Helga och Jasmin

Ifall ni inte visste det så blåser det en SMULA idag. Litegrand bara. Kanske lite mer än igår när det också blåste lite mer än vanligt.

Trots det jobbade männen på taket mitt emot med att lägga ny takpapp och takpannor under gårdagen, vilket gjorde mig så bekymrad att jag var tvungen att kika på dem minst en gång i kvarten för att se så att ingen trillade ner. Oklart varför egentligen, jag hade inte kunnat göra något åt det, men jag oroade mig för dem och tyckte de skulle sluta jobba och gå hem. Jag fattar fortfarande inte varför inte arbetsgivaren skickade hem dem med tanke på att vind plus takpannor är en rätt kass kombination.

Idag skulle jag göra några ärenden så jag bestämde mig för att titta Helga rakt i ögat och fråga om hon möjligen kunde dämpa sig lite. Det kunde hon inte sa hon och blåste nästan omkull mig. Hela armen skakade på mig när jag, med risk för eget liv, filmade det läskigt bruna vattnet som brukar vara stilla, knallblått och vackert.

Om vän av ordning undrar varför det är så brunt så är det inte lortigt. Det råkar bara bli så när det blåser mycket i just den här riktningen. Det lortiga är sötvatten som i vanliga fall omärkligt brukar rinna vidare ut i det stora havet, men det orkar inte rinna just någonstans när stormar som Helga dyker upp. Sötvattnets stillsamma rinnande har liksom inget att sätta emot.

Det är även ganska svårt att förstå att där vattnet elakt slår mot stenpiren är samma ställe som Liten brukar skutta på stenarna för att bada fossingarna och jaga tångruskor. Han hade inte fått bada så mycket som en tåspets idag.

Så. Ja. Det blåser en del. Vilket gjorde att det var heldött på stan. Så jag kilade inom thaimassagen på väg hem för att kolla om hon hade kunder eller om hon hade tid att fotvårda mig. Hon hade tid med mig för hon hade inte en endaste kund i skitvädret.

Jag blev alltså dagens längsta och enda kund. Först fick jag fotvård i en timma och sedan en helkroppsmassage med jasminolja i två timmar och nu doftar jag som en badbomb.

Blåsten i kombination med tre timmar kroppsvård gör att jag känner mig lite mör. Och ännu mer blond än normalt. Man får definitivt fetvadd mellan öronen av att ligga på en brits med varm olja.

Får man gå och lägga sig nu eller är det för tidigt?

*klipper med ögonen*

0 thoughts on “Helga och Jasmin

 • Fläktar bra verkar det som :-/ det fläktar en hem del här med men inte en tredjedel mot vad som blåser hos dej. Efter tre timmars vård så får man helt klart krypa ner under ett täcke, något jag planerar för snart Det tär hårt på att vara ledig även utan kroppsvård. Fast jag får medge att en sån här kväll är jag tacksam över att jag slipper att gå ut med en hund 🙂

   • G’Day Mate,dags att sova middag….det här vinprovarlivet gör att man blir liiite seg på em.Här har vi superväder sol och ca 25c,såg din film och förstod att det inte var beachväder direkt i Swe,,,,,anyway ha en skön Söndag och håll hårt i lurvetussarna.recention Ipaden?

    • Men alltså. Näe, det är verkligen inte beachväder, det är så trist väder att man DÖR. Vad finns det för roligt att köpa i Australien som inte finns här? Kan du isf handla till mig 🙂

     Håller på och kämpar med min målning på paddan. Recension kommer. Jag tror att jag inte riktigt kan bestämma mig för hur den är än, den är för lik min dator fast det är en padda och eftersom jag är van att rita på ritplatta så är även det lite annorlunda. Jag vet helt enkelt inte än, den är lite tveksam än så länge? Har inte hittat rikigt nödvändigt användningsområde för den än?

     • Mja,vi är ju på västkusten,inte jätte civilisationen direkt mer hippiestyle,(men dom odlar jättekuliga örter….)Här finns Aus bästa vita viner och grymma stränder+att det är som att leva i ett skafferi med frukt,grönsaker.Jag har gjort mitt bästa och köpt en jävla massa Uggs,thats it!För att det finns inget annat att handla…..Men tänkte “Go Bananas”i HK haha,funderar på en Mac Pro med mega skärm,vad tror du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.