Vådan av att bo i skogen

När det är orkanstyrka ute.

Strömavbrott!

Det har inte jag varit med om någonsin. Nu sitter jag upptryckt i ett fönster för att få lite mottagning. Dock bara 3G, eftersom masterna har rasat de med. Jag vet inte ens om det här kommer gå igenom. Ingen el, inget nät, ingen telefon och vinden låter som att den tänker blåsa omkull huset. Och så skjuts det med gevär någonstans. (Vad jagar man nu? Brudar?)

Värme från kamin och stearinljus kommer man långt med, men kontaktmöjligheterna är obefintliga.

Det här är ju riktigt exotiskt.

Nu vet ni varför jag är tyst. Det känns ungefär som att vara ensam på månen med sjunkande (rymd)skepp och det sista man gör är att bygga om gammal transistorradio för att få ut ett meddelande till synnerheten.

Frågan är om jag tycker att det är lika exotiskt imorgon.

0 thoughts on “Vådan av att bo i skogen

 • Tja, ätit superduper god torskrygg m kapris o bacon o rotfrukter + skirat smör. Ett glas vin. Ström har jag men ändå massor m tända ljus. Jobbat fem timmar på mitt nya jobb efter att ha varit friherrinna i två månader – en vill ju inte bli vidbränd det första en blir. Kul är det, sa upp mig från mitt förra jobb med centralfingret. Kan vara det bästa jag någonsin gjort tänker jag samtidigt som jag undrat hur sjuka människor det finns där ute. Amen.

 • Ibland är det rätt mysigt med strömavbrott men inte för länge 🙂
  Var o tittade till båten nu, den står ju på land, tro’t eller ej men en båt hade vält nu i stormen! Tack och lov inte vår båt men stöttorna fick spännas och presenningen fixas till.
  Nu kan det bli vår tycker jag så man slipper kyla och elände!
  Åter till jobbet och vernissagen *suck*

 • En Annan Susanne says:

  Vi klarade oss från strömavbrott, men det blinkade till ett par gånger.
  Efter Gudrun var vi strömlösa i fyra dygn, då hade vi dessutom inte kommunalt vatten, så vatten blev vi utan också. Det var som att bli tillbakaflyttad till trettiotalet, fast utan erfarenhet.
  Men jag håller med ovanstående här. Maken måste väl ha ett kraftverk någonstans? Minst ett? Jag blir oerhört besviken annars. 🙂

 • Själv har jag ett halvt kök & sovrum med ström, fast det beror på att elektrikern inte hunnit klart ännu eftersom det verkar vara Kling & klang som renoverat lägenheten innan jag flyttat hit

  Ingen jordad el i badrumsskåpet, gömda elmatningsuttag lr vad de heter uppe på väggarna i hall, tv rum o kök de hade helt enkelt tapetserat över de, så min supertrevliga elektriker har fullt upp här med att fixa allt

  Köket är mer lr mindre klart, bara nya tapeter, nytt kakel och fixa belysningen som e klar förutom vattnet och kökskranen då

  Nu ska jag bara få pats med allt, hade velat ha lite nya snygga burkar till skafferiet men får helt enkelt vänta med de tills jag betalt allt som ska betalas, sen e jag nog fattig misstänker jag

  Fast är rätt kär i mitt nya kök 🙂

 • Ett litet tips: Du som gillade Making a murderer, en uppföljning ska sändas i morgon (?) på kanalen Investigation Discovery. Eftersom Maken gillar den typen av kanaler så kanske ni har den och vill se det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.