Nu håller vi tummarna va?

Innan jag ber om tumhållande måste vi prata lite om gårdagen. Jag trodde verkligen inte att Gunilla kunde köra själv och att det skulle bli bra, men det var ju minst lika underhållande som SHF. Eftersom människorna hon hade runt sig var allt från normalbegåvade till skitbegåvade till skillnad från SHF. Eller ja, hennes medparter (motparter?) i gårdagens SHOW var åtminstone inte platinablonda och bodde i Hollywood.

Jag skrattade så jag grät åt Skansen-Jonas. Han var ju underbar. Och jag måste ju klippa ljudet från scenen där han pratade om snoken med “den galna kärringen”. Hade jag inte vetat vad de pratade om hade det låtit som manuset till en p-rulle där Gunilla skulle pussa snoken hejdå. Jag skrattar fortfarande lika mycket när jag tänker på den konversationen.

Här kommer det åtminstone bli tvåtimmars tisdagar, vad tyckte ni?

Nu skall jag berätta om botoxen. Och jag är fascinerad. För det första har jag inte särskilt mycket rynkor i pannan, trots att jag “överanvänder ena sidan” som Elinor sa. Det vill säga den sidan som jag klarar att göra evil eye med. Den sidan jobbar tydligen alltid och för mycket när jag är bekymrad eller stressad eller faktiskt hela tiden vad jag förstod det som. Det är tydligen genetiskt att ens kunna höja ett ögonbryn medan man sänker det andra, alla kan inte (seså, nu är det dags för er att försöka), men jag och GP vi kan minsann.

Om man aldrig har gjort något dylikt innan så tror man (jag) att man skall få massor av sprutor och sedan få pansarpanna. Jag har ju en tendens att inbilla mig massor av saker utan att ta reda på fakta, så jag inbillade mig att jag det skulle vara litegrand så här.

funny!!! photo botox.gif

De här fördomarna kan bero på att jag har somliga Hollywoodfruar som referensram.

Men jag slutade med de fördomarna ganska kvickt efter att jag var hos min läkare för ett tag sen och sa att jag minsann tänkte betala för botox i skallen för att testa om jag blir av med migränen och hon svarade översvallande positivt att “jamen så bra, det tycker jag verkligen att du skall göra, åh så skönt det skulle vara för dig om det funkar”.

Då blir man liksom fördomsfri på nolltid.

Trots det visste jag ju ingenting innan. Det vet man ju aldrig om något före man har provat. Även om jag hade fattat att själva botoxen bara gör att musklerna domnar (eller somnar, som jag skrev i förra inlägget) så trodde jag nog att de liksom skulle domna direkt.

Så var det inte heller. Musklerna tar tydligen god tid på sig att somna (domna?), upp till två veckor, och det gjorde inte ett dugg ont med sprutorna. Verkligen inte ett skit ont. Jag trodde (jag tror alldeles för mycket) att jag åtminstone skulle känna ett litet stick från varje spruta, men det gjorde jag inte heller. Och jag kommer inte få pansarpanna alls, det får man tydligen inte om man inte går till överdrift. Jag kommer fortfarande kunna göra evil eye till och med.

Jag glömde räkna antalet stick, men det var ett gäng. Elinor var väldigt pedagogisk och förklarade var och varför hon satte varje spruta och hur musklerna i skallen sitter, men jag har ju minne som en guldfisk när det gäller sådant. Det enda jag vet att jag låg och tänkte var “herregud, tänk om jag aldrig mer får migrän, eller ens spänningshuvudvärk, då är ju den ljusnande framtid min och inte de osnutna studenterna som åker på lastbilsflak”. Man kan tycka att jag borde ha lyssnat bättre, men jag hade fullt upp med att tänka på allt jag förhoppningsvis kommer kunna göra istället för att ligga däckad i migrän.

Så. Mer spännande blev det inte trots att jag trodde det. Idag ser jag ut så här.

botox1

Det vill säga, exakt likadan som jag såg ut i förrgår.

Om jag tvångsrynkar mig ser jag ut så här.

botox2

Också exakt likadan som jag såg ut i förrgår (jag sa ju att jag inte hade särskilt mycket rynkor i pannan).

Och jag kan fortfarande skrämmas med ögonen. Även om jag skulle behöva lite färg på brynen för att göra det ordentligt. Blonda bryn har liksom inte riktigt samma genomslagskraft.

botox3

Nu är det väl bara att vänta då?

Antingen på ett migränanfall eller inte ett migränanfall?

Det känns aningen märkligt att vänta på att inte få migrän, det medger jag.

NU behöver jag tumhållandet alltså.

Ps. Prickarna i pannan är inte från nålsticken. Det är rosaceaprickar. Ifall någon undrade om kanylen verkligen var så tjock att den gav upphov till stora ingångshål, det var den alltså inte.

0 thoughts on “Nu håller vi tummarna va?

 • Ok håller en tumme. Hojta när du vet om det funkar. Då kanske jag ska fundera på det. (Väldans spruträdd nämligen.)

  Men vill du jag ska höja det högra eller det vänstra ögonbrynet?? Kan nämligen röra dem separat från varandra 🙂

  • Men det här kändes inte som sprutor. Jag lovar och svär. Det stack inget alls, vilket förvånade mig med för även om jag inte är rädd så tycker jag ju inte det är behagligt?

   Kan du röra BÅDA? I olika riktning från varandra? Jag kan bara höja det vänstra och sänka det högra, omvänt är totalt omöjligt, det går bara inte. Snälla snälla ta bild på båda, det vill jag se, du är ju ett unikum! 🙂

   • Ett unikum till! Evil Eye med vilket som. Brukar dock inte använda mig av den minen men vet att den finns där och brukar skojsa om det med barnen när de vill se mig vifta på mina hårda öron 😉

     • Hade ett väldigt svagt vänster öga som skulle tränas upp. Samtidigt gick Mork Och Mindy på tv. Mork hälsade ju med att splitta på fingrarna. Detta var jag tvungen att testa. Kan alltså göra även detta med båda händerna och med olika rytmer på dem samtidigt.
      Jag kan “lyfta” vänstra sidan av överläppen utan att röra det minsta på någon annan del.
      Jag kan även titta rakt fram med ett öga och mot näsroten med det andra.
      Höja ett eller två ögonbryn som typ vågen….
      Rulla tungan och vissla….
      Alltså det är lättare att visa än att beskriva….

     • Jag kan göra fingrarna och även vänster sida av överläppen. Var ju tvungen att testa, undrar varför just vänster funkar? Resten kan jag iiiiinte. Nu vill jag verkligen ha bildvisning 🙂

  • Den är jätterolig. Jag trodde på allvar att ALLA med botox tappade sin ansiktsmimik. Som Nicole Kidman ungefär. Puss (tjejer rules)

 • Tummar o tår hålls febrilt från soffan jag o mina sjöben har knatat hem. Liiiiite irriterande att känna sig på fyllan utan att ha druckit nån alkohol. Misstänker att det är något annat än sjöben som spökar

  • Tack och bock. Och nej, jag beklagar om det är något annat, men de där sjöbenen kan vara riktigt jävliga och man mår tjuvens. Men inte hur tjyvens som helst såklart. Krya.

  • Jag vill se läskig ut ;). Vi har varit slöa och nu är tinorna uppe på vintervila, men jag tror vi har fått runt 20. Det var dålig procent per kastad tina i år. Hur många hundra har ni fått?

   • Vi 84 kompisen som är med på båten ca35,en miljard krabbjävlar,ca 200 makrillar…..Så detta lär väl fortsätta ett tag till….mvh en som tycker pizzapastaochallannanmat är skitgott just nu(bara dilldoften får mig att torrkräkas lite)bortskämd?

 • Ha ha

  Hörde lite på nrj imorse när jag satt i bilen, på väg till en tant

  Där pratade de om The Gunillas show ( och om MM drama utbrott om man nu kunde kalla det för ett utbrott nu :p

  lr som de kallade det för ” Nu har kärringen fått eget Tv-program”

  Hörde inte allt, men de spelade upp hennes rap-låt iaf

   • Japp, vi kan väl köra en liveshow på tisdagar när vi kollar på shf och kärringen tycker till 😉

    Tänk med lyssnare vi hade fått

    • Hahaha vår version av TV-soffan? Det kan vara något. Nu när du säger det så hade det ju varit skitroligt att träffas irl en tisdag och kolla tillsammans allihop. Är det ens genomförbart?

     • Hade väl inte varit helt omöjligt, men skulle det funka hade det varit jävligt kul iaf 😉

      Tänk vilken syn när alla sitter med skämskudden/pandor/mössor osv och kommenterar The Gunilla & co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.