*nd*nB*ll*. So what?
  Jag är (nästan) beredd att sponsra en prenumeration på Fantomen till maken – inget ont om Fantomen. Eller maken.

  • Du är inte ett dugg underlig. Eller så är jag precis lika underlig. Jag tycker om att måla med ord och jag ääääälskar att läsa ordmåleri. Är därtill så himla ointresserad av att ändra på något i tron att jag skall lira med BB. Det vill jag inte. Däremot är det ju bra att höra kritik (positiv som negativ) från befintliga läsare. Det är ju ett gäng här som smyger. 😉

 • Visst är det roligt med bilder, men jag gillar din blogg som den är. Vill han se mycket bilder kan du ju tipsa honom om Instagram. 😉 Finns säkert konton där som bara är tillängnade traktorer, dammsugare eller nåt av hans andra intressen. 😛

  • Genast tänker jag #dammsugare #traktorkärlek. Jag har just lärt honom Pinterest, Instagram är nog bättre för honom haha. Fast nu läste han heeeela inlägget med spisrosor på kinderna.

   • Jag håller ju med, men han har inte läääärt sig instagram än. Han verkar inte riktigt fatta vitsen och jag vet inte riktigt vad det är för vits han inte fattar så jag kan inte lära honom heller. Håller även med om att det är skönt att läsa text, självinsikten handlade mest om att jag kanske övertextar.

 • Som ordfetishist så säger jag bara, you go girl! Dina ord är nästan de enda jag läser. Senast igår pratade Per och jag om din blogg och han sa: Hon är ju rejält duktig på att skriva. Så, uppenbarligen även män blir bortkollrade av bra sammansatta ord 🙂

  • Jag visste inte ens att Per läser??? Men om ni båda ägnar en liten stund åt att säga så fina saker på en torsdagkväll är det ju världens komplimang. 🙂 Och du menar alltså män som inte vill ha pekböcker nu va?

   Men om du har samma grundkriterier som jag, vad läser du då? För mig är Ohejdat klart roligast. Några guldkorn att dela med dig av?

 • Det var ju det där med tänka bilder som sagt och då räcker det med att läsa ord för min del. Bilder är helt ok och bra för då får jag jämföra mina bilder med verkligheten 🙂 men orden överväger alltid. För min hjärna har bättre bilder och framförallt roligare …..
  Så lyssna inte på maken utan fortsätt i din vanliga stil så får maken ägna sig åt andra serier 🙂

 • Eftersom vi hängt här ett tag nu så gillar vi troligtvis din blogg som den är, hade vi velat se allt det där andra som t ex schampoo osv osv hade vi dumpat dig för länge sen 🙂

  Dessutom gillar vi lr jag iaf att läsa om Stor & Litens bravader ja även lilla minis bravader nu när hon börjar våga sätta tassarna utanför dörren ibland. Ja, även makens påhitt vill jag veta, de brukar vara rätt underhållande ( tack Maken )

  På tal om dogs, så häromdan på jobbet kom jag till en som hade 2 hundar (tror det var nån form av pudlar fast modell större)

  Mena iaf skulle dit o hjälpa deras matte lite fast det har dessa 2 fyrmeningar totalt missuppfattat och anser att man kommer för deras skull

  När man kommer innanför dörren kommer de direkt o ska hälsa ( läs bli klappade & kliade givetvis) sen får man motvilligt sluta med detta och gå in för att hjälpa Matte, fast ettan går o lägger sig på soffan medans tvåan kommer in i mattes rum o hoppar upp på sängen och har fortfarande inte insett att jag ska hjälpa matte utan anser att man ska fortsätta klappa & klia den, vilket man givetvis gör lite iaf, för att sedan försöka hjälpa matte med det hon ska ha hjälp med, fast tvåan tycker inte alls det är nödvändigt utan petar på en med tassen och anser att man ska fortsätta med att klia & klappa den istället för att hjälpa matte

  Sen när man äntligen lyckats hjälpa matte och hjälper henne ut i rummet kommer ju givetvis ettan med fram och kräver ihop med tvåan att bli klappad & kliad

  • Nej nej, de hade inte alls missuppfattat. Vilken oerhört sympatisk hjälpbehövare (vad heter det på riktigt?) som har två keliga jyckar. Men hur i hela friden klarar hon att ha två jyckar om hon behöver hjälp att röra sig hemma?.

   Jag känner en hund till som “petar” med tassen när han vill bli kliad. Han bor här och ligger just nu bredvid mig och petar oavbrutet för att jag ignorerar honom 😉

   • Det finns en husse med i hushållet så inga problem med hundarna

    Det heter brukare ( ett ord jag ogillar starkt) så kör med det gamla ordet sim det hette när jag började inom vården… Vårdtagare som låter bättre än brukare

 • Och sedan jag läste den meningen så går den på repeat: “ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör, ingen vill veta var du köpt din tröja”.

  Tack för den ha ha ha.

  Älskar den låten faktiskt. En fantastisk text ha ha ha.
  Jag tror jag var den enda i hela Dalsland som gillade den när den kom, tyvärr.

  Men till saken: det är bra som det är, här inne.
  Jag gillar hela din blogg och precis som den är. En bild här och där är aldrig fel. Men det har du ju.
  Kör på bara .

  Och tack! För hjälpen med grindspiralmojjängen

  Men att ha en egen jukebox i huvudet -som dessutom är kass på “shuffle” så blir det lite störigt ibland.

  • “Men att ha en egen jukebox…”-meningen
   Ska klippas och klistras lite .
   Den ska in efter meningen “tack för den”.
   Jösses så rörig!
   Inte ens en kommentar kan man få i rätt ordning ha ha ha

   • HAHA! Jag tror att du måste ha varit den enda i nästan hela Sverige som gillade den låten, men den fastnade på hjärnan och den kommer nog hänga med resten av livet.

    Föga förvånande att spiraldörrgrejen kom från Jula va? Urbota korkat av mig att inte fatta det från början 🙂

 • Du Ska Inte Ändra På Någonting!

  Du kan ju skriva, det var därför jag blev kvar när jag tittade in här via en länk. Dina bilder är bra komplement, det är roligt att frossa i hundbilder eller fina havsbilder någon gång, men utan texterna hade jag tröttnat.
  För att inte tala om alla gånger jag garvat högt när jag läst här (inte ovanligt när man läser kommentarerna heller), det vet jag inte om det har hänt hos en “bildfrossare”.
  Sedan finns/fanns det bra bloggar med kortfattade texter, så man måste inte skriva långa, men det är fortfarande texten jag fastnar för.

  • Tack rara Humla. Jag tycker ju samma (inte om mig själv, men om andra), jag fnissar högt åt kommentarerna här och åt Backman. Han är en ordkonstnär. Existerar det ens någon som spelar på hans nivå? Jag har inte hittat någon annan.

 • Jag har sagt det förut, och jag säger det så gärna igen! Du är min blogg-idol! Så inte behöver du ändra på nåt i bloggen! Och grejen med en egen blogg är ju just att man skriver/fotar/visar/delar med sig av det man själv vill!
  Du och jag har ju ganska olika stilar på våra bloggar, och kanske även på våra läsare, även om vi ju har en del gemensamma läsare också. För det finurliga är ju att det kan vara kul att läsa lite olika sorters bloggar, och alla väljer ju vilken man vill följa.
  Kan det vara så att maken tycker att han förekommer för sällan på bild i bloggen?? 😉

 • Du skulle bara våga ändra något. Det är ju för att du och din blogg är som de är som den är en favorit. Om det inte passar maken så kan han ju starta en egen med serietidningsstuk. 😉

    • Oh yes. Som man bara skulle kunna läsa på pekskärm. Eller möjligen se på youtube så han slipper skriva och läsa. Vilket PÅMINNER mig. Man kanske skulle prova den där livetekniken från torpet, med make, hundar och katt? Det skulle han nog ställa upp på om någon skulle vara intresserad av att titta på honom 😉

 • Fortsätt som du gör, blanda massor med ord”bajseri” med enstaka bilder för att förstärka, förklara eller bara visa något skojsigt (som en traktor som bäst upplevs med bild). Det är det som jag personligen gillar med just din blogg. Avocadomackor, inklöpslistor och bästa bästa vännen som sitter och ler med ett glas (eller glass) är inte lika kittlande och får andra läsa (och skriva)… U go girl!

 • Ändra inte på något! Framför allt inte för någon annans skull. Hade vi inte gillat vad och hur du skriver, hade vi ju inte hängt här. Det kanske finns folk som hänger på bloggar i hopp om att de ska förändras, men jag tycker det verkar vara slöseri med tid.
  Du kan tipsa maken om en Facebook-sida som visar samma bild på Toto Cotugno varje dag, jag tror han skulle gilla den
  Förresten misslyckades jag kommentera ditt inlägg om räpan, så jag passar på nu och säger att du var skitsnygg!

  • Lovar och svär. Och tack 🙂 Jag tror kanske att jag inser idag att ni antagligen inte hade hängt här inne om ni vantrivdes, men kära maken envisas med att fråga varje dag om jag har bloggat, vad jag har bloggat om och sedan skall jag berätta för honom vad det står om det är för mycket text. Det gör jag givetvis inte. Men jag började fundera över själva grejen (det var antagligen räpan som fick taltid igen).

 • Jag är givetvis både rörd och skakad och borde ju haft tillräckligt bakom pannbenet för att HAJA att det inte är rimligt att ni hänger här om det är obehagligt.

  Men det här ger mersmak. Inte att få bekräftelse, jag vill ha bloggtips. Ålder och kön är av underordnad betydelse. Jag gillar text, lagom med bilder och knorrar i textform. Min favoritkändisblogg är Backman, min favoritokändisblogg är Ohejdat. Tigerliljan har en melodi i språket som tilltalar mig. Gemensam nämnare är att de får mig att KÄNNA något. Ofta fnissar jag dessutom högt. Jag vill ha tips eftersom jag är sjukt dålig på att leta efter bloggar när jag har fullt upp med att skriva en.

  JO! En till, en alldeles nytillkommen som jag precis har tipsat om, den har jag nyssens börjat läsa. Bloggbevakning. Den är lite som en välskriven och sarkastisk Hänt i Veckan, och man måste älska Tjocka Hetsätarkatten som ständig medhjälpare där.

  Hjälp mig?

 • Sist på bollen som vanligt, men kan bara instämma med alla andra. Finns ingen som helst anledning att ändra på nåt. Vi kommer hit för att läsa först o främst. Bilder på lurvtussar och drönarfilmer är grädden på moset. Bloggar med drivor med bilder på tillgjorda leenden, kindpussar o det-här-är-inte-alls-smygreklam-som-jag-tjänar-pengar-på finns det alldeles för mycket av.

  Bloggbevakning är kul, men för att fatta allting borde man ha koll på alla dessa bloggerskor (som jag inte har o inte vill ha heller). Fredrik Backman är underbar. Har läst honom sen nåt år innan Ove kom ut och han håller samma klass idag. Har tyvärr inga jag kan rekommendera. Hinner inte läsa så många bloggar. En som jag kan fnissa åt är den här: http://terriblerealestateagentphotos.com/ – en ren bildblogg med roliga captions. Bäst är sektionen Garden chairs of solitude. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.