Man försökte åtminstone vara lite prydlig?

Men det är ju liksom dömt att misslyckas med två ohyfsade hundar och deras minst lika ohyfsade matte. Snacka om ett gigantiskt försök att visa upp vacker fasad för att det faktiskt är julafton?

Oavsett, med den fasaden säger vi GOD JUL. Massvis med julkramar till er alla som orkar hänga här inne. Ni är mina kompisar. Det här är inte alltid en blogg, det är mer ett … samarbete?

godjul

Det var den första bilden jag tog. Efter den rann svetten i strida floder på panna och överläpp. Det är så sällsynt att påklädda hundar sitter still på samma ställe samtidigt och tittar dit man vill. Skall man vara helt ärlig är det totalt värdelöst att fota två hundar samtidigt även om de inte har tradionsenliga kläder på sig.

Sen fick det blir som det blev. Och de var tämligen prydliga en liten stund till.

finvaffar

lillaludde

pottan

Och DÄR tokledsnade både de och jag. Jag är oftast inte en särskilt prydlig fotograf och det där med prydliga hundar för att upprätthålla någon slags vaddetnuheter? Det var ju liksom kört redan när de fick människodräkter på sig? Om någon nu skulle råka få spunk över att det är elakt att klä på hundar. Det är det inte. Inte de här två i alla fall. De är så vana vid diverse infall att de inte höjer ett ögonbryn när man tar på dem både byxor och tröja och sedan fnissar lite. Gränsen går vid mössa, den är himla svår att få att sitta kvar. Jag funderade på häftmassa på öronen men jag hittade ingen så det blev ingen mössa på förmiddagskorten.

Med tanke på att vi firar en väldigt alternativ julafton och gör just inget alls, mer än att vi håller på och packar ihop oss för att åka till torpet, så finns det utrymme för många många fler kort under dagen. De har nämligen inte tagit av sig kläderna än. De hade inte tid med det innan de tog en liten middagslur. Jag gissar att kläderna kommer få vara med nere i bäcken och ute i skogen både idag och imorgon, så jag lär få anledning att återkomma.

Först blev Ludde lite trött på att försöka ta instruktioner.

DSC08885

Så himla trött att han blev tvungen att lägga sig lite i soffan.

DSC08892

Jag gillar glipan mellan “rock” och byxor.

Sen somnade Stor.

meh

Då satte jag mig vid datorn. Och började med att göra det extremt fula julkortet överst. För att det var kul.

Kläderna fyndade jag på Åhléns i Stockholm. Det är barnkläder. Vilket gör det hela jätteroligt. Liten har storlek 1-2 år och Stor har 3-4 år, Stor har ju lite kortare ben och mer pondus än den lille långbente. Efter Lucia var det halva priset och tio procent på sådana där Luciakläder och de funkar utmärkt som hundkläder om man bara klipper lite hål för svansen och öppnar lite i armhålan för att bicepsen skall få plats.

Mina lurvskallar är det sötaste jag vet. Och de mest ohyfsade. Men de tål hantering.

Nu skall vi fira någon slags jul med tomten och pepparkaksgubben.

Om jag får gissa blir det väldigt stillsamt, mycket tv och godis, ingen julmat alls och jag lovar att fota när hundarna har däckat i pizzakartongen.

Återigen, jag önskar er alla en riktigt fin jul.

Julkramar från både mig och lurvskallarna.

0 thoughts on “Man försökte åtminstone vara lite prydlig?

 • God jul!

  Själv tillbringar jag hela julhelgen på jobbet. Maken och lillgrisen får fira själva hemma då barnen är hos sina andra föräldrar. Vi får fira nästa vecka då vi åker till stugan allihopa.

  Låter mysigt med jul på torpet iaf. ☺️

 • En riktigt God Jul! Jag önskar dig en lugn och fridfull helg som blir precis som du vill ha den. Tack för att du orkar skriva. Tack för att skratt och alla igenkännanden! Jag gillar verkligen din blogg och även om jag är dålig på att ge positiv feedback så uppskattas den mycket! Kram till dig och dina fina vovvar!!

 • Åhhh vad härliga foton! God Jul Victoria och till maken och hundarna också. Tack för att du underhållit oss under året. God Jul till alla andra som också har den goda smaken att hänga härinne 🙂

 • Härligt med hundar som bara finner sig i allt som man hittar på med dem! De är väldigt söta i sina dräkter också och de ser inte ett dugg besvärade ut.

  Önskar er också en riktigt fin jul!
  Stor julkram!

 • Åh, en briardnos… Äh, skoja bara 🙂

  Nu har vi haft en mycket lugn och harmonisk jul. Förutom Yazza som tycker att radiostyrda bilar är skit men hanterbara då man kan lista ut vart de kommer, men radiostyrda helikoptrar är ett riktigt sattyg. De kommer huxflux från ovan och skrämmer slaget på oskyldiga hundar. Mina föräldrar kom och vi åt och åt och åt. Hela familjen tog på sig riktiga kläder för att vara julfina. Sedan knäppte vi diskret upp lite knappar… Maken var den första att ge upp och hoppa i myskläder. Jag höll ut tills vi vinkade hejdå. Nu sitter vi alla med magarna i fyrkant och funderar på om man ska äta en macka med julskinka till kvällsmat och samtidigt glo på TV.

  God Jul på dig dina tre killar 😀

 • Förstår dig själv försökte jag fota en hund idag men gick inte han vägrade stå stillöshet gick sin väg när jag skulle ta kort, så ladd ner de försöken rätt så fort

  Men hur söt e inte stor i den sovstilen han har på understa bilden där han ligger på golvet, hade det inte varit för de håriga händerna hade man nästan kunnat tro det var en människa som däckat över skrivbordet lr nåt för först trodde jag han satt på en stol och sen över ett bord

 • God Jul

  Tillbringade timmen mellan Kalle Anka och jultomten med att försöka promenera en lånad hund avskilt från resten av dennes flock. Jag fick henne iaf till att gå. Det har tydligen ingen annan än flocken lyckats med innan. Sen glömmer vi att kopplet var rätt sträckt i läget framåt fortast möjligt?? För hon gick ju faktiskt framåt hela tiden 🙂

 • Så söta, obeskrivligt faktiskt. Hos oss var det nära att rottweilern fått vara med på familjefotot där 12 personer skulle tränga ihop sig, men av olika skäl fick han stå över den här gången. Och vi tog f ö en liten film där vi alla skulle skrika ‘God Jul och Gott Nytt År’ på finska (som ingen av oss kan, men vi kan väl googla) till yngste sonens flickväns familj. Dom påstod att den blev lyckad.
  Önskar dig en bra fortsättning på helgen! Gärna fler bilder!

  • Men givetvis borde ju rottisen får vara med på familjefoto 🙂 Nu är jag på fel ställe, men på den tiden det bara fanns analoga kameror tog jag mina tjejer till fotografen och fotade ett väldigt litet familjealbum (som ligger i stan så jag kan inte visa det).

   Men jag vill gärna veta varför ni skriker på finska. Fniss.

 • Fina lurvskallarna är i julutstyrsel!!!
  Hoppas ni haft och fortfarande har det bra! Jag har just kommit hem efter att ha trängts hos bror med familj tillsammans med syrran och hennes familj i 2 dygn. Igår kom dessutom styvmor, pappsen och svägerskans föräldrar och syster. Fullt hus, stök och skoj!
  Så idag blir det ryggläge i min alldeles egna soffa framför TV:n!

  Julkram

 • Vid månadsskiftet juni-juli var vi i Prag och såg U21-landslaget spela EM-final mot Portugal… Hela läktaren skanderade “den som inte hoppar är en portugis”, alla hoppade så att jag trodde läktaren skulle rasa… Sedan 8/12 är jag hundvakt till just en portugis och har lärt mig att den som hoppar är en portugis!!!!! Underbar ras!!! 🙂

    • Haha ja de har väldigt långa frallor. Men det brukar väl hundraser ha som “jobbat” med saker som utsatts för väder och vind? För att skydda ögonen. Min tibbetjejer hade det med, och den rasen går väl forfarande vild i Tibet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.