Kvinnor är från Venus och män är från Hällevadsholm

Eller valfri annan skithåla. De ÄR i alla fall skithål. Ibland (ganska ofta).

Ni vet ju redan att vi har skrinlagt planer på att köpa hus och istället shejpar upp torpet så det skall bli lite trevligare även för oss och inte bara för hundarna.

Jag har en egen bil. Som jag inte kört en centimeter de senaste två åren. En liten och jättegammal Opel Corsa. Den har väl sisådär 13 år på nacken och den har tjänat mig väl. På den tiden jag hade sex mil tur och retur jobbet sparade den många sköna slantar åt mig. 

Sedan flyttade vi till Strömstad på heltid och lilla bilen blev kvar i Göteborg. Den är fortfarande kvar i Göteborg. Alla bilnycklar (två) gick nämligen upp i rök under flytten och vi har fortfarande inte hittat dem. Och det har liksom inte funnits behov för två bilar alls, varför lillbilen blev övergiven från början. 

Bor man mitt i stan behöver man inte två bilar tänkte jag alltså. Vi har klarat oss fint i flera år, bortsett från ett par skrikfester med maken när båda krävde den enda bilen samtidigt och ingen gav efter.

Med tanke på att vi nu har bestämt oss för det där med torparliv, fungerar det sämre med bara en bil. Den som får bilen är fri som fågeln medan den som inte får bilen blir kvar i skogen där det är fullt möjligt att dö svältdöden på grund av bilbrist. Att gå till “stora vägen” tar huuuuur lång tid som helst. Det fungerar inte. Eller ja, det beror ju egentligen enbart på hur mycket tålamod man är utrustad med. Jag är inte utrustad med särskilt mycket. Han som jag delar bil med har ännu mindre.

För ett par veckor seda började jag klura. Och kolla runt på nätet. Utan att säga något till maken på pin kiv. Han är ju expert på att fatta avgörande beslut utan att tala om något. Som att en del av ladan skall bli garage och att båtmotorn på VÅR båt är urplockad för att bytas mot något bättre. Min tanke var att han skulle få smaka på sin egen medicin. (Jösses, jag kan knappt skriva det här utan att bli så upprörd att jag vill skalla en vägg).

Jag letade upp en bil. Och informerade make igår kväll att jag skulle åka och titta/provköra idag.

Han såg ut som en tryckkokare då med. Sen kom det en kakafoni av protester. Som jag ignorerade och hänvisade till alla de fall där han gått över huvudet på mig.

Sen eftermiddag idag åkte jag och hämtade pärlan för att provköra till torsdag. 

Då kom det jag hatar mest av allt hos män. Hittar kvinna något måste man engagera sig i att hitta något bättre.

Det gör mig VANSINNIGT arg.

Igår skulle vi inte överhansdödakropp ha någon ny bil för oj oj oj vilket trams när vi har lillbilen (som jag byter in för några tusenlappar). När jag kom hem med Batmobilen vid åttatiden hade han minsann ägnat dagen åt att tänka. Förslagen haglade. Först skulle vi behålla lillbilen och byta in hans bil istället (bara det att han refererar till vår bil som hans bil får mig att se stort rött skynke). Mitt svar var nej. Sen skulle jag inte bestämma mig så hastigt, han hade helt plötsligt ägnat flera år åt att önska sig specifik grej på bil (superduper cool farthållare) och pärlan jag hade valt hade ju just inte det. Då var det ju förkastligt att köpa den. Trots att jag sade att jag aldrig någonsin kör med farthållare och det inte är viktigt för mig så det är ointressant.

Över natten gick han från ny bil-motståndare till jamen vänta lite tills jag har hittat en bättre bil-snubbe.

Droppen kom när han sa att det inte gjorde honom något alls att köra lillbilen så den nya kan få bli min. Jamen eller hur? Jag skall alltså tro på att han går förbi stor Volvo på gårdsplanen när han skall åka någonstans, ta Corsan som han ser ut som Mr Bean i och glatt dra iväg på sin dagliga runda.

När han sa det insåg jag desperationen. När jag påminde om att han köpt våra tre senaste bilar utan att involvera mig överhuvudtaget ljög han mig rakt upp i ansiktet och vägrade erkänna. Han gick till och med så långt att han fick det till att jag faktist hade tjatat och ÖVERTYGAT honom att köpa dem. Det var nog kanske inte alls han som köpt, han hade ju bara gjort som jag sade.

Alltså herregud?

Det är så HIMLA typiskt.

Bara för att jag hittade först och insåg behovet. Den egna medicinen var lite besk.

Säg hej till Batmobilen.

  
Den är så fin så fin att jag vill gå ut och klappa på den hela tiden.

Hur länge gissar vi att den får bo kvar? 

Eller kommer jag välja den och lämna träskallen på torpet?

0 thoughts on “Kvinnor är från Venus och män är från Hällevadsholm

  • Jag vet. Det är hur roligt som helst. Kan du inte berätta den historien här i kommentarerna igen? 🙂
   Och jag hade tänkt tala om det för dig när vi pratade förut, men jag glömde. Fniss.

   • Valpar var såååå mycket viktigare att prata om just då – och sedan blev vi faktiskt avbrutna…
    Maken påstår att det började med att han var tvungen att köpa en ny skruvdragare när den gamla brann. Det påstås då att jag köpte en ny cykel för att kontra och slutade sedan inte förrän maken avsåg sig besegrad när jag köpte en Saaben.
    Hans ord, inte mina 😉

    • En gång i tiden, när sonen var liten tröttnade jag på att vi haden en “sportig” Ford Escort XR3i som “familjebil”. För att få in barnvagnen var man tvungen att fälla halva baksätet, alltså fick det plats förare, ett barn och en passagerare bak, absolut inget mer, inte ens en liten shoppingpåse. Då åkte jag till bilhandlaren och lånaden hem en 855:a, ja det är längesedan, ca 19 år 🙂 Lurade först i maken att vi fått bilen från en av hans leverantörer för att göra reklam för dem, jag och min bror, “medbrottslingen”, hade gjort jättefina loggor och satt på sidorutorna bak. Han svalde detta med hull och hår, var ute och provkörde och älskade bilen. Då avslöjade jag sanningen och det gick hem, vi behöll bilen utan reklamloggor 🙂 Bilen blev såklart min egen och den hängde med ett bra tag.

     • Åh. Nostalgin. Hade likadan bil för…antagligen ännu längre sedan (hjälp). Den var ju bara så fin?

      Och det var ett urbra trick.

      (Givetvis kör jag dig vart du vill på provtur, roadtrip till varmare plats?)

 • Hahaha också! Minns när maken och jag var ganska nygifta och jag tyckte att jag behövde en klocka och gick och köpte en. Kära söta rara – vilket liv det blev, han var ju bevars KLOCKEXPERT (tyckte han) och jag som hade fått min första klocka när jag var fyra, tyckte att jag var fullt kompetent att köpa en vid mogen ålder.
  ‘Män äro sådana drivhusplantor’ är ett citat från D L Sayers, som jag ibland muttrar för mig själv.

 • Vi kan väl säga att maken har “lite” problem.
  Grattis till nya bilen eller som jag kallar dem som det står Volvo på; traktor. (Inte mitt favvo-märke på bilar) Jag har faktiskt undrat varför du inte hade en egen bil så du inte blev så låst när maken försvann i den ni hade.
  Jag älskar historien om det eventuella införskaffandet. Väntar med spänning på fortsättningen. 😀

 • Asgarvar! Medicin är aldrig gott, jag hoppas att bägge får stanna! Fast det är väl konstigt det där med tekniska saker o finesser som kvinnor tycker är oviktiga det är superviktigt för det motsatta könet. Vi har exakt samma diskussion här hemma om farthållare som jag aldrig använder och är därmed dum på nåt sätt för den måste man ju använda?!
  Barnmobilen är fin skulle tro att lurvpälsarna kommer att gilla den också.

  • Ja! Precis så är det! Huvudet på spiken. Igår fick jag långrandigt och svintrist argumentering om hur bra farthållare är och att jag bara måste lära mig och vänja mig. But why liksom? Jag har haft körkort i nästan 30 år och bil med farthållare i typ 20 år. Jag vill inte? Den är ointressant. Kanske ändrar jag mig precis som jag gjorde med växellåda manuell vs automat, men inte pga tjat. Herregud. Min åsikt är att man blir lat av farthållare och inte har lika snabb reaktion, den meningen får maken skälld i ansiktet när han börjar.
   Dårskap 🙂

   • Jag har farthållare och älskar den, framför allt när jag kör till landet (54 mil) men jag använder den ofta även när jag kör runt här i förorten. 40-sträckorna är annars jäkligt svåra att hålla rätt hastighet på och vi har ganska många poliser ute i trafiken.

 • PS. Sen kan jag ju informera om den gången jag hämndkrockade sambons bil (enligt honom) och lät honom/försäkringen betala. Jag har bara en sak att säga i den frågan och det är att man ska aldrig jäklas med frun i huset innan sju på morgonen!

 • Hej Batmobilen! Välkommen till din nya familj, du kommer inte att få tråkigt för det verkar hända överraskande saker hela tiden i detta hushåll. Vem som blir överraskad växlar.

  Hörde en äldre kvinna klaga över att hennes son var en toffel. Han bokade nämligen inte en dag att hjälpa mamma, en familjemiddag eller liknande utan att prata med sin nya sambo först. Jag försökte förklara att det var av hänsyn, men det köpte hon inte (hon tyckte kanske att han skulle sätta mamma före sin sambo?). Det samboskapet fyller snart 30 år.

 • Fniss, vilka problem du har med din make. Min han är snäll och låter mig både köpa egen bil och porslin utan att lägga sig i. (Fast han får följa med och se till att jag inte blir lurad. Sist fick han bestämma färg också om jag inte minns fel. Skulle ju ha fabriksny bil.) Å andra sidan får han köpa egen bil och prylar med sladd utan att jag lägger mig i. Verktyg får han också köpa utan att jag ägnar för mycket tid åt det. Övrigt brukar vi dock vara ganska ense om. Tar lite tid från planering tills det är hemma dock. Fast när vi väl har bestämt oss brukar det vara fixat på en kvart eller så…..

 • Min älskade Hällevadholmsbo skulle nog av pur förvåning säga “ja” till ett förslag på bilköp. OM det mot alla gällande husregler skulle komma från MIG. Som född på rätt planet har jag däremot rätt att ifrågasätta/lägga veto vid alla inköp initierade i Hällevadsholm.
  HEJA QUEEN VICTORIA

  • Åh så mysigt det låter med män som bara säger ja. Finns det ingen uppfostringsanstalt man kan skicka de besvärligare exemplaren till?

  • Hördudu. Segwayen är ju MIN! Det var ju också ett urdumt köp enligt maken som sedan kunde skådas Segwaya sig runt stan på den urfåniga grejen 😉

 • Halvan beslutade sig plötsligt en kväll för att sälja min förra bil till sin son till familjepris, utan att diskutera saken med mig först. Tyckte jag kunde väl köpa en ny. Så då gjorde jag det, åkte till bilfirman dagen efter och beställde en. Men!, det var ju inte riktigt så han tänkt sig det hela! Men så fick det bli; oförankrat bemöts bäst med oförankrat.

  • Men alltså?! Ja, det gjorde du helt rätt i. Här har jag mest slutat lyssna till det förbannade tjatet om farthållare. Det kommer sluta med att jag blir så arg att jag lämnar tillbaka den och kastar en farthållare i huvudet på honom.

 • Här är det också”egoist shopping” som gäller,men hämnden kan vara ljuv….haha.Just nu är det fotboll på en kanal,hockey på Ipaden&trav på den andra Ipaden…..Herregud giv mig styrka,tar en långprommis m vovvarna istället …Appropå det är du med på My dog i år?ps såklart du ska ha en ny bil(så jävla mycket hyss som monsieur hittar på)

  • Det har varit dåligt med MyDog de senaste två åren. Men i år vet jag inte, har inte hört något från rasklubben. Liten är ju som gjord att vara mässhund.

 • Klart du sk behålla Batmobilen. Maken får väl köpa sig en egen MED den däringa superduper farthållaren och så kan han roa sig bäst han gitter.

  Min kära make gick och sålde min bil utan att förankra det med mig först. Han ringde mig bara och sa “bara så du vet så har jag sålt din bil och köpt en ny mycket bättre” . Problemet var att den nya bilen inte är min utan hans så helt plötsligt hade jag ingen bil. Då lovade han att jag skulle få köra nya bilen. Så det gör jag. Men när maken bestämde sig för att han förtjänade en ny Volvo xc70 så ville han sälja Forden jag körde eftersom han inte tyckte sig ha råd med två relativt nya dieselbilar. Så jag fick en Citoträng istället, som jag hatade från första stund. Som tur var ville ingen ha Forden så maken sålde Citåträngen och jag kör fortfarande min Ford Kuga. Har tyvärr inte ekonomi att köpa en egen bil så jag är utlämnad till min mans nycker bad gäller bilar… Får se hur länge det dröjer innan en ny bil står på uppfarten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.