När Hundarna Talar

Nu har jyckarna vaknat och världens mest rättvisa dragning har utförts.

Först skrev jag alla namn på ett papper. Flera papper menar jag, fyra för att vara exakt.

IMG_8432

Sen rev jag lapparna i remsor och knölade ihop dem. När detta moment utfördes var hundarna på behörigt avstånd för att inte kunna se vad det stod eller tjuva en lapp i förtid. Papper som rivs är ett oerhört lockande ljud. Det kan ju vara en chokladkaka som öppnas. Eller bara inget alls. Det räcker om det är ett papper. Julafton är med andra ord lite komplicerat med de här två som älskar att “hjälpa till”.

IMG_8433

Slutligen gick vi ut i hallen där jag kastade alla tussarna i luften. Stor var nog lite nyvaken fortfarande för han var inte riktigt med i matchen. Liten var däremot väldigt på hugget. Två minuter efter filmningen/dragningen vaknade Stor och gick först och snodde en plastpåse som han massakrerade och sedan en liten kartong som jag råkade hålla i. När jag satt i soffan och skulle börja skriva det här. Han snodde den alltså ur händerna på mig. Sedan jag började skriva har han varit BEREDD. Och nu går inget pappersaktigt säkert för hans käftar.

Det är det här som kallas konsekvent hundpedagogik. Först leker man att de får ta papper. Sekunden senare får de inte. Jojomänsan.

Jag ber även om ursäkt på förhand över att jag har en man som fortfarande inte lärt sig att man INTE filmar i stående format (och lite för att jag inte har byxor på mig).

Grattis! Den lille hälsar att lappen var god där den låg längst in i munnen på honom. Han hade ju norpat två upptäckte jag. Stor blev så förvirrad över pappersregnet att han norpade noll?

Så. Ja. Eftersom han var gamig får jag helt enkelt dela ut ett tröstpris till tvåan. Om du kommer hit lovar jag att bjucka på bio.

Men jag säger inte vem som kom två riktigt än. Eftersom ni måste se filmen för att överhuvudtaget se vem som vinner.

Man måste ändå säga att det här är rättvisa dragningar.

Jyckarna är väldigt politiskt korrekta när det handlar om papper, ett papper är ett papper liksom. Oavsett om det är en check på en miljon miljarder eller ett gammalt fönsterkuvert.

Ja, jag är glad att vi har brevlåda på utsidan istället för inkast på dörren.

0 thoughts on “När Hundarna Talar

 • Grattis till vinnarna!
  Jag undrar bara lite varför det är så gott/spännande med papper? Är det för att det kan, möjligtvis, eventuellt ha suttit runt ett ätbart innehåll och kanske, kanske finns det kvar något litet på pappret?
  Söta är de i alla fall och väldigt rättvisa!

  • Alltså, näe. Jag tror inte de tror att det är gott. Nu tror jag iofs att den store lurven trodde det och att det var anledningen till att han var lite sen i starten, han letade helt enkelt efter det ätbara men blev snuvad av sin dumma mamma. Jag tror att det är ROLIGT att äta allt från toapapper till kartong för att matte blir så skrikig och hispig när man gör det. Då har de ju fått en reaktion 😉

 • Nämen oj! Och jag som aldrig vinner. Det måste berott på den grymma lottningsmetoden.
  Men nu vill jag veta vilka som är dina 3 favoriter Victoria!

  • Jamen just det, jag glömde det 🙂 Min första är Danny Kaye, sen Sam Elliot och så John Travolta.

   Och du, det hann med posten idag. Det fanns nämligen inte så många alls med ditt namn så jag tror och hoppas att jag gissade rätt, för att det skulle komma fram imorgon 🙂

   • Åhh tack snälla, vad gullig du är! Tror jag är ganska ensam i Sverige (världen?) med denna namnkombination. Annat var det när man hette Karlsson…..
    Danny Kaye, hmm utan att googla, spelade han i en del familjefilmer, var ganska bra på att dansa och dog på kanske 90-talet, lite rödlätt (typ Boris Becker)? Eller blandar jag helt ihop honom med någon annan?

 • Haha det där måste vara bästa lottningen ever! Stort grattis till Åsa ! För övrigt är jag mest förvånad att det är fler än jag som upptäckt Sam ellliott 🙂 sen måste jag ju säga att danny kaye hade jag totalt glömt bort det var en av mina favisar när jag var yngre. Jag satt alltid klistrad framför tvn när de visade nån av hans filmer. Ja jag gillade musikalfilmer 🙂

  • Sam Elliot fastnade jag för när han var skäggig och bråkig. Blev jätteförvånad första gången jag såg honom i bara mustasch och hur TREVLIG han såg ut. Men trots det gillar jag honom bäst lite smutsig och skäggig 😉 Danny Kaye påminner mig om min barndom, men jag minns inte vilka program. Han och HC Andersen är i alla fall mitt starkaste minne, sen gjorde han ju lite annat, men det var mitt barnjag som dyrkade honom och det har liksom inte gått över. Du är inte ensam om att gilla musikalfilmer. Största lyckan var när de visade Mary Poppins. Åhhh….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.