En städdag till

Det blev en dag till hos mormor. Jag och mamma drog dit idag igen för att lägga de manglade dukarna på exakt rätt plats i byrålådan och sortera silvret. Vi nådde inte perfektion i lördags.

Det betyder att jag är a) tröttare än en björn på vintern och b) och maken har gått om varandra sedan i lördags och jag har fortfarande inga foton att presentera från det skojiga kalaset.

Med andra ord gör jag bara en liten instickare här för att inte bli efterlyst. Med ett foto jag snott av mamma.

IMG_9029

Har man ramlat och fått blåklockor i ansiktet så har man. Då fixar det “lilla” barnbarnet det med smink.

Notera gärna bristen på rynkor i mormors ansikte.

Hon är HUNDRA år! Jag har fler rynkor än hon har.

Vem fick alla bra gener?

0 thoughts on “En städdag till

  • Hahaha. Himla bra att veta. Jag kommer alltså bli helt rynkfri, liksom ett vin skall jag åldras med finess istället för att rasa ihop? Den som lever får se.

   Tycker du vi är lika? Det är du nog den första som sagt. Men jag gillar tanken på att vara lik mormor. 🙂

   • Trots att jag ser er från olika håll tycker jag att jag ser likheter.
    Titta ordentligt och objektivt så ska du få se!

    Markattan

  • Jag vet inte? Helt oförklarligt. Hon är ju dessutom liten och mager, då brukar man ju absolut vara rynkig. Är man gammal och tjock är det ju lättare att fylla ut skrynklorna, men det är hon inte.
   Jag tror jag är kanske lite lite arg. Mest för att mamma bad mig titta upp cirka tusen gånger medan jag sminkade mormor för att alla foton blev suddiga. 😉

   • Jag har ju inte så himla mycket rynkor, förutom under ögonbrynen, men brukar tänka på det att jag nog kan bli russin om jag lyckas bli av med lite övervikt, för det brukar ju vara precis som du säger. Har man inte fett att fylla ut med så blir m an skrynklig.

    Jag insåg efter att jag hade skrivit det första, att du kanske bara var koncentrerad på att göra mormor fin och så kom fotografen och störde. Det blir ju lätt så att man kan se lite arg ut när man är koncentrerad. (I alla fall gör jag det.)

 • Jag tror hon behöll de där rynkfria generna för sig själv…

  Så himla coolt att ha mormor kvar när man är så pass…inte tonåring själv. Min mormor gick bort för 22 år sen och då var hon ändå nästan 94. Det fattas en generation i vår familj eftersom hon var 44 när mamma föddes.

  • Taskigt isf. Hon delade med sig av sitt humör, men inte av rynkmiraklet. Det ÄR svincoolt att ha mormor kvar. Extra coolt att hon knappt ändrat sig på 40 år, vare sig utseendemässigt eller personligheten. Jag är väldigt väldigt tacksam över det.

 • Kan vi inte sno lite antirynk-gener från henne och spruta in hos oss andra.
  Det fuskigt att en 100-åring ska ha mindre rynkor än oss som har “några” år kvar till den respektingivande åldern.

 • Tandläkaren idag: Åh, snart fyller du ju jämt. Jag fick grunna lite på vilket år det är och räknade då kvickt ut att jag fyller 50 i sommar. Jag skiter i födelsedagar och hur gammal jag är och har noll koll. Känner mig som 30nåt. Men så kom jag att tänka på din mormor och svarade tandläkaren: Visst, då är det halvtid!
  Lite häftigt är det ju med 100! 🙂

  • Men hallå. 50 kan du ju inte bara glömma, det måste ju i alla fall firas med pompa och ståt! Och bjuda alla här inne. Men visst är det halvtid bara 🙂 Det är rätt trevligt att tänka att man kan ha 30+ bra år efter pension att bara göra skojiga saker om man får vara som mormor.

 • Klart man ska vara fin på sin födelsedag sen tror jag nog att hon är lika fin utan smink så välbevarad som hon verkar 🙂
  Ni är lika vilket en del redan har påpekat

  • Jag tror vi har ungefär lika många. Argrynkan mellan ögonen och kindhänget. Mormor är väldigt medveten om sitt egna kindhäng och drar gärna bak ansiktet när det skall fotas. Man är inte äldre än man gör sig 😉

  • Mmm. Det är en dröm att få se ut som mormor när jag blir gammal (äldre?). Men det kommer inte hända, det är redan kört. Suck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.