En liten omröstning så här på lördag kväll

Jag är ju inte särskilt långsint, även om jag gärna skulle vilja vara det. Det är något jag funderar på ofta och har illvillig ensamplanering inför hur jag, åtminstone efter nästa gräl, skall straffa ut maken medelst tystnad och surhet. I flera veckor skall jag minsann sura och inte säga ett ord. Inte förrän han ligger vid mina fötter och bönar och ber om förlåtelse och samtidigt lovar total underkastelse skall jag yppa ett ord igen. Just så tänker jag medan jag ler i mjugg och gnuggar händerna i pur förtjusning över Den Perfekta Planen (som givetvis är väldigt detaljerad i form av straffsatser och eventuell benådning).

Det funkar aldrig. Jag kan inte vara långsint. Av den enkla anledning att jag inte kan hålla truten oavsett om jag är glad eller svinförbannad.

Så fort jag får syn på han jag delar kylskåp med efter rigorös hämndplanering brister det och jag skäller så det skallrar i fönstren och sedan går det oftast över. Om inte han uppför sig som den dramadrottning han är och flyr fältet (källare, torp, båt eller annan valfri plats) för då blir jag bara mer ondsint och smider fler taktiska planer. Som också skiter sig såklart. Vissa människor kan sura i en evighet, andra kan det inte och jag önskar så att jag kunde. Min ilska är mer av sorten att om jag inte får säga precis det jag tänker med en gång så konsumerar ilskan mig och risken för implosion är skyhög. Allt går att lösa med en skrikfest helt enkelt.

Ni som funkar på samma sätt förstår precis vad jag menar. Det är stört omöjligt att vara tyst när man är förbannad. Tyst i flera veckor är inte att tänka på. Här är det snarare en bedrift att klara ett par minuter.

Han kom alltså upp, fick en (gräv)skopa ovett och sedan åkte vi ut en sväng för det var fint väder. Jag bestämde att vi skulle åka till Tanum och kolla i affärer, med baktanken att det finns en Synsambutik där och Synsam var ju de som hade Attlingbågarna som är nästan-kopior på Iris Apfels glajjor och jag vill se dem i verkligheten.

Jag föll pladask för bågarna. De är så himla fula att de är svincoola.

IMG_7895

Maken sitter någonstans bakom mig och skakar uppgivet på huvudet. Han HATADE dem. Såklart.

Och han vädrade glatt sina åsikter i butiken. Det var det fulaste han någonsin hade sett. De var inte bara fula, de var förskräckligt fula. Inte ens ta i tång med-fula. Därtill var han helt säker på att jag är den enda människan på jorden med så usel smak.

Lite väl stora ord för att komma från en man som gick omkring med arbetsbyxor, foppatofflor och lite rester av sågspån kvar på tröjan från vad han nu höll på med i källaren innan vi åkte.

Jag ÄLSKAR bågarna och vill ha dem. De hade till och med gärna fått vara större.

Kan vi prata om det här?

De är ju inte fula?

Och Iris är en grymt poppig tant.

0 thoughts on “En liten omröstning så här på lördag kväll

 • Supercoola, du är skitsnygg i dom.
  Jag är ju av den åsikten att om man
  nu måste ha brillor så ska dom synas!
  Så kör på och lyssna inte på gardinmannen som du delar kylskåp med 🙂

 • Med tanke på att vår smak brukar skilja sig åt -så vet jag inte riktig hur jag ska skriva detta…
  JAG ÄLSKAR DOM!! Helt Jä-la outstanding!!
  Köööp!

  • Nu frustfnissar jag. Logiken i det är att de här glajjorna var fula, mina andra är fula men de funkar på mig så då borde jag vara rätt fuler jag med. 😉

   • Näääääääääääääääää

    Men du passar på nåt vis i lite udda glasögon

    Sen att jag råkar tycka att de egentligen är skitfula, kan vi bortse ifrån

    Själv funderar jag lite på o nappa på ett jobberbjudande om att genomgå en ögonoperation som man får via brutto ( tror jag det var) löneavdrag typ som vi fick förr med datorer fast nu är det ögonoperation istället och slippas glasögon helt

 • *fniss* vet inte riktigt vad jag ska tyckas.. både ja o nej samtidigt… 🙂 men huvudsaken e det DU som ska ha dom o om DU gillar dom, så lets go!!!! 🙂

  • När det gäller glajjor är ju smaken som baken och det är så hiiiimla svårt. Svårt att själv bestämma sig och svårt att hitta. Det är nästan roligare att satsa på det … konstigaste man kan hitta då? 😉

  • Jag tror inte att de stackars bågarna kommmer få följa med särskilt många hem. Hon i butiken sa att hon och kollegerna hade pratat om det när de packade upp bågen, vem som skulle komma in och faktiskt prova den först och gilla den. Jag blev först. Både med att prova och gilla. Stackars ensamma bågen? 🙂

  • Men vänta nu här. Tror du verkligen att de skulle vara fula på andra eller är det så att andra inte är så stolpiga i huvudet att de faktiskt går och provar dem? 😉

  • Men är de verkligen så svårburna som de flesta verkar tro? Kolla reklambilden som stod i butiken *skall leta upp den på nätet* vänta …

   … den bilden var ju helt omöjlig att hitta på nätet. Men det stod en pappbild på en helt vanlig medelålders tant i grå page och de här bågarna och hon passade så löjligt bra i dem. Hon passade i dem på riktigt. Jag ser mer clownig ut. Men jag vill verkligen ha dem ändå 🙂

    • Men DET var väl på tiden, välkommen ut ur buren 😉 Nu måste jag ju passa på att fråga bara för att jag har sett en hel del garderobare på sistone, hur klarar man ens att vara tyst när man läser en blogg? Jag kan inte läsa tyst så jag är ärligt nyfiken 🙂

     Jag har kollat där innan, men ser bara bågen på Iris i filmen. Var är tant nummer två? Om du kollar min bild så står det ett svartvitt foto bland glasögonen bakom mig, på det fotot är det helt okänd pagetant med just de brillorna på sig och hon är skitsnygg i dem. Jag frågade i butiken vem hon var, men de visste inte, hon var bara glasögonreklamstant typ. Och jag är en planta som glömde ta kort på kortet.

     • Hehe.. Man biter sig i läppen ler i mjugg och klickar vidare.. 🙂

      Det finns en pil (nästan osynlig) högst upp till höger på bilden så kommer nästa bild upp med “tant nr 2” föredrar dam i sina bästa år 🙂

     • Jag är imponerad av det där med att bita sig i läppen, jag är dålig på det 😉 Men du tänker väl inte kliva tillbaka in i garderoben nu när du väl har klivit ut?

      DE pilarna var inte lätta att se, men där är hon ju! Tack! Det var precis den bilden som fanns som svartvit dito hos Synsam, hon är ju så JÄKLA snygg i de bågarna att det är löjligt. Det var lite det jag menade, hon var ju snygg på riktigt i bågarna medan jag ser mer clownig ut. Och okay, det är en dam i sina bästa år. Men jag kallar ju mig själv för tant, så … ja … och värre saker än det med 😉

      Lägger bilden här eftersom jag tycker att hon är fantastiskt vacker och passar oerhört bra i glajjorna. Så bra att jag ser dödsfånig ut.

      brillor

     • Var och en blir salig etc 😉 Det är okay, nu är vi ju i alla fall hej och du med varandra och det känns bra. Du gjorde en storartad insats som hittade bilden jag letade ihjäl mig efter. Tack 🙂

     • Ellerhur! 🙂 Vill ju bara påpeka att min avatarbild är av en tecknad figur ur filmen Superhältarna som heter Edna Mode. Hon har den stil på glasögon som är ganska exakt samma stil som de vi nu pratar om.. Kör en bildsök på henne så får du se.. Filmen är nog från 2007 om jag minns rätt… Ingen direkt ny design mao 😉

 • Du är ju bara såå störtskön!
  De här bågarna är ju något helt mycket bättre än Jan-Öjvindvarianten!
  Tänkte faktiskt på dig när jag läste en artikel i en branchtidning på joobbet…
  Det finns tydligen ett koncept där du som kund kan få bestämma design och mått på preciiis allt på glajjorna.
  Tom Davies -googla på det 😉
  Sedan kan du ju skickat räkningen till Sågspånet i ett särskilt ömt ögonblick

  • Åhhhhh! Tack! Det skall jag genast googla på. Det låter ju hur roligt som helst 🙂

   Hahaha, varför skicka räkning? Lika bra att norpa kortet direkt? (vilket egentligen faller på sin egen meningslöshet, vi har gemensam ekonomi men det skulle kännas bättre) 😉

 • Instämmer de är så jävla fula att de är cooola och du klär kanon i dom!!!
  Maken kan gå och roa sig med lite fula gardiner istället 🙂
  Eller ännu hellre kasta räkningen på honom, det svider nog inte lika mycket som grädden iaf inte kroppsligt 😀

  • Men nu kom problemet. Damen på bilden jag just lade ut är ju snygg på riktigt i dem. Jag har för stort ansikte. Hon är nätt och de sitter som en smäck.

   För att vara glasögonbågar och dessutom från Attling var de förvånansvärt billiga och prisvärda. De kostade 1300 spänn. Det svider inte tillräckligt va?

 • Helt ärligt så bär du upp dom fantastiskt bra. Tycker dom är riktigt coola. För mig har du blivit synonym med “egen” stil på både glasögon och skor. Önskar jag vore lika vågad när jag ska köpa min första glasögon snart.

 • Hel ärligt tycker jag de är förskräckligt fula. Men är det NÅN som ska ha dem så är det du! Tycker nästan att de klär dig – trots att jag tycker själva glasögonen är gräsliga. 🙂

 • Inte min stil, men de passar dig!

  Appropå långsinthet kan jag berätta att jag inte pratade med min exmake på typ två månader, om det inte gällde barnen, när vi fortfarande bodde under samma tak. Han var lika tjurig han så det var ett par väldigt tysta månader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.