Bakis utan party

Förklara det här då.

Jag gjorde inget alls igår, det var en sådan där tröttmössedag när man fick ligga på soffan och kolla film mitt på eftermiddagen. För att toppa att göra inget alls avslutade jag dagen med att gå och lägga mig svintidigt och titta på ett spännande serie-avsnitt i sängen.

Det var inte en partydag med andra ord. Det var vilsamt.

Inatt drömde jag en fullkomligt realistisk dröm som innehöll Robbie Williams. Be mig inte förklara realismen i drömmen dock, för i ljus av dag och riktig verklighet var drömmen åt helsike orealistisk. Förutom vissa delar. När man hängde med Robbie var man tvungen att ta seden dit man kom. Jag drack alltså whiskey och öl inatt, samt att jag rökte (vanliga cigg).

Alltså!

Jag slutade röka typ 1996. Det är nästan 20 år sedan. Jag kan ha feströkt några år till efter det, men inte många.

Öl och whiskey vet jag inte när jag drack sist. Whiskey dricker jag inte frivilligt alls. Vi pratar år här med.

Jag drömde att jag inte hade tändare till ciggen och fick låna Robbies glödande fimp att tända min cigg på. En så otroligt vardaglig grej när man är rökare, men som jag inte har funderat över på gud vet hur många år.

Det är inte det konstigaste. Det mest underliga är att jag fortfarande smakar rök och whiskey i munnen trots att jag varit vaken i två timmar och både hunnit borsta tänderna och äta frukost.

Det näst mest underliga är att jag tycker att det blev lite för mycket Robbie inatt (han var ledsen och grät över saker på fyllan och var generellt JÅBBIG) så att jag nu sitter och lyssnar på Prince på hög volym för att motverka natten och få låten Candy ur hjärnan.

Jag trodde inte att det gick att överdosera Robbie?

(Det första jag gjorde när jag vaknade var att googla om han hade dött eftersom han var så himla ledsen och jag lovar att jag hade gjort i brallan om något hade hänt honom på riktigt inatt)

Mvh, Rökaren

0 thoughts on “Bakis utan party

 • Oj realistiskt värre! Jag slutade röka typ 2004 och drömmer fortfarande drömmar om att röka?! Är det nikotinet som spökar? För övrigt har jag “kört” båt hela natten då vi råkade shoppa oss en segelbåt igår?! Vete fasiken hur det gick till men nu sitter sambon o fixar uppläggning, täcke till båtskrället o stativ o Gud vet vad. Sen meddelade han glatt att vi skulle segla hem den nästa helg! Jeeeeezeees! Ja det är han som är sailorn inte jag men det blir nog kul det här ….. Tror jag

  • OJ! Så himla spännande med segelbåt? Vad är det för båt, var ligger den nu och vart skall den seglas? Jag kan följa med som gast?

   Och för min del är det garanterat inte nikotinet eftersom jag, under påtryckning från dåvarande sambo (läs: ultimatum, jag var en häxa och fick välja mellan honom och nikotin), började snusa och har inte slutat med det alls. En lifesaver det där snuset.

   • Det är en Facil 26 fyrabäddar. Alltså en liten gammal båt men välbyggd o välunderhållen enligt sambon (jag kollade toan o köket samt sängarna, förlåt kojerna sen var jag nöjd) just nu ligger den i Mariefred o ska hem nästa helg om allt vill sig väl , en seglats på en tio timmar lite beroende på väder o vind. Troligen övernattning i båten?! Du är helt välkommen som gast för jag är helt säker på att du kan mer än mig 🙂 sitter just nu o kollar in utbudet av kurser av förarintyg för jag tänker iaf försöka lära mig om babord o styrbord osv :-/

    • Det är ju en riktigt trevlig gammal båt. Vilken årsmodell?

     Och du, man får säga sängar, kök, golv och snören även på en båt. Det är bara skitenödiga båtmänniskor som envisas med viktigheten att använda “rätt” ord. Om det går snabbare att säga höger då säger man höger. Men därmed inte sagt att det inte är praktiskt att lära sig det viktigaste inom navigering och den egna båttypen, det är det – eller så gör man som jag, trial and horror 😉

     Det låter som att det blir en jävligt kall segling?

     • hmm kan bli en kall segling, sambon pratar om att vi kan kanske räkna med att gå för motor det mesta av vägen med tanke på mig 🙂
      så jag räknar med en övernattning i båten i full vintermundering …. Nej det finns faktiskt värme på den men kanske inte så mycket värme?
      Årsmodellen är 1979 men välhållen.
      Gällande det praktiska så kan det ju vara en fördel om jag kan vända båtskrället om sambon råkar tippa överbord så nästa sommar blir det öva, öva och åter öva är jag rädd

     • Ja! Öva och åter öva är grejen. För det är sjukt bra att kunna om något händer.

      Det är faktiskt rätt mysigt att vara på båt när det är riktigt kallt ute. Enda nackdelen med segelbåt är ju att det blir så förbannat kallt under gång. Det slipper man ju på motorbåt. Men på natten kommer det nog vara jäkligt varmt. Ni skall inte flytta den till västkusten istället då? 😉

 • Själv har jag lyckats försnilla mitt jawbone armband på jobbet ikväll ;(

  Har jag otur har det hamnat i en soppåse lr flyget med en soppåse när jag slängde in soppåsna i sopnedkastet på jobbet

  Har jag tur ligger det inne hos någon vårdtagare, hade önskat det fanns en liknande funktion som det finns i äpplena “find my jawbone” och så börjar den pipa lr ja finns ids en sån hitta funktion men enligt den ligger mitt armband hemma nånstans men vet jag haft den på jobbet ikväll och den piper inte

 • Jag har drömt att jag börjat feströka några gånger, men aldrig vaknat med smaken i mun. Din hjärna måste ha väldigt bra fantasi om den kan få fram de smakerna!

 • Urk! Vad taskigt att få smak av cigg och whiskey i munnen när man inte ens varken rökt eller druckit! Men det kanske är kroppens sätt att försöka avskräcka dig, så du inte ska få för dig att börja??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.