Hej hej – jag är lite korkad (fast söt, säger mamma)

Jag trodde alltså på fullaste allvar att den där blåsten det hade tjatats om, det var den vi hade i helgen.

Vådan av att nästan bara kolla väderleksrapporter på sommaren. Vintern är ju ändå trist och man åker sällan båt, vem behöver då veta om det är mer eller mindre trist vinterväder ute, tänker jag. Ibland blir jag dock tvungen att revidera den uppfattningen. Som idag.

Men först gårdagen från början. Insikten om min eremitighet på torpet slog mig som en stol i ansiktet när jag var inne i stan på ett ärende och träffade Kamrat Krogägare som frågade om jag ville hänka på och ta en fika med honom. Fika med honom betyder oftast att man själv pratar med servitören medan kamraten pratar i telefon. Oavbrutet. Men det var mysigt ändå. Jag insåg att jag inte har suttit på någon av stadens etablissemang sedan i somras. Det fick jag även veta, eftersom kamratens personal på favoritplejset vid tillfälle hade undrat om de hade gjort något fel, eller om maten hade varit äcklig eller om jag hade dött. De var OROLIGA.

Ni vet ju att vi har flyttat till torpet. Men DE vet inte. Jag tror inte jag har pratat med nästan någon om flytten till torpet som ju faktiskt förklarar allt från eventuella dödsfall till absolut inte äcklig mat utan snarare världens godaste.

Sedan gick jag förbi skoaffären på vägen till bilen och därifrån utropades ett “HERREGUD, jag trodde du hade flyttat från stan” och slutligen köpte jag ansiktstvätt i butiken jag envisas med att kalla kemikalieaffär. Hon som äger kemikalieaffären var höggravid. Det var hon absolut inte sist jag såg henne. Jag tror inte ens blivande barnet låg i pappans pung då.

Det medförde viss eftertänksamhet. Och jag skäms lite faktiskt. Här går jag och stormtrivs, men jag har inte talat om det för någon alls. Sedan är det ju för all del oerhört praktiskt att man inte bara kan försvinna i en liten stad utan att alla blir lite lite oroliga.

Det där bilköpet ter sig bara bättre och bättre, för nu kan jag ju åka till lilla staden utan att ha en bil som nästan aldrig står hemma eftersom maken alltid är på Jula med den. Eller Bauhaus. Typ.

I alla fall, i stan igår fick jag reda på att NU, NUUUU kommer hemska stormen Tor. Redan igår kväll skulle han komma talade skoaffären om för mig.

Jag tittade förvånat på henne (med finger i häpen mun) och sa “va, men alltså vaddå, det har ju redan blåst?”.

HAHA, vad jag fick äta upp att jag aldrig kollar väderleksrapporter. Även en blind höna på SMHI kan ju faktiskt ha rätt. Om jag tyckte att det blåste när vi hade strömavbrott så var det ingenting, idag går det inte ens att gå ut och att andas samtidigt pga att blåsten antagligen åker in genom mun och näsa. Sedan gissar jag att viss risk för gran i huvudet föreligger. Själv väntar jag bara på nästa strömavbrott. Eller att torpet blåser bort på riktigt.

Först skall jag visa vad jag fick av maken igår. Han har verkligen fattat att det är min bil nu, men kan inte låta bli att pimpa den lite underhållande och inte mig emot.

Det sitter ju lampor på undersidan av dörrarna som lyser när dörrarna är öppna. Han monterade nya lampor i hemlighet igår och ledde ut mig så jag skulle få se.

IMG_0447

Jag blev fnissigt nöjd. Lamporna under dörren beamar numera Volvoreklam på marken, även om det inte är bästa kortet här. Eftersom det är lera med regn på som underlag, men TROTS det syns det rätt tydligt. En på förarsidan och en på passagerarsidan. (Själv fortsätter jag undra var han hittar allt, men lägger mig inte i det eftersom det alltid retar någon att bilen projekterar sitt eget reklammärke när man går in och ut.)

Avslutningsvis vill jag bara säga att 1-2 bäddsrummen i Ullared kostar 990 kr per RUM (inte person) och 3-4 bäddsrummen kostar 1390 kr per rum. Käket kostar 295 kr. Vi (jag och ni alltså), skall sätta oss och klura på sovvarianter en kväll i veckan tänkte jag.

Med det sagt avslutar jag verkligen det här inlägget. Jag kapade mina naglar igår.

IMG_8591

Vet ni hur lång tid det tar att åstadkomma 726 ord när man helt plötsligt har fingertoppar efter att ha klippt av en centimeter på naglarna?

LÅNG tid.

0 thoughts on “Hej hej – jag är lite korkad (fast söt, säger mamma)

 • Inget fel på de naglarna.

  Det finns stugor/rum i länga också att hyra för samma peng men då kan Ni sova 4 i varje stuga/rum/lägenhet…… Kollega hyrde ihopbyggd stuga med kompis och barn. Var väldigt fräscha och trevliga. Och då hade Ni kunnat smita in till varandra och ha världens röj 😉

  Dyker upp om det är den helgen maken ska vara i Amsterdam……

 • Alltså. Jag hade nog inte fattat att ni flyttat till torpet på riktigt. Trodde nog ni bodde i stan och hängde i skogen på lediga stunder. Och jag läser verkligen VARJE dag. Skumt.

  • Det är knappt att jag fattar var jag bor så det är faktiskt inte så konstigt 🙂 Går man tillbaka i bloggen så hatade jag ju torpet och tyckte att det var ett GRABBNÄSTE. Sen shejpade maken upp det och jag blev lite mindre motvalls och var här ibland. Sen råkade vi åka hit i ungefär oktober och så åkte vi inte tillbaka till stan mer?

   Äh, för att göra en lång historia kort. Vi har ju egentligen bott lite varstans de senaste åren, mest i kappsäck (har det känts som). När vi bodde kvar i Gbg på heltid åkte vi ju till småstaden VARJE helg. Sommartid bodde vi på båten och vintertid bodde vi i det som var övernattningslägenhet (den var uthyrd sommartid). Sen blev svärfar sämre och det blev banne mig ohållbart med allt åkande så vi flyttade upp på heltid, bodde i övernattningslägenhet och skulle leta “riktigt” hus när vi hade bestämt oss för vad vi skulle göra med huset i Gbg. I december sålde vi det och jag bestämde helt sonika att vi skiter i att leta efter ett riktigt hus, vi bor på torpet som faktiskt har blivit helt okay. Det skulle ju inte precis platsa i någon som helst inredningstidning, men det är bara vi och djuren så det struntar jag i. Lägenheten är kvar. Och jag gissar att vi helt ologiskt kommer hamna i stan mer när det börjar våras för då har vi närmare till båten. Torpet ligger ju så långt in i skogen att man knappt ens har en vattenpöl i närheten.

   Blev du klokare? Jag tror att jag blev en miljon gånger mer förvirrad själv. Vår boendesituation är helt knasig. 🙂

   • Det är förvirrande 🙂 Och jag vägrar räkna dammsugarna. Däremot kan jag smygfotografera hans gigantiska man cave. Här har han ju hela ladan att leka med.

 • Men du har ju rätt,TOR de Suede var i helgen,och nu har vi stormen Henry,här har vattnet stigit 1 1/2 meter och det blåser satan.Riktigt cleana och snygga naglar!

  • Vänta lite, nu är jag inte med i svängarna…var det inte Jonas förra veckan och Tor nu as we speak?
   Har jag missat en karl eller blandat ihop dem helt?
   I norra Halland blåser det iaf som f-n (och på nya jobbet en bit över havet, nära havet, blåser det än mer).
   Men frågan är fortfarande vilken karl man ska morra åt när saker flyger på tomten..

   • Tja,gör som jag,morra på din egen som inte har bundit fast grejorna…Tom minsta vovven fick gå i koppel idag,för herregud som det blåser.Igår varnade dom iaf för Henry(herregud alla dessa karlar,vad dom kan hitta på….)

  • KOOOOOORTA är de :-p

   Och ja, vi har varit och klappat på båten pga vattenståndet, men den hade det rätt bra. Jävla skitväder rent ut sagt.

 • Det blåser ju var och varannan dag numera. Jag kan inte heller hålla reda på vad de heter och än har ingen presenterat sig när det/den/han viner in genom ventilerna.

  Ni har verkligen lyckats försvinna under radarn i den lilla staden, annars brukar väl sådant vara ganska svårt; alla vet allt om alla …

  Snygga naglar, men jag förstår att det är ovant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.