Man kan vila sig ur led

Eller vila sig i form. Det sistnämnda låter trevligare även om jag inte har åstadkommit särskilt mycket. Mellandagar är ett gissel.

Det är väl på plats med en ursäkt för obefogad frånvaro igen gissar jag. Förlåt. Hunden åt upp min hemläxa?

I själva verket var det så att jag snubblade över vampyrserie om sex delar i bokform som jag har ägnat nästan varje vaken minut åt. Och liksom glömt tid och rum, precis som när jag var liten/yngre. Det betyder att jag inte gjort något alls värt att skriva hem om. Till idag. Eller ja, jag har inte direkt utfört stordåd, men jag har lyft näsan från de utlästa böckerna, ringt en miljard telefonsamtal och grälat lite med maken på pin kiv. Det är så underhållande att dödsallvarligt säga saker som “men jösses, har USA varit under engelskt styre, det kan ju inte stämma, så var det INTE när jag tittade på Lilla Huset på Prärien som barn” (helt autentisk mening från tidigare idag) och se hur makens huvud börjar se ut som en tryckkokare medan han laddar från tårna för att tala om för mig exakt hur blåst jag är. Och så fortsätter jag på inslagen bana till han är så arg att han nästan inte ens kan prata och då ler jag mitt sötaste leende (inte särskilt sött alls) medan jag säger att det är tur att han har så lätta triggerpunkter.

Jag är nog den snällaste jag vet.

Men, TV:n har varit igång hela dagen och nu ber jag alla skåningar om ursäkt på förhand. Jag har insett en enorm fördom under dagen. 

De omdebatterade ID-kontrollerna har ju dragit igång och har man koll på alla oväsentligheter jag skriver så vet man att farbror make inte kan leva utan ett ständigt influx av nyhetssändningar. Idag har det pratats om Danmarks nytillkomna gränskontroller mot Tyskland. Jag tror att intervjun med migration- och justitieministern har visats femtio gånger i rutan.

  
När intervjun startar och jag sitter med uppmärksamhet åt annat håll, det vill säga när jag inte aktivt tittar på tv:n, har jag reagerat likadant varje gång hela dagen när det är dags för ministern att svara på frågan hur han ser på de danska gränskontrollerna. Han svarar ungefär “det borde de ha börjat med tidigare” och då hajar jag till, tittar upp på tv:n och funderar över varför de bara intervjuar en Sverigedemokrat. Sen tror min hjärna det en stund till pga hans svar, att han pratar skånska, är flintis och har rondör. Lite som Björn Söder minus massmördarlooken.

Sen slår det mig vem det är. Och att han i allra högsta grad är socialdemokrat.

Snälla säg att jag inte är ensam om det här, även om det är läskigt.

Det blev extra läskigt vid nyhetssändningen direkt efter att vi hade kollat på en film som utspelar sig till större delen i Öst-Berlin under kalla kriget.

Nu måste jag göra något slags memoryspel med politiker så jag aldrig tar fel igen. Eller så behåller jag fördomen. Jag har inte riktigt bestämt mig.

Jag jobbar på årskrönikan. Den kommer. Men jag hävdar ändå att hunden åt upp hemläxan.

I det här huset skulle det vara fullt rimligt faktiskt.

Men jag skall i alla fall skärpa mig.

God Fortsättning (sa hon sist av alla någonsin).

0 thoughts on “Man kan vila sig ur led

 • Tack! Jag trodde att det bara var jag som trodde att det var SDare de snackade med.
  Jag har i och för sig inte någon större kontroll på alla ministrar och politiker men jag studsade lite när det stod att gossen var Socialdemokrat.
  I övrigt väntar jag med spänning på att hunden ska skriva årskrönikan som han åt upp eller hur det nu var. 😉
  Hälsningar från ett Stockholm med -9 grader och mig själv som ovanpå allt annat har blivit dunderförkyld. Att nysa med nyopererad mage är INTE kul.

  • Men din arma krake. Faktiskt. Att nysa och hosta med opererad mage är ju något av det värsta man kan göra för det gör så ont! Jag hoppas att du får mycket droger så du slipper det värsta i alla fall.

   • Jorå, och nu har jag fått ännu mer snabbverkande smärtstillande. Skönt med läkare som anser att man inte ska behöva ha så förbannat ont.
    Men jag är fortfarande sur på maken som är den som smittat mig. Den här jäkla förkylningen hade han kunnat behålla för sig själv. Man behöver inte dela ALLT när man är gift.

  • Inte bara okulärt heller. Jag trodde ju det var SD innan jag kollade upp också.

   Den ministern måste ju vara synnerligen opraktisk för sossarna tänker jag?

 • Där är du ju!! Jag som var orolig att något hänt dig eller någon närstående. Välkommen tillbaka!
  Och eftersom jag levt i min egen lilla bubbla och inte kollat på några nyheter alls knappt så avstår jag att kommentera dem.

 • Som den skåning jag är så trodde jag exakt samma sak men jag är ursäktad för är det någon som har noll koll på gubbarna o tanterna i regering o riksdag så är det jag. M a o så är jag också i stort behov av ett memory 🙂
  Annars har det inte hänt mycket här heller, jag börjar fasa lite för jobbstarten på lördag/söndag då jag börjar med en julgransplundring “ryser lite vid tanken” 75 barn o vuxna i en salig röra i en samlingssal plus då ett antal barnvänliga utställningar.
  Ha en bra dag 🙂

 • Utseendet är kanske detsamma och dialekten likaså, men när det en sosse säger låter likadant som det en sverigedemokrat säger utan att man reagerar, då har det gått väldigt långt.

   • Det värsta är väl att jag inte är särskilt förvånad. Och skall man vara krass är det ju enda sättet att få bort SD eftersom de faller på egen onödighet. Men visst lät lilla ministerns åsikter väldigt sverigedemokratiska.

    • Tänkte just skriva att om det var uttalandet var det ju inte så stor skillnad från SD… Tror liksom det har glömts bort att dom här människorna flyr krig. Vem av oss skulle inte göra detsamma?! Visst måste Europa hjälpas åt mer men fram till det sker kan vi inte bara stänga ute dom som behöver komma hit!

  • Svårt. Mycket svårt. En sörja.

   Serien heter Night Huntress. Av Jeanine Frost. Urbra. Särskilt om man älskar vampyrer och det gör jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.