Kära medmänniskor

Jag har en plan.

Rättare sagt, Admin Anka och jag har en plan.

Nu behöver jag er fulla uppmärksamhet, feedback och kolla eventuellt intresse.

För ett tag sen köpte jag ett par domäner med baktanke att starta en bloggportal. Det finns ju en hoper bloggportaler idag, som Finest, Spotlife och Stureplan etcetera, men det känns som att alla riktar sig till en yngre publik. Sedan finns ju de portalerna som har gemensam nämnare i form av föräldraskap eller till exempel träning.

Personligen passar jag inte in riktigt någonstans. Jag är för gammal för Spotlife, för ohipp för Finest och jag har exakt noll barn och passar därmed inte in hos Mama. Och träningstips har jag absolut inte, men jag äter gärna glass. Jamen ni hajar?

Den här portalen är tänkt att rikta sig till en äldre (ehum) målgrupp och i förlängningen är tanken att bygga ut verksamheten. Jag tänker att många tanter små bildar en stor å. Och att den ån inte behöver handla om varken särintressen eller eventuell hippfaktor.

Nu är portalen nästan klar att köra en betaversion på, så det jag undrar är hur många som skulle vara intresserade av att kompisblogga med mig.

Som det ser ut nu ingår i så fall fri support, man får välja om man vill lira under eget domännamn, man blir absolut inte livegen och med lite tur, en portion skicklighet och frihet under ansvar får man vara med om uppstarten av något nytt. Eller ja, nytt och nytt, nygammalt snarare. Varför uppfinna hjulet en gång till liksom?

Ett enklare bloggliv helt enkelt. Och kanske rentav billigare. Vi står ju för support och server.

Vad tror ni om det?

Och finns det några frågor/feedback?

Hit me.

0 thoughts on “Kära medmänniskor

 • Tina Johansson says:

  Låter jättebra!!
  Hmm.. undrar om det är nu jag ska börja blogga då.. hinner man det när man heltidsstuderar?
  Maken och sönerna vill nog inte bli inblandade men Teo och Nisse kan jag nog få att nicka, den nyfödde lille pälsklingen också 😉
  Fattar du hur mycket jag längtar?? Ja det gör du nog förresten..

  • Man hinner faktiskt blogga som heltidsstudent/valpmamma. Tro’t eller ej. Och med hundar och katter finns alltid något att blogga OM 😉

   Jodå, jag fattar precis hur mycket du längtar. Denna lycka i päls. Ren kärlek.

   • Tina Johansson says:

    Fick precis nya bilder! Jag har hittat en kanonbra uppfödare, som är mån om att man ska få “vara med”, och uppdaterar mig ofta!

 • Låter definitivt intressant men jag kör ju i stort sett bara bilder, fotoblogg med andra ord. Okej ett och annat inlägg om annat kan slinka in men det har blivit mest en fotoblogg.

   • Förlåt den sena repliken men jag har varit med jobbet på Malta sen i torsdags.
    Jag visste ju inte om det var någon särskild typ du menade men I’m in.
    Du får väl höra av dig angående hur, när, var med mera. 😀

    • Med tanke på att du har varit på Malta får du inte vara med, fy så himla orättvist 😉 OBS skoja bara. Klart du skall vara med. Det har jag ju redan sagt. Jag kommer tjoa högt och ljudligt när det är dags.

 • Tål att fundera på….. Jag kanske T o m börjar blogga igen. Går det att flytta över hela bloggen då? Går det att blogga från paddan och mobilen? “Teknisk idiot” japp thats me 🙂

 • Hmmm
  Jag har ju funderat länge på om jag ska börja blogga. Och om jag ska börja använda den där domänen som jag reggade för länge, länge sedan. Detta låter som ett perfekt tillfälle att få någon som kan hålla mig i handen när jag inte fattar vad jag håller på med och som kan lotsa mig rätt!
  Sedan skulle jag visst blogga också. Men jag hade ju inget att blogga om förra gången så jag kan ju fortsätta på samma linje; Bloggen om ingenting särskilt som uppdateras när jag får lust.
  Helt klart kan detta bli sparken som får igång mig igen!

  • Sedär ja. Det var väl hög tid. 🙂 Och att blogga om ingenting kommer passa finfint ihop med mig juh.

   Det där är ju lite den stora grejen, att faktiskt ge teknisk support till de som vill och behöver. Jag tror inte du är ensam om att känna behovet att hålla någon i handen. Och det är ju bättre att vara ensam tillsammans.

  • Du kan blogga om svårigheter med höger/vänster och öst/väst? 😉 Eller om “allt”? Du vet att min hjärna är felnavlad. Men jag lovar att man faktiskt kan blogga om allt. Det handlar bara om att sätta fingrarna på tangenterna. Men man måste vilja och tycka att det är kul, tvång är ju aldrig roligt.

  • Jag bara väntade på att du skulle dyka upp. När jag lockade med support 😉 You can do it! Och ja, det är DAGS att du använder domänen.

   • You had me at support liksom. *fniss*

    Jag har ltie annat att fixa med än det där just nu så det är väl helt strålande om nån som fattar hur det funkar grer i det? I’m all yours!

 • det låter ju väldigt väldigt bra… Blev ju utslängd från mama för att jag inte var kändis. Det blev iofs alla andra också men ändå. Sur blev jag. Kanske dags att komma igång igen.

  • Va? Får bara kändisar blogga på Mama numera? Jag trodde alla fick blogga på vilken portal de ville? Då hade jag med blivit skitsur.

   Jag tror på idén med “tantportal” även om alla får vara med här också såklart. Men jag tror att det finns ett behov. Som ingen alls tillgodoser idag. Så varför inte börja igen 🙂

  • Jamen det blir en portal, helt klart. Sådär kravlöst. Och det går ju inte att tvinga sig att börja blogga igen om man inte tycker det är kul, men om man tycker att det är kul så kanske det är roligare tillsammans. Du är hjärtligt välkommen om andan faller på 🙂

 • Hmm, man får hjälp med att flytta nuvarande? Måste man ha domän? Måste man vara tant?? “Känner mig fortfarande som typ 20” Blogga kan jag fixa, många bilder vill jag ha ibland och ibland inga. OK??

  “Kan bygga ihop en dator osv men att fixa domän, flytta blogg osv då går jag bet….”

  • Man får all support man behöver att flytta och sedan får man support på portalen. Man behöver inte ha domän, men man får om man vill. Man måste såklart inte vara tant. Men det är en fördel om man är lite lik Gunilla Persson 😉 Och man får blogga precis som man vill.
   Låter det bra? Sen vidareutvecklar vi ihop allihop.

  • Tant är en state of mind, inte något åldersbestämt. Men man MÅSTE inte vara tant förstås, bara man känner sig lite hemma bland andra tanter.
   /Känner mig oftast som typ 12

  • Tack och bock 🙂 Vi hoppas verkligen att det skall bli skitbra och är superpepp på att göra det. Pepp trots höst är feeling. Tjo!

 • Hmmm… Är det kanske nu man faktiskt ska våga göra verklighet av den där llilla hemliga önskan om att få skriva nåt litet då o då?!?
  En fråga bara: Vad är det för kriterier för att räknas som tant?
  Känner mig som 15 år ena dagen och 84 nästa ju.. B-)

 • Har funderat ett bra tag på om jag skulle ha något att säga i en blogg. Detta dyker upp som svar på den frågan 🙂 Kanske ska ta och testa och se om det är så kul som jag tror!

 • Kan det vara en gubb portal också?
  Livet mitt håller på att ta en ny vändning och jag funderar skarpt på att flytta till Ukraina, iaf. På halvtid och tänkte skriva lite om hur det är där och allt sånt.
  Jag sticker snart ner igen och blir kvar ca en månad, som ett litet test.

  • Klart det kan vara en gubbportal med. Du är så välkommen så. Och jösses amalia, det var en rejäl omställning. Både spännande och läskigt ju.

   • Japp, jag blev lite förälskad i landet och har som sagt kompisar där. Nu har vi suttit och snackat på Skype ända sedan jag kom hem (jag saknar staden jag var i) och vägt för och nackdelar. Och det finns inga nackdelar, inte om man gör som jag (troligen ska) göra. Jag behåller lgh i Sverige men bor där nere. Det bästa med allt är att det är ca 60% billigare att bo och leva i Ukraina… 🙂

 • Åh, vad roligt! Jag bloggar inte men älskar att läsa. Allt samlat på samma ställe, alldeles alldeles underbart! Å ja, tant är jag också…

 • Har funderat ibland på att börja blogga, fast kruxet e att om jag nu skulle börja blogga så vill jag vara helt anonym

  för att kunna skriva en del saker man egentligen inte inte kan/vill säga til någon man känner och för att ibland kunna ventilera saker o ting.

 • Maria Hernborg says:

  Jisses, det var ju hundra år sedan, men å andra sidan via bloggandet jag ramlade över alla märkliga personligheter vilka vissa faktiskt än idag finns kvar runt mig…;) Jag är på om det fortfarande är aktuellt?

  • Nämen där är du ju. Jag såg allt att du smög omkring 😉 Det är fortfarande aktuellt i högsta grad, det råkade bara bli försenat pga ryggläge och dragen tand och lite annat trams. Jag borde ha vetat att jag skulle hållit käft en liten stund till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.