Himla fiffig app alltså

Den där som Fru M tipsade om. Min PLAN är att omvandla torpet till en app-ritning och sedan skall ni få tala om för mig vad jag skall säga till hantverkarna. Eller så kommer ni bara hit och talar om det. Det sistnämnda är ju betydligt trevligare.

Minns ni min senaste tatuering? Armbandet där jag inte blev helt nöjd med färgerna trots att det verkligen var mina färger.

IMG_8635

Av outgrundlig anledning ser den inte lika turkos ut fotad med blixt som den gör i verkligheten och just den här ville jag ha i kallblå. Inte varmblå. Hela den andra armen är ju varmblå så det är ju bara något hjärnan har hakat upp sig på.

Imorgon har jag dejt med min högt älskade tatuerarmästare och nu har jag laddat ner drösvis med färgkartor. Jag har en tydlig vision. Det hade jag inte sist och så pratade vi oss igenom hela tatueringen så jag glömde titta under tiden och tittade först när jag var klar. Synnerligen korkat. Men min gaddare är inte bara duktig, han är även lika benägen att lösa världsproblem som jag är under tiden man sitter där.

Den skall alltså färgas om och det är ju hur roligt som helst bara det.

MEN. Det är skitsvårt att gå till Herr Tatuerare och inte göra något nytt också. För det är sant som de säger. Börjar man vill man aldrig sluta. Ungefär som att äta glass.

Nu har jag snöat in på att kanske skaffa mig en vit tatuering. Helvit alltså. Det enda jag vet är att de blir snyggare ju mer ljushyad man är, och det är jag ju.

Någon som har en vit?

Alternativ nummer två (på delad andraplats) är blått hjärta utan konturer (på fingret) eller blå fjäril. Eller ett kors. Kanske ett radband. Någon gång skall jag ha en offknapp (bokstavligt talat alltså, en tatuerad sådan).

Ni hör ju. Det är hopplöst för jag ÄLSKAR tatueringar. Men vita alltså?

I övrigt har gräsänkehelgen varit fullkomligt utmattande. Igår gick jag och lade mig jättetidigt, men jag fick inte sova.

Den stora hunden bestämde sig för att jag var helt försvarslös utan husse i huset och vägrade därmed att lämna nedervåningen och ytterdörren vilket skapade kaos för den lille. Han sprang mest upp och ner för trapporna, oavbutet och hela natten, i ren desperation för att få ihop flocken och trappstegen knakar rätt ordentligt.

Jag sov alltså just inget alls. Så lite att jag faktiskt övervägde att ta med en filt ner och lägga mig bredvid Stor vid ytterdörren för att få sova några minuter. Men det gjorde jag inte.

När det började ljusna kom Stor upp och lade sig ljuvt suckande i sängen efter väl förrättat värv.

DÅ var det ju ingen idé att försöka somna.

Får man gå och lägga sig nu?

// Dödstrött

0 thoughts on “Himla fiffig app alltså

 • Men voffsingarna då! Liiite gulligt är det när de tror att de måste vara vakna sådär. Gaddningar alltså, en helvit blir nog skitsnyggt! Själv funderar jag just nu allvarligt på att gadda in styrbord o babord i resp färg rött o grönt på sidan av fingrarna nånstans bara för att lära mig att hålla reda på vilket som är vilket. Måste bara leta upp en snygg font. Förslag mottages tacksamt! Det är inte lätt det där när jag inte ens kan skilja på höger o vänster i vanliga fall eller jo jag vet ju hur det är men i hastigheten så kan jag peka vänster o säga höger vilket föranleder sambon att sucka tungt ibland. Imorgon är det kurs igen tre gånger kvar…… Jag blir nog den förste att missa examinationen är jag rädd :-/

  • Du kommer inte missa examinationen alls! 🙂 Nu är du bara i bromstadiet, sen säger det klick och det kommer vara klart som korvspad. Du får bolla med mig om du vill. Och examinationerna brukar vara snälla. Har ni gjort seglingen än? Min var i decemberstorm och minusgrader, det var jävligt kallt och omysigt.

   Ps: Det är lika vanligt att kvinnor inte kan skilja på höger och vänster (fast de kan EGENTLIGEN) som att män har blödarsjuka. Jag är likadan.

   • Hehehe vi “slipper” segling den ingår inte längre som ett krav i förarbeviset. Det kommer inte förrän man tar kustskepparexamen, Tackolov kan jag tycka för jag tror inte jag kommer att gilla att segla i februari, tror inte ens isen har gått bort från Mälaren då 🙂
    Just nu är det mycket ta ut kurs hit och dit samt plocka fram position för ditten och datten, där är ta ut kursen svårast. Mycket lagar och sjömärken hit och dit. Väjningsplikter och annat krafs.
    Räkna ut distans, fart och tid är också knöligt. Jag har en hjärna som det blir kortslutning i ibland när det gäller matte, jag blir som det där skämtet med 3 äpplen + fyra bananer = 9 elefanter typ….
    Jag får väl slinka inom gaddaren här i stan när han har drop-in en fredag, det lär ju inte ta någon längre tid att fixa till det där med Styrbord och babord 🙂
    Återkommer säkert om det är något jag behöver bolla, tack på förhand!!

    • Jamen det visste jag ju. Men jag har ju Kustskepparn. Och massa annan skit. Kan varmt rekommendera “Manövrering av högfartsbåt”. Herregud vad det var roligt. Det var dock några som inte tyckte det var så kul i styv kuling. Det fick jag som present av maken en Alla Hjärtans Dag för ett par år sen, han suger med andra ord inte alltid på presenter 😉

     Eller så doppar du fingrarna i någon slags oborttagningsbar färg?

     • manövrering av högfartsbåt ……hua!!
      Ibland glimtar det till ju hos männen. Jag går o funderar på vad vi ska hitta på i mars när vi ska fira 15 år. Fast jag betvivlar starkt att sambon kommer ihåg det 🙂
      Igår var det tredje kurstillfället och då meddelar magistern att under examinationen får inga miniräknare finnas!! och där sålde han mig totalt. Jo jag kan huvudräkning och är en jävel på det så länge jag slipper en massa decimaler men räkna distans, fart och tid utan miniräknare!? Sambon suckar och försöker och försöker och jag hör bara 3 elefanter 10 äpplen osv…..Ja ja skit samma jag kan navigera även om jag missar sluttentan :-/

 • din armbandstatuering är bland det snyggaste jag sett i tatueringsväg. själv har jag ett litet kinesiskt tecken på handleden. det var ju så poppis för sådär 16 år sedan. men jag älskar den, jag skaffade den efter att äntligen ha kommit ifrån min psykopat till man

  frid och ro betyder den. och det var så häftigt när jag gjorde den. en riktig frihetsgrej. men skulle mkt hellre vela ha ditt armband. kram

  • Den är fin, det tycker jag med, tack 🙂 Det är bara färgen som inte är helt rätt. Men du, jag har också gamla tatueringar, men jag gillar dem ändå. För det är jag. Precis som att din är du och påminner om något från då. Då är det fint.

 • Har aldrig någonsin ens övervägt att göra en “vanlig” tatuering, förutom just då en VIT en
  Men när jag pratade med en välkänd tatuerare i stan (är nog drygt 20år sen nu) sa han att just de vita försvinner/bleknar bort efter bara några år, varför jag hoppade.
  Nya pigment dom kör med nu eller försvinner dom vita fortfarande med tiden?
  Om inte så kööör!

  • Alla gaddar bleks, även de svarta. Lika mycket. Det finns två olika, en vit som lyser i UV-ljus och den vanliga vita och jag vill ha den vanliga vita. Jag tänker som med alla andra, när och om man börjar tappa så får man väl fylla i 🙂

 • En vit tatuering låter ju hur snyggt som helst! Jag gillar ditt armband, men jag förstår vad du menar med att du vill ha det blåa kallare, det ska bli spännande att se vad han kan göra, är det inte svårt att ändra färgen/-nyansen?

  • Jag tror inte det. Han vet ju vad jag vill göra och har inte sagt att det inte går. Han har ju vetat det sen vi var klara när jag gjorde den, men då fanns inte tiden att styra upp den. Jag tror inte det är konstigt när det liksom skall vara samma färg fast kallt och mer vitt i den.

   • Supersnyggt ju! Men de flesta tatuerare verkar tveksamma till att göra en sån pga risk för missfärgning. Ska bli spännande att höra vad din mästare säger!
    Ska kolla med “min” tatuerare vad han säger också. *vill ha*

    • Jag dividerade med honom och han var bara av åsikten att det var “töntigt”. Inte missfärgning eller annat. Men vi kom inte så långt pga orsaker jag skall berätta sen. Den blå diamanten är däremot fixad och så fin så fin. Kolla du med? Det kanske finns olika tricks? Jag hittade en som var konturad i svart som var svincool, jag skall leta upp den bilden igen.

 • Lilla vovven då! Tänkt så trött han måste vara efter att ha haft vaktpass hela natten!
  Just vit tatuering har jag drömt att jag gjort en gång. På magen, av alla ställen. I drömmen var det så att den bara skulle synas när jag blev solbrun. Fniss!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.