På västfronten intet nytt

Eller så erkänner jag att det har varit så himla grått och trist att jag glömde av bloggen. Inte bara det, jag glömde nästan bort hela internätet.
 

Igår fastnade jag i min målning. Jösses som jag målade, hela dagen. Men jag kan fortfarande inte ge nya och stora paddan en helt positiv recension. Den är stor. Till och med större än min MacBook Air. Sitter jag med paddan och tangentbordet tror jag hela tiden att det är datorn jag sitter med och då blir jag skitförvånad över att det är appar jag pysslar med och så saknar jag touchpaden.
 

Alltså jag vet inte?
 
Jag tänker så här, om den kan ersätta både padda och dator plus att den går att måla på, då kan det kanske bli bra. Men där är jag inte än. Och jag tycker fortfarande inte att den är lika bra att teckna/måla på som min Wacom-platta. Eller så har jag inte hittat den perfekta appen än. Än så länge tycker jag att den känns … lite misslyckad? Men jag skall ge den lite mer tid och kärlek.

 
Sedan tog jag mig i hampan och ringde en av mina väldigt gamla och bästa killkompisar som jag inte har pratat med på 20 år. Först hittade jag massa foton på honom i flytten och sedan drömde jag om honom natten mellan lördag och söndag vilket jag tog som ett tecken att det var dags. Oj så kul det var att prata med honom och han tyckte det var precis lika kul. Däremot var han väl inte så himla nöjd över att jag kom på att jag skulle höra av mig när jag hade lämnat vår gemensamma förort. Med tanke på att vi bott tio minuters gångväg från varandra kunde jag ju kanske kommit på det när jag bodde kvar. Inte när jag flyttat till småstaden.

Men nu skall vi träffas. Och vi har bestämt att jag kommer tycka om hans respektive och han min eftersom vi smidde planer på att göra roliga saker ihop. Sådana där roliga saker som bara jag och han gjorde för tjugo år sedan. Minus att sova i skuffen på hans pappas gamla Volvo för att jag hade glömt nyckeln till stugan. Det skall vi inte göra igen. Det blir ju dessutom alldeles för trångt nu när vi är fyra vuxna, två tonåringar och två lurvskallar. Då var vi ju åtminstone bara två.

 
Idag har jag mest hetsat hela dagen. Jag har hetsstressat. Hetsat över att Posten är helt dumma i huvudet (Admin Anka lånade en telefon av mig, skickade tillbaka den medelst rekommenderat brev och jag fick hämta ut ett tomt kuvert för någon hade snott innehållet). De var dumma i huvudet redan när det hände i augusti, men idag fick jag reda på att de inte kommer ersätta ett skit för att jag inte kan producera originalkvittot. De har däremot fått telefonens unika nummer och ett intyg från Telenor att den är köpt där, när den är köpt och vad den kostade.

 
Vad exakt är då vitsen med att reka saker? Och nej, jag ger mig inte så lätt. Det är stöld.

 
Sedan hetsade jag över att nya skrivaren inte ville göra som jag ville och det kändes lite som att fara tjugo år tillbaka i tiden rent skrivartekniskt. Herregud som jag avskyr saker som är tillverkat för PC och Microsoft. Så gammalmodigt att man vill gråta. Den hetsen gjorde att det faktiskt började rinna svettpärlor i pannan på mig i ren ilska.

 
Efter det gjorde jag tusen saker till skitfort. För vi skall till mormor imorgon och mormor som varit jättefrisk i 99 år och nio månader nu faktiskt är lite dålig. Hjärtat orkar inte riktigt. Trots det orkar hon dock vara tillräckligt envis för att vägra både sjukhus och kanske hemsjukvård som kan ha lite koll. Så länge hon orkar vara envis ser jag det som ett gott tecken, även om själva hjärtfelet faktiskt är katastrofalt uselt. Särskilt när man nästan är hundra år.

 
Jamen det summerar väl både min gårdag och min dag. Det har varit hetsigt och involverat tusen miljoners miljarder papper och telefonsamtal. Nu ser mitt skrivbord ut som att Helga dragit över det, men nu orkar jag inte mer. Det får helt enkelt se ut så till på onsdag. Oorganiserat kaos när det är som sämst.

 
Låter jag gnällig?

 
Det är jag 😉

 
Så jag tänker lägga mig med en bok och glömma den här dagen.

Så jag lämnar er med ett helt orelaterat foto som jag “gjorde” igår. Jag hittade en app som akvarellifierade foton.

 
Fantastiskt rolig app.

 
Har ni blåst bort?

0 thoughts on “På västfronten intet nytt

  • Du kan inte säga android nu när jag har hatat mig igenom en Windows/android-inställbar skrivare. Herregud som jag hatar båda delarna just nu 😉 Det skall vara halvätna äpplen på grejorna, annars funkar det ju inte.

   Appen hette Autopainter HD. Vet inte om den finns till Android. Den kunde göra fler saker med och var faktiskt alldeles fantastiskt skojig att köra alla egna foton igenom 🙂

 • Japp nästan bortblåst! Helgen har innehållit ett par tittar på båten för att kolla stöttor o presenningar. Förra veckan var jag färdig att ta jobbdatorn och slänga ut skiten genom närmsta fönster. Blå skärm, ingen hårddisk enligt diagnosprogrammen, mailen funkade inte att komma in på osv i all oändlighet. Tror jag hade typ sju ärenden hos IT-avdelningen. Det slutade med ominstallation och dagen har inneburit inställningar hit o dit då allt försvann *morr och mutter*
  Dan har även innehållt ett antal puckon som helt sonika knackade på ytterdörren och undrade om det var ok att gå igenom? Vi har en passage genom byggnaden från innergården som man kan utnyttja under öppettiderna. Måndagar är museerna stängda = ingen passage. De som knackar o frågar är puckon de som försöker sparka upp dörrarna är idioter! Idag är ingen bra dag så jag ska dra täcket över huvudet o be en bön för en bättre dag imorgon. Gonatt!

  • Du låter lika ljuvligt gnällig som jag. Skönt att inte vara ensam 🙂

   Och fy. Jag är glad över att båten faktiskt ligger i sjön. Hellre det än på land i de här jäkla stormarna. Även om ställningarna klarar de mesta.

   • Japp gnällig kväll o dag 🙂 men nu är jag på banan igen efter en natts sömn och öppet på museerna. Fast å andra sidan laddar jag för ett medarbetarsamtal på torsdag, tänker kräva heltid (jobbar redan det) Tänker dessutom framhålla att det är jag som städar, tar hand om och månar om vikarier, pekar med hela handen när det gäller konferensbokningarna, jobbat fram koncept etc. Jobbat fram nytt sommarschema. Ja när jag tänker efter är det nog fan jag som driver hela museét 😀 Då är jag väl värd heltid och mer lön? Så håll tummarna!

 • Och jag är sur och gnällig för att vi måste koka allt vatten pga översvämmat reningsverk…
  Inte tvätta hår, akta ögon och INTE borsta tänder med okokt vatten.

  Markattan, törstigare än någonsin

 • Icke bortblåst! Sitter på rumpan i soffan för det mesta. Okej, jag smet ut på en kortare promenad i dag och det blåste inte så farligt. Ni har ju haft det för jävligt där nere.
  Hoppas din mormor kryar på sig.
  Kramar

 • Här i Östersund blåser det som vanligt (dvs typ jämt), däremot är jag orolig för lilla stugan i norra delen av Västergötland. Vi åker inte ner förrän i mellandagarna så jag hoppas den står kvar då.

  Hoppas Posten ger med sig och att mormor kryar på sig!

 • Men va f*n, är de idioter på riktigt på posten?

  Själv gnäller jag för att jag har blivit förkyld. Men jag har klippt mig i dag, så jag är i alla fall snygg i håret! (Om nu någon skulle ringa på dörren …)

  Hoppas att mormors hjärta börjar uppföra sig som det ska och att hon piggar på sig!

 • Nix,sitter ch tittar på kängurusarna som hoppar utanför fönstret ….Och igår när vi kom hem höll jag på att snubbla över en wombat..så här är det high life ute i bushen.Annars tycker jag att posten är några riktiga asshole(varför ska man reka brev?om det ändå inte funkar)Och så hoppas vi att mormorn piggar på sig

 • Själv var jag glad att jag inte var ute på sjön och åkte med Viktoria till Tallin utan åkte den för ett par veckors sen då det var någorlunda lugnt på havet ( som tydligen fick några rutor sönderspräckta och tog in lite vatten och fick därför vända o åka in i hamn igen )

 • Men om man har skrivarproblem som är helt oberoende på om man har PC/Mac/Android/iPhone/annat valbart?
  För några år sedan höll jag på att bli tokig och skicka ut bläckskrivaren från nionde våningen då den inte ville skriva ut vitt färg på svart papper …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.