Stillheten

Ytterligare en dag och kväll med fantastiskt väder. På den enda plats på jorden där jag är fullständigt fridfull och inte har något som helst behov av varken internet eller TV. Får jag bara sitta i pensionärskuvösen och kika på det här, då räcker det. Jag går tillbaka 35 år i tiden och nöjer mig med en barkbit, en täljkniv och känslan av tallkottar under barfotafötter i sanden. Det känns fint och finstämt. Och nästan lite fel att ta upp telefonen för att meddela sig med omvärlden.

IMG_7339

Men dessvärre funkar det ju inte att blogga med barkbit och bakelittelefon. Så jag gör små undantag och drar gränsen vid datorhandhavande. Den får helt enkelt inte vara med. Den passar inte här.

Jag lovade ju att berätta om min försoningspresent. Som jag fick häromdagen.

Vi fick ju besök från hufvudstaden i onsdags och i torsdags rök jag och maken ihop så det visslade om det. Inte helt ovanligt tänker ni. Helt rätt, svarar jag.

Det ovanliga var att maken faktiskt gjorde något för att försonas. Han tog med besökarna på en rundtur i småstaden medan jag lallade kvar i fridfullheten med hundarna och när de kom hem var jag fortfarande en smula morrig.

DÖM om min förvåning när han först ger mig en puss och sedan langar över en påse med en stor kartong i och säger “varsågod, nu behöver vi inte gräla om vem som har bäst mer, nu får du en ny och nu är din bättre än min”.

Ja. Vi tävlar om allt. Inga konstigheter.

Glatt slet jag upp kartongen och det här var miraklet jag fick.

IMG_7314

En riktig höjdarkikare. SÅ mycket bättre än min gamla (som svärfar snabbt fick ärva). Och mycket mycket bättre än makens.

Han må vara generellt skitkass på presenter, men när han väl glimrar till så glimrar han ordentligt.

Som bonus tycker han därmed att jag är en fantastiskt bra fru som blir lika glad över en bra kikare som jag hade blivit av en diamantring.

Eftersom han tycker att det är skittråkigt att köpa diamantringar, men jätteroligt att köpa kikare.

Jag älskar den. Den är blå. Och bara min.

0 thoughts on “Stillheten

 • De kan när de bara vill. Har varken fått diamantringar eller kikare men jag fick en heldag på spa när jag kände mig som mest sliten och det uppskattade jag bäst då.

  (Jo jag har fått en diamantring men väldigt små diamanter då jag hatar att fastna i byxfickorna. Men kikare har inte jag fått, dock systemkamera med makro och teleobjektiv till……)

  • Jamen sedär. En kamera med lite blandade objektiv är ju inte fy skam. Inte spa heller. Nu när jag tänker efter så har jag faktiskt fått en kamera av honom en gång på forntiden med, det hade jag glömt. Men det är ont om diamantringar. Jag fick ju till och med gå och köpa min vigselring själv. Den hopplösheten 😉

 • Vilken mysig kvällsbild.. Alltså vilken gullig make du har! Själv har jag varken make , diamantringar eller kikare, man börjar tro att det inte dyker upp nån ny åt mig… (Skrattar) 🙂

  • Det är på riktigt alldeles fantastisk utsikt från verandan. Och så himla fridfullt. Och du, det finns män, men ofta är de ganska överskattade (och ibland underskattade) för man kan ju köpa sina egna ringar och kikare egentligen 🙂 Men jag blev väldigt väldigt glad. Sen kan vi ju prata tyst om att det inte tog mer än ett dygn innan vi blev ovänner igen.

 • Först berättar du att du är fullständigt fridfull och sedan hur du och maken ryker ihop var och varannan dag … Om det nu är kuvösen som gör dig fridfull så kanske du inte ska lämna den under några dagar framöver. 😉

  Här i stan är det nog inte så fridfullt, klockan är 23.20 och en helikopter står och hovrar här utanför, den har stått där ett bra tag nu. Jag kan ju inte låta bli att undra vad den spanar efter/på. Dom brukar ju inte stå still ovanför Essingeleden bara för att titta på trafiken precis.
  Hur som, presenten var ju fin, och blå, och visst är det roligt att ha en bra kikare!

  • Vi ryker nog ihop lite extra mycket just nu. Trots kuvösen. Det är lite lite jobbigt att ha besök även om det såklart är trevligt med. Men med tanke på bäbis måste vi heeeela tiden hålla undan hundarna och då går man på äggskal hela tiden och slappnar inte av. Inte tillräckligt iaf.

   Vad är det som har hänt på essingeleden?

   • Aha, då förstår jag. Att hela tiden ha koll på hundarna gör väl att ni inte kan slappna av ett endaste dugg. Att ta hänsyn till andra när barn och hundar är inblandade är alltid energikrävande. Man kan inte styra barn eller hundar helt och det händer lätt oförutsedda saker.

    Har ingen aning vad som hade hänt, men nu har helikoptern flugit sin kos och det är tyst i stan.

    • Inte en enda sekund. Luften kommer gå ur mig totalt när de har åkt senare idag. Och imorgon kommer nästa gäng. Men det gänget har stora barn och egen husbil med sig 😉

  • Ja. Till slut. Men tårarna kom lagom till läggdags i alla fall. När jag läste sista inlägget på Sintras blogg. Det var fint men ledsamt. Och stämningsfull omgivning.

 • Varken kikare diamantringar har dykt upp här, dock glimrade han till o gjorde en överraskningsresa inkl en förlovning för ett par år sen där ingick ju iofs en ring men inte diamanter och jag tror att där försvann allt glimrande för ett bra tag 🙂 du har en underbar utsikt lite avis på den.
  Dagen här har spenderats på hoj i kanonväder för en gångs skull. Sen avslutades det med en kvällspromenad i hamnen för att kika på segelbåtar/motorsglare då han har fått för sig att vi ska ha båt. Hm det blir kanske nästa glimrande? “Bävar lite”

 • Solnedgångar och vackert väder är aldrig fel oavsett om man befinner sig i dina trakter eller i norrland.
  Den där kikaren skulle jag vilja ta en närmare titt på. Skitsnygg och bra samtidigt. Vi har en kikare från sten- eller bronsåldern på landet och den skulle defintivt behöva uppdateras.
  Märke, pris och framför allt var man kan köpa den är några uppgifter som skulle uppskattas. Helt okej att maila uppgifterna om du inte vill lägga ut svaret här.
  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.