Man tänkte sig en vacker vy i rörligt format

Samt visa hur himla trist det är att vara på lösdrift med lampskärm på sig.

Det var tanken när jag gick med hundarna ut i morgondaggen. Istället fick jag värsta skräckfilmen. Eller ja, det kanske var en överdrift, men det gör ont när två långa hundframben kommer i full galopp och dammar till mig i höjd med njurarna. Efter det grälade vi lite om var exakt han fick göra av sin mun och sina slängiga framben. Han vann. Han vinner alltid. Det ser lite ut som att han tar livet av mig i slutet av filmen.

Vi drog till torpet över helgen med andra ord. Tratthunden började klättra på väggarna i lägenheten, hans “lillebror” klättrade definitivt på både väggar och tak och även jag höll på att få lappsjuka.

Man får liksom ingen luft i lägenhet på kullerstensgata. Inte som man får på ett torp med bara åkermark och skog runt sig. Oavsett årstid. Särskilt inte när man har hund(ar).

Jag somnade i soffan till Dobidoo igår. Det blev helt enkelt inte roligare än så. Och det är den enda kanalen som tv-antennen här ute mäktar med.

Idag är det väldigt vackert väder så jag skall kolla äppleträdsstatus och sörja att det inte doftar sommar ute längre. Det luktar blött och murkna löv.

Vad gör ni?

0 thoughts on “Man tänkte sig en vacker vy i rörligt format

 • Barnkalas…ljudchock till Mor, sockerchock till barn…och musikterapi för Far.

  Nu är Mor slut, barn har sockerabstinens och Far får ta över..

   • Mor tog en runda på tomten -bar massa sten. Pinnade över till grannen med massa äppleträd och konstaterar att det blir mos iår oxå.
    Då Mor o Far o storebror flyttade in i huset 2009.. tyckte Mor nu 2015 att det var dags att sätta upp hus-siffrorna.
    Nu har Far lyckats få still på lillasyster och Mor har landat i soffan glad o nöjd…men utan socker, det var “liksom slut” när Mor kom in.

 • Skördefest med svärmor o hennes pojkvän, sedan hem och han hjälpte mig att beskära äppelträdet (mycket välbehövligt!). Nu är jag helt slut och 85- & 86-åringen har gått iväg på höstpromenad i solen. Känner mig som 94. Minst.

  • Jag kan relatera till åldern. Och äppelträden. Än så länge har jag bara varit ute och blängt på träden, konstaterat att äpplena behövs plockas, men det känns övermäktigt just nu. Och sen behövs någon slags tillverkning av äppleprodukter efter plockning. Orka!?

 • Inget särskilt.. städat lgh o satte på disk-/tvättmaskinen 2 ggr idag… o åkt en sväng te mormor en kort stund, sen hem o laga mat o surfar på mobilen..orka släppa fram laptopen just nu..
  Trött som en jävla gnu.. redan vid 17.00.. för tidigt o lägga sig…

 • Regementets dag på sambons nya jobb, massor av grönklädda män o kvinnor samt en hel del stoooora maskiner. Efter all artighet mot sambons alla nya kollegor så har jag kollapsat i soffan och nu funderar jag på middag eller köra onlinepizza hm lutar nog åt onlinepizzan :-/ hälsningar trött tant

 • Åket ut till pappa och köpt en strykbräda åt honom. Det var allt min energi räckte till, har fortfarande energibrist efter den långa sjukdomen.

  Svägerska har beskärt radhusets äppel- och körsbärsträd, jag har två jättehögar med kvistar och ris på tomten, hur får man bort dem? Jag tittade på dem i onsdags, sedan åkte jag in till stan igen! 🙂

   • Det vore praktiskt att få låna en praktisk man … eller åtminstone en frisk och hel person som kunde bära, släpa, måla…
    Men trädgårdarna är så små både framför och bakom huset att jag misstänker att det är risk för att man eldar upp huset om man tänder på högarna med ris och grenar.

    • Han eldade precis bredvid väldigt lättbrunnen lada igår. Jag var inte impad. Men han tuttade inte eld på något som inte skulle eldas, det kanske kan funka hos dig med?

 • Är nere i stugan över helgen. Glad valp som får springa fritt. Firande av 14-åring i efterskott med massor av god mat och andra onyttigheter. Även här inspektion av äppelträd, dock är det typ inga äpplen i år men lika glad är jag för det. Ifjol stod vi och skottade och körde bort tonvis (kändes det som isf). I morgon ångest och hemfärd. Kunde jag skulle jag bo här permanent, lite drygt att köra 120 mil på en helg.

   • Stugan ligger i Mariestads-trakten och vi bor i Östersund. Maken har sina barn där nere så vi åker ner ungefär en gång i månaden, försöker då ta långhelger men det är inte alltid det funkar. Nästa tur blir vi iaf där en hel vecka då vi har semester och barnen har höstlov. 🙂

    • Jisses Amalia! Det är orimligt långt till Östersund. Eller ja, inte om man bor där är det kanske inte det 😉

     Fun fact, min granne i Gbg har lägenhet i typ Östersund. Snarare Brunflo. Och de skall lämna Torslanda för att flytta upp på heltid pga vackert. Jag har bara varit i trakten vintertid (som alla andra) för att åka skidor. Men det låter ju lite jobbigt med avståndet till barnen, för det är tradigt att köra SÅ långt för ofta. Jag kan fullt förstå söndagsångesten.

     • Hehe, nä när man är här är det inte så långt hit. 😉 Men från stugan är det långt, dock åker vi ju så ofta att det faktiskt inte känns så farligt.

      I Brunflo har jag bott flera år och mina barn bor där på halvtid hos pappan. 🙂 Visst är det vackert, men när det är 30 grader kallt och blåser 10 m/s eller är minusgrader på midsommar vill man gärna emigrera, vilket vi kommer göra så småningom. Det ingår i vår 10-årsplan. 😉

 • Hmm… vad gjorde jag igår tro…. Jo, gjorde dagens/veckans/årets sista poolhäng med 28 grader och sol ett par timmar sen blev det snabbdusch, packa det sista, ut o käka en snabblunch ( då hotellresturangen öppnade 12 och vi skulle åka 12:20 plus att vi skulle vara i lobbyn 10 min innan bussen kom) så fick vi ge oss ut o ta en snabblunch innan transferbussen kom o hämtade oss, sen ta sig in på flygplatsen och scanna igenom väskorna, gå vidare på flygplatsen för att sedan checka in resväskan, upptäcka att vårt flyg är 35 min försenat, vandra omkring på flygplatsens tax-free lite snabbt och nästan få ett frispel på morsan som inte fattade frågan jag ställde trots att jag försökte på både finska & svenska och även blanda båda språken men utan resultat och bara få ett ja ja ja till svar. Sedan väntade vi och väntade och väntade på att de skulle lägga upp vilken gate vi skulle till, för att sedan leta oss dit och sitta ner o vänta tills det var dags att stiga på flygen som tillslut startade ca 60 min senare än beräknat.

  Satt och lyssnade på spotify, spelade mobilspelunder flygresan, för att sedan bli paff över att våra väskor redan var på ingång på bandet när vi kom in på flygplatsen även om det tog en stund innan vi alla 3 fått våra väskor så gick ändå rätt fort.

  Ville haft en chailatte innan hemfärd men EH hade stängd så fick bli en korv med bröd & ramlös på pressbyrån istället :p

  Sen hitta bilen och jag skulle köra tog fel avtagsväg och fick köra den långa & sakta vägen via kinna/Skene hem istället för den kortare & snabbare motorvägen via Gbg.

  Inom brodern på hemvägen så mamma & syrran fick hämtat sina nycklar sen hade han gjort mackor till oss eftersom jag ringde o sa att de ville ha kaffe när vi kom :p

  Sen hem och inte det minsta trött längre utan satte igång mitt saknade internet ( tack & lov som gick igång direkt ) fick en snilleblixt mitt i natten och började fippla med appuppdateringar, programuppdateringar på mobil och ipad, vilket inte var så jättesmart o fippla med mitt i natten eftersom det tog sin lilla tid med alla uppdateringar och säkerhetskopior, uppdateringar

  För att upptäcka att på Instagram ser man bara översta raden medans man skriver via min mobil iaf, resten av testxten syns inte när du skriver. Men kommer väl nån uppdatering där snart antar jag :p

  Sen gick jag o lade mig några timmar lycklig över att få sova i min sköna säng istället för hotellets hårda säng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.